Zonbescherming van Chanel

De zomer is op komst! Dat betekent dat we overspoeld worden met commercials over zonnebeschermingsproducten voor je lichaam, maar steeds vaker wordt dit ook voor je gezicht aangeraden. Dat is niet zo gek, omdat je zo de kans op huidkanker vermindert en het is een goed middel tegen huidveroudering.

To be fair, ik gebruik nooit een dagcrème met SPF voor mijn gezicht tenzij ik op vakantie ga naar een tropisch oord. Dit is eigenlijk heel slecht omdat ik de gevolgen elke dag op mijn gezicht terug zie. Hoewel ik geen rimpels heb, zijn er vele pigmentvlekjes op mijn wangen te vinden. Wat ik heel jammer vind. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed zonnebeschermingsproduct speciaal voor mijn gezicht en ik heb er een gevonden!

Let me introduce: UV Essentiel SPF 50+ van Chanel.

Chanel 1.1

De verpakking is a la Chanel, heel klassiek en chique. De witte flacon heeft een klein handzaam formaat. Ideaal voor in je handtas. De dop draai je er zo vanaf en je ziet dan een mini tuutje. So far so good.

Chanel zegt: “UV Essentiel biedt de huid een unieke en totale bescherming tegen Uv-straling, en beschermt doeltreffend tegen overmatige pigmentatie en door licht veroorzaakte huidveroudering. De UV-filters blokkeren de UVA- en UVB-stralen en beschermen de externe huidstructuur, terwijl een uniek beschermend complex de interne structuur beschermt door de barrièrefunctie van de huid te versterken.

Dat klinkt goed op papier maar hoe voelt het op mijn huid? De emulsie is luchtig en totaal niet vettig. Het trekt snel in de huid en laat geen witte waas achter. Wat is dit een fijne bescherming voor mijn vette huid! UV Essentiel gebruik je  na je dagcrème. Als je halverwege de dag een touch up nodig hebt kan je het over je foundation deppen. Niet gaan vegen, maar deppen over je gezicht.

Zoals jullie zien is er geen witte waas op mijn handen te vinden. Alles is goed ingetrokken en het voelt heel soepel en prettig aan. Daarnaast ruikt het heerlijk naar bloemen.

UV Essentiel is verkrijgbaar in drie beschermingsfactoren namelijk SPF 20, SPF 30 en SPF 50+. Voor mijn huid is een SPF 50+ nodig omdat ik zeer gevoelig ben voor pigmentvlekken. Als je een huid hebt dat tegen een stootje kan is SPF 30 ook prima.  Kortom, ik ben enthousiast over UV Essentiel alleen mijn portemonnee niet. Voor 30 ML betaal je maar liefst €43,00. Gelukkig had ICI Paris XL een kortingsactie van 21% zodat ik maar €33,97 hoefde te betalen. Het is een investering, maar dan is je huid optimaal beschermd tegen de zon.

1 Comment

  1. elselina 20 augustus 2013 / 19:07

    Ik heb hem ook! Laat bij mij wel een witte waas achter, denk dat ik dan te veel gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *