Zo voorkom je hoofdluis en kun je het bestrijden!

Toen ik nog bij de kinderopvang werkte, kregen alle kinderen een luizenzak voor hun jas. Bij het idee van hoofdluizen krijg ik al spontaan jeuk. Ons dochtertje zit nu op de peuterspeelzaal en gaat straks naar de basisschool. Het idee schiet mij gelijk binnen, dat er gerust een kans is dat ze thuiskomt met hoofdluis. Niet leuk en een heel gedoe.

Ik leerde onlangs de producten van Prioderm kennen. Het merk heeft een volledig assortiment om hoofdluis te voorkomen en te behandelen. Graag deel ik de producten met jullie.

CONTROLEREN OP HOOFDLUIS

Bij een hoofdluisbesmetting merk je in het begin meestal weinig en kan je pas na 7 of 14 dagen last krijgen van jeuk. De eitjes van de hoofdluis noemen ze neten en zijn kleiner dan 1 mm. Het lijkt een beetje op roos, maar de neten zitten vastgekleefd in het haar. Vooral op plekken achter de oren, in de nek en bij je voorhoofdharen.
Je moet dus echt een speciale luizen- en netenkam erbij pakken om de hoofdluis op te sporen. De kam van Prioderm heeft een kant met plastic tanden om te controleren op luizen en neten, en de andere kant van de kam heeft metale tanden. Dankzij de dubbele rij metalentanden kan je de luizen enz. verwijderen.

Laten we beginnen met de luizen- en netenkam. Het is belangrijk om gedurende twee weken, dagelijks het haar goed door te kammen met de metalenkam. Daarnaast kan je de volgende producten gebruiken:

Prioderm Dimeticon Lotion – In combinatie met de netenkam is dit een effectieve, veilige en niet-chemische methode om hoofdluizen en neten te bestrijden. Het heeft maar 15 minuten inwerktijd en hoofdluizen kunnen geen resistentie ontwikkelen tegen Debeticon. De behandeling moet na 9-10 dagen herhaald worden.

Prioderm Oligodeceenolie Shampoo Plus – Een shampoo die je aanbrengt op de droge hoofdhuid en vervolgens goed masseert. Na 15 minuten met een beetje water laten schuimen en uitspoelen. Kam daarna het haar goed na met de speciale kam en spoel telkens de netenkam af met water. Eventueel herhalen na 7 dagen.

Prioderm Lotion – Bestrijdt luizen en neten door lotion aan te brengen op de scheiding(en) van het haar. Daarna kam je het haar door. Ook aanbrengen in de nek en achter de oorschelpen. De lotion verdampt vanzelf en laat een dun, onzichtbaar laagje achter op het haar. Na 12 uur uitspoelen met normale shampoo en vervolgens het haar uitkammen om de dode luizen/neten te verwijderen.

HOOFDLUIS VOORKOMEN

Hoofdluis voorkomen? Vooral wekelijks controleren met de speciale kam om er vroeg bij te zijn en verspreiding te beperken. Er is ook een spray die er preventief voor zorgt dat jouw kind(eren) en gezin geen luizen krijgen. Prioderm heeft een spray op natuurlijk basis met Vitex Extract. Het is mild, kleurloos en heeft een neutrale geur. Je brengt het aan op droog haar en spoelt het niet uit. De spray 7 uur lang en is geschikt vanaf 2 jaar.

♦ Wist je dat…

Luizen net zoveel houden van een schoon hoofd als een hoofd wat vuil is?

Neten en luizen afhankelijk zijn van lichaamswarmte en bloed van z’n gastheer? Daarbuiten sterft het snel en heeft het dus weinig zin om alles diep te reinigen en te ontsmetten.

Iedereen hoofdluis kan krijgen? Kinderen hebben meer kans, omdat ze dichter bij elkaar in contact komen tijdens het spelen.

Hoofdluizen geen ziektes overbrengen?

Mensen met lang haar meer kans hebben op hoofdluis?

 

Heb jij wel eens te maken gehad met hoofdluis? Zo ja, hoe ging je er mee om en heb je tips? Deel ze vooral in de comments. Bedankt!Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

*Dit is een advertorial 

2 Comments

  1. Monica 7 september 2016 / 22:20

    Oh zo een grote angst van mij. Kan iedereen gebeuren maar moet er echt niet aan denken. Lijkt mij zo een gedoe met lang haar. Ik controleer mijn zoontje bijna elke dag wel even. Gelukkig erg makkelijk bij hem met kort haar nu.

    • KoalaBeautyMama 10 september 2016 / 07:07

      Ja, ik snap je helemaal! Nu Ayumi naar de basisschool gaat ben ik ook wel een beetje angstig haha. Maar wat je zegt: het kan iedereen overkomen. Gelukkig zijn er voldoende middelen om het tegen te gaan en controleren helpt ook mee. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *