Xiaotong vertelt over het vaderschap en gezinsleven in de Rubriek #DADSLIFE

Welkom bij de rubriek #DadsLife waarin verschillende vaders hun eerlijke ervaringen delen over het gezinsleven. Niet alleen erg herkenbaar, maar ze geven ook handige tips! Vandaag vertelt Xiaotong zijn verhaal. Veel leesplezier!

Wie ben je en wat voor werk doe je?

Mijn naam is Xiaotong Li, ben 26 jaar en woon in Tilburg. Ik ben manager bediening in een Japans restaurant.

Wil je jullie gezin voorstellen?

Ons gezin bestaat uit 3 personen, Marta mijn vriendin, Maya onze dochter en ikzelf.

Hoe oud was je toen je papa werd en hoe heeft zij het jou laten weten?

Toen Maya werd geboren was ik nog 24 jaar. Het was een keer in de ochtend, Marta zou al haar maandelijkse cyclus moeten hebben, toen het maar niet kwam, ging ze een keer in de ochtend een zwangerschapstest doen. Nadat de test positief was, maakte ze me wakker en zei dat ze zwanger was.

Wat ging er door je heen toen je de grote nieuws hoorde?

Toen ik het hoorde vroeg ik aan haar of ze geen grap uithaalde. Ze liet de test zien en toen wist ik dat ze het meende. Ik dacht toen “damn over 9 maanden ben ik vader.”
Aan de ene kant was ik super blij dat we ons eigen gezinnetje konden beginnen, maar aan de andere kant wij hadden het eigenlijk iets later gepland, want wij waren nog bezig met een gezinswoning voor ons zelf. Wij woonden toen nog op kamers.

Hoe combineer jij je werk en je gezin?

Het is heel lastig te combineren omdat ik in de horeca werk. Vaak wanneer ik thuis kom dan slaap de kleine al. Overdag voordat ik ga werken, breng ik even tijd door met de kleine. Op mijn vrije dagen dan probeer ik met Marta en Maya door te brengen.

Hoe ziet jou papa dag er uit?

Een echte papa dag heb ik nog niet gehad. Marta werkt niet. Mijn vrije dagen zijn meestal de papa dagen. Alleen dan doen wij meestal iets leuks met het gezin. Op mijn vrije dagen zijn wij meestal buitenshuis. We gaan dan een andere stad bezoeken met attractie plekken voor kinderen. Of we gaan naar de speeltuin of park. Wij eten dan die dagen meestal ook buitenshuis, omdat ik geen zin heb om nog te koken op mijn vrije dag en Marta kookt al 5 dagen in de week.

Welke obstakels waren voor jou het moeilijkst als het om vaderschap gaat? Of welke obstakels vreest jij voor in het toekomst?

In het begin was toch wel Marta’s zwangerschap en het vinden en verbouwen van de nieuwe woning. Alles moest in redelijk korte tijd geregeld worden. Dat bracht nogal wat stress met zich mee. Verder wat ik merk is toch wel de verantwoordelijkheid en het goede voorbeeld wat je moet geven. Verder ook omdat ik veel op het werk ben, is Marta vaak alleen met Maya. Het is voor Marta af en toe ook wel lastig wanneer Maya stout is of haar eigen willetje heeft af en toe en dat ik haar niet kan helpen.

Heb jij nog tips and tricks voor de aanstaande papa’s?

Toen Maya enkele maanden oud was huilde ze als ze in bed lag, ookal had ze al gegeten. Enige manier wanneer ze stopte met huilen was als je haar in je armen nam. We hebben geleerd dat niet te doen, want dan kan je helemaal niks meer doen zelfs niet naar de toilet, eten of de was doen bijvoorbeeld. Verder Maya liep al zelfstandig bij 10 maanden, Marta is veel met de kleine bezig en liet haar veel bewegen in een loopstoel. Het heeft Maya in iedergeval veel geholpen met haar eerste stapjes.

Bedankt Xiaotong voor jouw bijdrage aan deze rubriek. Ik begrijp helemaal wat jullie “struggles” zijn, want het is heel herkenbaar. Je bent een harde werker en doet alles voor je gezin. Voor je vrouwtje zal het ook wel lastig zijn op bepaalde momenten. Thuisblijven voor je kind(eren) is een luxe, maar ook een hele uitdaging. Ik snap dat je dan graag wilt helpen, maar ook een fulltime baan heb. Nou, jullie doen het top hoor! 😀

Wil jij ook deelnemen aan deze leuke papa rubriek? Graag zelfs! Laat het me even weten in een comment of stuur een mail naar: info@koalabeautymama.nl.Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *