Wat zijn nu echte mannen taken rondom het huishouden?

Wat zijn nu echte mannen taken rondom het huishouden?

Tegenwoordig is het meer dan normaal dat de man ook met het huishouden meehelpt. Lang leve de emancipatie! Sommige moeders gaan zelfs zo ver dat ze meer met hun werk bezig zijn dan met hun huishouden. Ook wel bekend als de “carrièrevrouw” aka “tijgervrouw”.

Sommige mannen onder ons laten dat toe en nemen de taken thuis over en worden huisvaders. Ook wel bekend als de “poentjes” aka “luie gasten”. Heb ik dat nu echt gezegd? Eh, ja en ik heb er geen spijt van. Ik ben zoals jullie inmiddels al wel weten wat ouderwets ingesteld en niets vind ik triester dan een man die zijn gezin NIET kan onderhouden.
Je bent verdomme een man. Gedraag je dan ook als een man en onderhoud je gezin! Denk je dat ze vroeger de vrouwen op pad stuurden om te jagen zodat de mannen thuis lekker in hun grot spelletjes konden spelen of wat dan ook? Alsjeblieft zeg!

Kijk, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als het komt doordat je niet de mogelijkheid hebt om je gezin te kunnen onderhouden door bepaalde obstakels, dan kan ik daar enigszins wel begrip voor opbrengen. Maar ben je gewoon net als ik jong en gezond, wat is dan jouw smoes? Ah fijn, om niet te ver af te dwalen van mijn onderwerp, hieronder heb ik een lijst gemaakt van typische mannelijke huishoudelijke huistaken die IK thuis uitvoer. Ik ben benieuwd of dit voor de mannen herkenbaar is.

Vuilnis!

Ja mensen hier begin ik mee, de vuilnis, daar ga ik hoofdzakelijk over. De vuilnisbak langs de straat zetten.
De prullenbakken rondom het huis legen en verschonen, dat is allemaal aan mij. En “ow wee” als ik het vergeet.
Dan krijg ik het zeker te horen: “Ja, de prullenbak boven moet vervangen worden. De prullenbak beneden moet vervangen worden. Vergeet je niet de vuilnisbak langs de straat te zetten? Ow schat, de prullenbak stinkt, kan je die vervangen?”
Ik snap eigenlijk ook niet hoe het komt dat ik deze taak heb gekregen? Vanaf het moment dat we samenwonen heb ik het altijd moeten doen. En sinds wij kinderen hebben is dat alleen maar erger geworden want nu hoort de luieremmer daar ook bij. En wat voor lucht daar af en toe uitkomt!! Man o man, als CSI zou komen zouden ze maybe denken dat er een lijk in te vinden is!

De afwas!

In het begin van onze relatie was het niet zo spannend om deze taak uit te voeren. Paar bordjes en een of twee pannetjes en je bent klaar. Tegenwoordig lijkt het net alsof ik 10 mensen in huis heb lopen die steeds meer voor afwas zorgen.
De kinderen pakken elke keer nieuwe bestek en servies wanneer ze iets eten of snoepen.
Natuurlijk is dit veel beter dan op de grond eten, maar het neemt wel een berg afwas mee.
Elke keer als ik de afwas moet doen denk ik er over na om een vaatwasser te kopen, maar als ik klaar ben en ik kijk op mijn bankrekening dan denk ik: “ach het is eigenlijk ook zo gebeurd.”

Dweilen!

Af en toe pak ik nog wel eens de stofzuiger, maar waar ik Sunseeree nooit mee zal zien zeulen is de dweil.
Dat laat ze meestal aan mij over. Je moet je schouders erin zetten en daar heb je dus kracht bij nodig en dus word het automatisch een “mannentaak”. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk wel leuk vind om te dweilen.
Klinkt misschien gek maar als ik gedweild heb, heb ik het gevoel dat het huis weer bacterievrij is! Komt misschien omdat ik altijd met kokend water dweil. Of ik word verleid door de lekkere bloemetjesgeur van de sop die ik gebruik.
Wie zal het zeggen..

Ramen lappen.

Gelukkig hoef ik dit niet elke week te doen. Meestal doe ik dit pas wanneer je niet meer naar buiten kunt kijken.
Vroeger moest ik ouderwets zemen met een trekker en een zeem maar tegenwoordig heb ik zo’n elektrisch stofzuigerramenlapperding die ervoor zorgt dat het geen zwembad wordt als ik de ramen aan het doen ben.
Het werkt perfect kan ik jullie zeggen. Ik doe natuurlijk alleen de binnenkant, want ik heb een schurft hekel aan om dit te doen. Ik laat ook altijd een glazenwasser komen die voor een paar tientjes de hele buitenkant doet.
Perfecte oplossing vind ik. I d e a a l! 😉

Koken!

Een van mijn favoriete taken! Het is niet echt perse een mannentaak, maar niets geeft mij een geruststellend gevoel dan wanneer ik weet dat mijn gezin iets lekkers te eten hebben. Ik kom dagelijks rond 7 uur in de avond thuis en dat is veel te laat voor mijn gezin om op mij te wachten met het avond eten.
Meestal kook ik in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga en als ik dat niet red dan na mijn werk in de avond.
Ik vind het heerlijk om te koken. Beetje experimenteren met kruiden en wanneer daar een lekker gerecht uitkomt is dat echt geweldig.
Dit komt denk ik ook omdat ik het van huis uit heb meegekregen. Wanneer ik op mijn werk ben en ik ze via Facetime zie genieten van mijn eten word ik er helemaal blij van. Jullie zullen me vast voor gek verklaren maar het is echt zo.
Ik probeer dagelijks te koken en als dat niet lukt dan kan ik altijd nog langs de Chinees rijden voor gerecht 138.

Herken jij (of je man) deze taken? Gaat het ook zo bij jullie thuis? Of totaal anders? Laat het mij weten in de comments. Tot volgende week!

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

15 Comments

 1. Jeanine 17 december 2015 / 10:23

  Wij hebben niet echt een verdeling qua huishouden, wel werkt manlief fulltime en ik parttime. Huishouden verdelen we gewoon zoals het uitkomt die week. Oké de katte bakken doe ik niet, daar heb ik een grafhekel aan haha en klusjes waar een hamer of boormachine aan te pas moet komen is ook niet mijn ding. Voor de rest hier geen typische vrouwen of mannen dingen.

  • Papa Mike 17 december 2015 / 10:43

   haha gelukkig hebben wij geen katten. Ik moet er niet aan denken om dat er ook nog eens bij te doen… pffff ik denk dat als wij katten zouden krijgen, ik hun ga leren om op de wc te plassen. Net als bij meet the Fockers film. :p haha

 2. Liset - Beautydagboek 17 december 2015 / 10:27

  Wat moet jij een geweldige man voor Sunseeree zijn en super vader voor je kids! Echt leuk om dit te lezen. Vooral ook dat je zelfs nog in de ochtend kookt, petje af. Mijn vriend zorgt ook voor de vuilnisbakken, haha. En ja, daar hoort die stinkende luieremmer ook bij. Maar af en toe doe ik het ook hoor. Geen probleem. De vaatwasser in- en uitruimen doet ie ook (thank god dat we die hebben, word spontaan sip als ik aan de afwas denk) omdat ik rugklachten heb. Dus de zwaardere taken zijn voor hem :).

 3. Papa Mike 17 december 2015 / 10:47

  Aah dank je wel voor je lieve comment! Jaaaaa de vaatwasser komt wel. Lijkt mij echt geweldig. Zodra ik weet waar ik hem neer kan zetten komt tie! Vervelend dat je rugklachten hebt, maar gelukkig dat je niet belast wordt met de “zwaardere taken”. Dat is ook wel lief van hem toch? 🙂

 4. Doortje 17 december 2015 / 11:10

  Ik ben wel erg blij met onze vaatwasser hoor! Nu hij kapot is kan ik niet wachten tot de nieuwe er is, haha.
  Leuk om te lezen hoe jullie dit verdeeld hebben. Mijn man doet de kattenbakken (overgebleven van de zwangerschappen toen ik het niet mocht doen) hij zet s’ochtends altijd de was aan en doet de tuin, hangt dingen op of maakt dingen als ze kapot zijn. (Ik twijfel nu even of dat ook bij het huishouden hoort) De stofzuiger heb ik hem nog nooit zien pakken… maar hij doet genoeg, vooral veel met de kinderen en dat vind ik eigenlijk veel belangrijker. Hij werkt fulltime, dus als hij thuis is heeft hij lekker veel aandacht voor ze!

  • Papa Mike 17 december 2015 / 11:19

   Zo dat zijn wel meer taken dan wat ik thuis moet doen! Ik heb echt een schijthekel aan tuinieren. Ik hou er gewoon niet van. Gelukkig vindt Sunseere het niet erg om dit te doen en als ik heel eerlijk moet zijn ben ik zelf niet zo super handig met dingen ophangen, bouwen, aanpassen etc. Ik ben meer van de gadgets en technieken :p Ik vind het ook heerlijk om lekker met mijn kids te kroelen. Gauw nog stoeien voordat ik naar mijn werk moet, genieten!

 5. Nini 17 december 2015 / 11:46

  Jeetje wat doe je veel in huis zeg!!! Respect!

  • Papa Mike 17 december 2015 / 13:15

   Haha ja vind je? Thanks 🙂 🙂 als ik andere comments lees valt het naar mijn idee eigenlijk wel mee :p

   • Nini 18 december 2015 / 11:17

    Nou, hier in huis zijn het toch bijna allemaal mijn taken😁

    • Papa Mike 18 december 2015 / 11:32

     dan gaat alle Respect naar jou NINI! 🙂 Hopelijk wordt het bij je thuis gewaardeerd, maar dat zal vast wel 🙂 😀

 6. Sabine 17 december 2015 / 15:14

  Hahaha ja dit is altijd een puntje 😀 Mijn vriend werk zodanig veel dat alles automathisch op mij neerkomt. Hij doet wel eens afwassen, boodschappen en de vuilnis, maar de rest doe ik. Nu moet ik bekennen dat ik nogal mijn eigen stijl heb dus kleding en alles wassen en stofzuigen doe ik ook liever zelf. Eigenlijk is het een beetje een rommeltje want ik doe niks op bepaalde dagen, gewoon wanneer ik tijd heb en het nodig is haha

  • Papa Mike 18 december 2015 / 10:20

   Haha lekker is dat toch? No pressure! Zolang je partner het ook niet erg vindt om af en toe in een niet al te strakke omgeving zit dan is er toch niets aan de hand? Voordat we de kids hadden deden Suns en ik soms de afwas pas de volgende dag. Nu gaat dat helaas niet. Alles stapelt dan op :p :p

 7. Lynda 18 december 2015 / 14:07

  Mijn man werkt fulltime en ik werk niet en ben dus fulltime huisvrouw. Ik doe doordeweeks alles, van stofzuigen en dweilen tot iedere avond koken en soms zelfs tussen de middag ook (mijn man is Frans en we wonen in Frankrijk en hier is het heel normaal om twee keer per dag ‘warm’ te eten). Hij doet in het huishouden dus verder niks, maar dat vind ik ook niet erg en niet meer dan normaal aangezien ik de hele dag thuis ben en heel de week alles kan doen wanneer ik het wil. Behalve als we visite krijgen in het weekend gooit hij er wel eens de stofzuiger door, of ruimt bij de tuin op bijv. als we in de zomer veel buiten eten. Maar, ook hij kan niet aan zijn taak als ‘vuilnisman’ ontkomen 😉 Oh ja, en in het weekend helpt hij ook weleens met wat pannen afwassen of iets dergelijks, dus heb niks te klagen!

  • Papa Mike 19 december 2015 / 10:06

   Haha ik denk dat de mannen altijd het vuilnis moet doen :p zo te lezen hebben jullie het wel goed voor elkaar. Als ik vrij ben vind ik het ook heerlijk om 2 of 3 keer warm te eten 🙂 dit heb ik van kleins af aan mee gekregen. En Ayumi en Masato vinden het dan niet erg om ook lekker mee te smikkelen 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *