Zorgeloos spelen in de zon? Nivea & Pearle delen handige tips! + Leuke Win Actie

YES! De zon die schijnt volop en we mogen al lekker genieten van het warme weer. Deze hele week is het zonnig en dit weekend zo goed als tropisch. Nice! Natuurlijk gaan we met z’n allen naar buiten en moeten we niet vergeten om onszelf en vooral de kinderen goed in te smeren tegen de schadelijke UV-stralen. Voor je het weet verbrandt het tere kinderhuidje terwijl je bij de speeltuin bent of op het terras zit. Daarom deel ik samen met Nivea en Pearle een paar handige tips en heb ik een leuke win actie voor jullie. 😀

Hoe jonger het kind, des te kwetsbaarder de ogen. Daarom is het heel belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd wennen aan het dragen van een zonnebril. De schade die kinderogen oplopen, is niet direct merkbaar, maar kan op latere leeftijd het verschil maken tussen goed en slecht zien. Ook op bewolkte dagen is een goede kinderzonnebril onmisbaar, want ook als de zon niet schijnt is de UV-straling tussen 12.00 en 15.00 uur hoog.

Wij hadden het geluk dat onze kinderen zonnebrillen cool vonden en vooral onze dochter draagt ze graag. Regelmatig bezoek ik familie in Alkmaar. Daarvoor moeten we bijna 2 uur in de auto zitten. Ook in de auto dragen ze een zonnebril. Tijdens de reis is de zonneschijn niet vervelend voor ze en vallen ze zelfs in slaap met zonnebril op.

Pearle heeft een uitgebreide zonnebrillen collectie voor jongens en meisjes, geheel volgens de laatste trends. De zonnebrillen zijn verkrijgbaar vanaf 9,00 Euro en bieden 100% UV-bescherming. Je kan altijd naar een filiaal gaan om rond te kijken of om advies te vragen.

Zon is goed voor je, want onder invloed van de zon wordt vitamine D in de huid aangemaakt. Maar te veel zon kan ook schadelijk zijn.  Zodra je als ouder de indruk hebt dat je zonnebrandcrème moet smeren, dan is dat ook een indicatie om een zonnebril op te zetten!
Vind je kindje het onhandig om een zonnebril te dragen? Er zijn wat “trucs” om er toch voor te zorgen dat ze op hun koppie blijven staan.

Draag bijvoorbeeld zelf een zonnebril. Als jij het voorbeeld bent dan doen kinderen het vaak na. Leg ook uit dat het belangrijk is voor de ogen en dat het je ogen beschermt als de zon schijnt. 

• Kies samen een mooie/stoere zonnebril uit en geef complimentjes. Dan zullen ze ‘m graag opzetten en ophouden. 

Weetjes over kinderogen en -zonnebrillen 

• Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen: de pupillen van kinderen zijn groter en wijder en hun ooglens bevat minder pigment.

• Kinderogen moeten nog tot wel 90 jaar mee en dat is 3 tot 4 keer zolang als hun ouders en 8x zolang als hun opa’s en oma’s.

• Teveel zonlicht = permanente schade. Het kind heeft hier niet direct last van, maar merkt dit pas op latere leeftijd.

• Goed voor je ogen zorgen op jonge leeftijd kan het verschil maken tussen goed of slecht zien op latere leeftijd.

• Kinderen met blonde haren en blauwe ogen zijn gevoeliger voor zonlicht dan kinderen met donkere haren en bruine ogen.

• Ook op bewolkte dagen is de UV-straling in de zomer tussen 12.00 en 15.00 uur hoog – ook dan is een zonnebril nodig!

Tips voor een optimale zonbescherming:

• Smeer je kindje om de twee uur in én direct na het zwemmen en afdrogen.
• Ook wanneer het bewolkt is of je zit in de schaduw is er sprake van UV-straling. Zet ook dan je kindje een zonnebril op en smeer hem/haar goed in.
• Tussen 11:00 -15:00 is de UV-straling het sterkst. Kinderen kunnen dan het beste uit de zon blijven
• Houd het hoofdje van uw baby koel met een hoedje of een pet met bescherming in de nek.
• Gebruik minstens een zonbescherming met SPF 30 of beter een SPF50 voor kinderen.  
• Waterproof-zonbescherming wordt aangeraden, zodat kinderen lekker kunnen spelen en zwemmen. 
• UV-shirts zijn vooral fijn voor in en bij het water, omdat ze de rug, schouders en borst beschermen. 
• Houd kinderen onder 1 jaar helemaal uit de directe zon. Gebruik bijvoorbeeld een parasol. 
• Laat kinderen niet te lang in hun blootje lopen of met natte kleding. Natte kleding laat meer UV-stralen door. 
• Smeer je kindje minimaal een half uur van te voren in, voordat je naar buiten gaat. Dan heeft het product tijd om in te trekken. 
• Gebruik de zonbeschermingproducten royaal op de huid voor een optimale bescherming.

Win Actie ♥ Je kunt een hippe kinderzonnebril van Pearle winnen + een Nivea roller (zonbescherming).

Wat moet je daarvoor doen? ♥ Heel simpel: Like de Facebookpagina van KoalaBeautyMama en laat een reactie achter met de reden waarom jij graag wilt winnen. (Vergeet niet je naam en een geldig e-mailadres). Op 1-06-2017 neem ik persoonlijk contact op met de winnaars via de mail. Succes!

* Maak extra kans door het bericht op Facebook te delen. 😀

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

*Dit is een samenwerking

3 Comments

 1. Caro 26 mei 2017 / 09:59

  Leuke actie! Ik probeer mijn kindjes altijd goed te beschermen tegen de zon! Ik waag mijn kans!

 2. Bianca Fenna 30 mei 2017 / 14:53

  Ik zou SUPER graag zo’n fijne zonnebril willen winnen voor mijn dochter, ze zeurt altijd dat die van haar niet lekker zit en pijn doen en hup ze gooit ze weer af. Ikzelf kan haast niet zonder en als ik haar tegen de zon zie knijpen vind ik het zo zielig. Ook is het een echte waterrat en buitenkind. Dus zonnebrandcreme is altijd welkom. Wel graag 50+ want dat heeft ze met haar sproetenhuid echt hard nodig.

 3. Lis 30 mei 2017 / 22:31

  Hee ik zie deze actie nu pas, cool! Moet heel eerlijk zeggen dat ik niet eens wist dat er ook een facebook pagina van jouw blog was. Die ben ik dus vanavond maar eens uitgebreid gaan bekijken. Ik krijg standaard meldingen op youtube, maar facebook is ook leuk 😀

  Ik wil ook graag meedoen! Al is mijn dochter nog maar klein (2,5 maand) wil ik voor de zomer, en winter, en volgende zomer, en winter etc, een leuke bril voor haar. Ik ben al even op de Pearl website gaan kijken en ze hebben hele leuke kinderbrillen. Trouwens, ik wist niet dat hoe jonger hoe slechter fel licht voor ze is. Bah ik vind dat altijd een beetje eng, dan laat ik haar voortaan het liefst alleen nog maar met zonnebril naar buiten gaan haha. En die roller, nou die kan je met deze hittegolf wel gebruiken.

  Hopelijk morgen weer een nieuwe video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *