Zo heb ik als moeder de zomervakantie overleefd

Ik heb nog net geen persoonlijke kalender gemaakt om de dagen af te tellen. Mijn god, wat is de zomervakantie lang! Toen de zomervakantie in zicht was dacht ik: “Dat komt helemaal goed. Leuke dingen doen, beetje chillen, we zien wel.”

De eerste 2 weken hadden onze kinderen (5 en bijna 3 jaar) elke dag ruzie met elkaar. Tja, ze zijn broer en zus dus dat is normaal. Echter waren ze zelf van streek, omdat de structuur van school verdwenen was en ze nu elke dag op elkaars lip zaten. Ik overweeg een carrièrestap richting de politie vanwege de skills die ik in de vakantie heb ontwikkeld. 😛
Ze konden niet van elkaar afblijven en als de ene gestopt was, begon de andere met uitdagen. Dit de hele dag door. Ik werd gillend gek. Ook naar uitstapjes in de buurt ging het zo.
Als je dan op de kalender kijkt kan het best ontmoedigend zijn haha.

Gelukkig werd het daarna veel beter. Ze waren de vrijheid gewend. Maar vooral konden ze met elkaar opschieten en was het gewoon gezellig thuis. *Zoals het hoort*
De tijd konden we verdrijven door onszelf te vermaken met uitstapjes. Dagje zwemmen, pretpark, logeerpartijtjes bij familie etc. Ook hier in de buurt vermaakten we ons. De ene dag gingen we fietsen, dan een wandeling naar het centrum, afspreken met vriendjes. En in de zomervakantie gingen we 2x met de trein naar Breda wat de kinderen super leuk vonden.
Je wordt creatief met bedenken van activiteiten en de kinderen passen zich automatisch aan aan het nieuwe ritme. Het is best chill zo!

Tijd voor mezelf? Nee, niet echt. Stiekem miste ik de momenten dat ze beide op school zaten. In alle rust werken of bijvoorbeeld boodschappen doen zonder kinderen die je moet meeslepen en corrigeren. Altijd grappig als ze een eigen boodschappenkarretje krijgen.. *kuch*
Ik denk dat ik straks alleen op de bank voor me uit zit te staren. Beduusd door de stilte dat er geen kinderen in huis zijn.

Er is een hoop gebeurd de afgelopen tijd. Naast dat we veel leuke dingen hebben gedaan, ben ik natuurlijk ook nog een nieuw bedrijf gestart wat binnenkort gelanceerd wordt en waren we druk aan het klussen en opruimen. Bovendien is onze dochter op 25 augustus 5 jaar oud geworden! Dit was de eerste keer dat ze haar kinderpartijtje mocht vieren. We hebben een flink feest gebouwd. De vlog kun je trouwens hier zien.

Nu ik dit schrijf is het zaterdag. Het huis proberen we lekker schoon en op orde te hebben. We bereiden ons voor, want maandag is het zo ver. De eerste dag van de basisschool! De peuterspeelzaal begint ook weer! Ayumi gaat naar groep 2 en krijgt naast nieuwe kindjes in haar klas, ook een nieuwe meester ipv juffrouw. Spannend voor haar. Masato mag een extra ochtend naar de peuterspeelzaal. Ben benieuwd hoe hij dit jaar gaat ontwikkelen. Hij vindt het steeds leuker om te gaan en zijn ontwikkeling gaat met sprongen vooruit sinds zijn keel/neusamandelen verwijderd zijn.

Jeetje.. Het einde van de zomervakantie. Wie had dat nou ooit kunnen voorstellen dat het voorbij gevlogen is? :p Eerlijk gezegd waren er veel mooie en leuke momenten. De ochtendstress gaat aankomende week beginnen. We hebben altijd haast. Opstaan, koters aankleden, klaarmaken, ontbijt maken, lunch inpakken, naar school brengen etc. Als het kan tover ik nog een make-upje op mijn gezicht. Vaak schiet dat er bij in ivm tijdnood. Nu ik er over nadenk waren de ochtenden in de vakantie mega relaxed. Ik bereid mezelf mentaal voor..

We hebben de eerste zomervakantie overleefd. We zijn een ervaring rijker en hebben kunnen genieten van vrijheid. Dat is ook een mooi iets toch? Ik ga straks alvast de gymtas van onze dochter klaarzetten en de kledingkasten opruimen. Op naar de eerste dag van school!

Hoe heb jij de zomervakantie met kinderen ervaren?


Volg me ook op
: Instagram ♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Youtube

3 Comments

  1. Anke 29 augustus 2017 / 15:42

    Leuk om jouw ervaring te lezen! Gefeliciteerd nog met je dochter, zo groot al 5 jaar!

  2. Nathalie 29 augustus 2017 / 17:26

    Wel, het waren mijn twee laatste maanden thuis na een jaar thuis geweest te zijn. Ik nam ouderschapsverlof. Ik heb er dus elke dag bij stilgestaan dat dit de laatste werkvrije dagen waren (behalve dan voor de blog). Maar idd, het was zwoegen met twee kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *