We zijn eindelijk speen vrij in huis!


Yes! We zijn eindelijk speen vrij in huis! Je weet wel dat speentje voor de troost. Hier noemen ze dat een “tut”. Geen idee waarom, maar wij noemen het altijd gewoon een speentje. Hoe noemen jullie het?

Onze dochter was er al snel klaar mee. Toen ze net 2 jaar was geworden was ik hoogzwanger van ons zoontje. Toen hij eenmaal was geboren en later ook een speentje had, wilde ze niet meer. Dat was voor baby’s haha. Net als zindelijk maken, ging het haar met het speentje gemakkelijk af. Misschien zijn meiden veel vlotter dan jongens?

Ons zoontje is onlangs 3 jaar geworden en ja, hij is dol op zijn speentje. We hebben het de afgelopen jaren vooral ‘s nachts aangeboden. Overdag niet. Oké, ik gaf ‘m wel eens als ik ergens heen moest en geen zin had in peuterdrama. Ideaal.. 😛

Je wilt niet weten hoe vaak hij zijn speen is kwijtgeraakt. We vonden het terug in de tuin, in de zandbak, tussen het matras of in een speelgoedbak. Hoe krijgen ze het voor elkaar?! Niet te vergeten de momenten dat je midden in de nacht je bed uit strompelt omdat dat kreng kwijt is geraakt. Wat een gedoe. Herken je het dat je last minute naar de supermarkt sprint om zo’n ding te halen om de nacht door te komen? Nou gelukkig zijn we er klaar mee! Op een mooie leeftijd al zeg ik het zelf. Drie jaar en al best een grote jongen. Zo hebben wij het gedaan..

Heel simpel, zijn speen was voor de zoveelste keer kwijtgeraakt en we dachten: “Ja DAAAAAAAAAG!”
Zoek het nu maar uit met je speen. We hebben hem verteld dat hij nu een grote jongen is en dat de speen niet meer nodig is. Op, klaar, weg. Dat was best gek en daarom vroeg hij ook meerdere malen of hij ‘m terug mocht hebben. We hebben het nogmaals herhaald en daarna zijn verzoeken genegeerd. Hij sliep daarna heerlijk door.

Nu vraagt hij soms: “Waar is mijn speen nou?”. Dan zeggen wij dat hij weg is. Dan is het klaar. Zo simpel. Op een gegeven moment lijkt het alsof kinderen zoiets hebben van: het is fijn, maar niet echt nodig. Op het moment dat ze hun eigen speen vergeten of er niet naar omkijken is het een goed moment om uit te proberen of hij zonder kan. Het is even doorzetten en als ze het eenmaal gewend zijn scheelt het een hoop gedoe!

Nu nog uit de luiers en dan zijn we helemaal blij! Ayumi was met 2 jaar dag en nacht zindelijk. Masato vindt het allemaal wel best. Het gaat steeds beter en hij vindt het ook leuk om naar de wc te gaan. Echter is hij ook heel gemakzuchtig. Typisch iets voor jongens?

Hoe hebben jullie de speen afgeleerd? Wordt vervolgd..


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

2 Comments

  1. Anke 26 september 2017 / 08:12

    Leuk om te lezen en fijn dat het zo is gegaan! Wij hadden het ‘geluk’ dat ons zoontje een week lang geen speen wilde toen hij een keel- en oorontsteking had… deed denk ik pijn bij het slikken ofzo. Toen hij beter was hebben we de speen maar weggelaten, hij was toen iets van 15 maanden. Ik heb er niet heel veel van gemerkt maar af en toe is het nog wel s jammer dat je s nachts geen makkelijk troostmiddeltje meer hebt. Verder gewoon fijn dat hij er zo toevallig vanaf is gekomen!

    • KoalaBeautyMama 26 september 2017 / 09:34

      Aah wat sneu voor hem! Aan de andere kant wel een mooie gelegenheid om die speen weg te houden haha. Wij hebben ook meerdere pogingen gedaan, maar nu waren we het gewoon echt zat. 😛 Gelukkig ging het goed . xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *