Week 17 van mijn zwangerschap

Die weken vliegen voorbij hoor als je zwanger bent! De eerste weken niet echt maar eenmaal in het tweede trimester aangekomen, gaat alles vrij snel. Ik merk het vooral aan mijn energielevel. Ik mag dan niet teveel achter elkaar doen vanwege mijn bekkenpijn, toch ben ik lekker bezig in huis. Opruimen, boodschappen doen, koken en dan gelijk weer opruimen. De vermoeidheid is ver te zoeken, misselijkheid is totaal verdwenen en ik voel me goed. De oefeningen van de fysio helpen me enorm. Als ik ‘s avonds naar bed ga, doe ik een aantal oefeningen voor mijn bekkenbodemspieren. Het verlicht de pijn en het ontspant.

Even op mijn kalender kijken.. Ja ben toch echt 17 weken zwanger. De baby voel ik steeds meer aanwezig in mijn buik. Hij of zij is al best druk. Ik voel de baby vooral bewegen als ik ‘s middags even op de bank zit, Ayumi op schoot heb of als ik in bed lig. Wonderlijk dat ik het voor het eerst heb gevoeld tijdens week 13! De verloskundige zei dat ik tussendoor mocht langskomen om het hartje te luisteren als ik zou willen. Ik maak me gelukkig geen zorgen. De baby laat elke dag weten dat ie er nog zit.

babybump

Is een tweede zwangerschap echt zo anders? Voelt het net zo nieuw als de eerste keer of juist een beetje gewoontjes omdat je het al eerder hebt meegemaakt? Eerlijk gezegd vind ik het net zo spannend als mijn eerste zwangerschap. Het is niet te vergelijken. Je herkent bepaalde kwaaltjes en pijntjes wel, maar ik ervaar het op een andere manier. Misschien vind ik deze zwangerschap wel spannender. Hoe zal het zijn met een tweede kindje erbij? De grootste vraag die mij al weken bezig houd is: wat gaat het geslacht worden?! Ik probeer geduldig af te wachten tot de 20-weken echo. Eind April weten we het.

In het begin van mijn zwangerschap droomde ik dat ik moest bevallen. Het ging zo snel dat Mike er niet op tijd bij kon zijn. Ik lag op bed met een baby in mijn armen. Het was een jongen. Hij had veel donker haar en met grote ogen staarde hij me aan. Ik zei: hoe zullen we jou nu noemen? Toen werd ik wakker. Het was zo’n heldere droom. Is dit een teken? Stiekem denk ik dat het een jongen wordt. Aan de andere kant heb ik geen idee. Het maakt ook niet uit. Gezondheid is het aller belangrijkste. Op social media kreeg ik een paar reacties op de echo foto van de baby. Aan bepaalde vormen kon iemand zien wat het geslacht zou worden. Ik heb al een paar keer gehoord dat ze bijna 100% wisten dat het een meisje zou worden. O my god. 20-weken echo schiet op! Ik wil het weten haha. To be continued… 

x Liefs,

Sunseeree 

6 Comments

 1. Judith 10 april 2014 / 10:42

  17 weken alweer, wow! Je buik ziet er echt prachtig uit. Wat heerlijk ook dat je de baby al goed (en vroeg!) voelt. Dat gevoel mis ik wel een beetje ;). Hartstikke fijn dat je niet meer zo moe en misselijk bent, en dat de oefeningen voor je bekken werken. Die droom is wel heel bijzonder zeg! Dan moet het haast toch wel een jongen zijn! Ik ben nog steeds zo blij voor je haha, ook al ken ik je niet echt. Goede week weer! X, Judith

  • Koalabeautymama 11 april 2014 / 07:40

   Hi Judith 😀 Dankjewel lieverd! Nog 2 weekjes ongeveer nu en dan weten we het hihi. xx

 2. Femke 11 april 2014 / 11:02

  Wauwie dat gaat hard zeg! Ik denk ook een jongen eigenlijk.. om je nog meer in verwarring te brengen 😛 Nee ik denk het echt hoor! Maar ik ben benieuwd, we zullen zien 🙂

 3. Eline 12 april 2014 / 10:24

  geniet er maar van… ik ben nu bijna 26 weken en ik vind het echt zwaar worden. Ik heb echt enorme rugpijn als ik wat langer stap en ook last van harde buiken… ik ben sinds vandaag officieel beginnen aftellen: nog 100 dagen tot de bevalling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *