Week 35 van mijn zwangerschap

En toen waren we weer een weekje verder. Voor je het weet zitten we aan het einde van Augustus! De magische grens van 37 weken. Tijd zat nog toch? Ik ben op dit moment 35 weken zwanger. Mijn nesteldrang is nu wel extreem. Ik ben als een malle alle deuren van het huis aan het poetsen, alles opnieuw aan het wassen. En vuilniszakken aan het vullen met spullen die ik niet meer kan zien. Big preggo cleaning! De meubels staan in de babykamer. De deur moet nog geschuurd + geverfd worden, de blauwe hanglamp moet opgehangen worden en ik ben opzoek naar wat leuke blauwe decoratie. Ik denk dat de babykamer net op het laatste moment klaar is.

Na 2 weken lang vocht vastgehouden te hebben, zakt dit langzaam af. Wat helaas niet overgaat zijn die verschrikkelijke buikkrampen. Harde buiken, oefenweeën, hoe je ze ook mag noemen. Ik krijg ze regelmatig de hele dag door. In het weekend werd ik ‘s nachts wakker van een pijnlijk gevoel in mijn buik. De kramp bouwde zich op waardoor ik niet kon slapen. Omdat het net op mijn pijngrens zat, twijfelde ik of ik Mike moest wakker maken. Maarja, wat heeft hij eraan als hij om 03:00 uur ‘s nachts wakker moet worden? Na een uur zakte het gelukkig af. Het maakte me best ongerust. Wat zou het zijn?

IMG_0996

Die dinsdag ging ik met Ayumi naar de verloskundige voor een controle. Toevallig had ik de verloskundige die bij Ayumi’s geboorte was. Ze stond even te kijken van dit sociale drukke meisje haha. Terwijl ik mijn bevallingsplan aan het bespreken was, zag ik opeens een bus haarlak op het bureau verschijnen. Blijkt dat Ayumi de tas van de verloskundige grondig aan het onderzoeken was opzoek naar koekjes. Mijn gekke kleine zakkenroller. Bij de controle mocht Ayumi helpen. Ze ging aan mijn buik voelen om te kijken hoe de baby lag. Nou, wat denk je? Met 34 weken is de baby al ingedaald! Niet gek dus dat ik zoveel last had van allerlei krampen. Hij heeft zijn plekje gevonden.

We hebben naar het hartje geluisterd en onze babyboy zou zichzelf niet zijn als hij even dwars zou wiebelen met zijn kontje. In de afgelopen 2 weken ben ik 1 kilo aangekomen. Best netjes. Mijn bloeddruk is aan de lage kant wat niet veel zal veranderen. Duizeligheid hoort er helaas bij. Ik mag meer dropjes eten voor mijn bloeddruk. Met de nodige bekkenpijn erbij ga ik vol moed door de laatste loodjes heen. Het was allemaal positief vond ik.
Bij een tweede bevalling kan het sneller gaan dan bij de eerste. Het was daarom een geruststelling dat ik eerder mag bellen als ik denk dat ik serieuze weeën krijg. Dan kunnen we gelijk naar het ziekenhuis.

Dat de baby zo vroeg is ingedaald, is geen garantie dat hij eerder zal komen. Stiekem hoop ik dat hij in week 38 komt. Hij ligt al klaar voor de start. Spannend!

x Liefs,

Sunseeree

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

  1. Lisanne 16 augustus 2014 / 23:27

    Net het filmpje bekeken, wat een leuke kleertjes! Zo schattig het jasje met de oortjes. Wel vervelend die kwaaltjes, succes met de laatste loodjes!

  2. Vicky 17 augustus 2014 / 09:23

    Wat een leuke update, het komt wel heel dichtbij he nu. Jammer dat je last hebt van allerlei kwaaltjes. Het inpakken van je vluchttas en de kleertjes voor de baby vond ik heel interessant, leuke kleertjes heb je.

  3. Anneleen 17 augustus 2014 / 12:02

    Wat een goed teken dat de baby al is ingedaald! Ik wens je alvast heel veel succes met de bevalling. Hou ons op de hoogte hé. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *