Waarom het verlossend is om je lichaam te accepteren

Waarom het verlossend is om je lichaam te accepteren

Het lijkt steeds populairder te worden in de media: je lichaam accepteren. Met of zonder littekens en met of zonder die extra kilo’s en love handles. Is skinny uit de mode? Anyway, het doet me goed om te lezen dat steeds meer soorten vrouwen geaccepteerd worden.

Het allerbelangrijkste: accepteer je jezelf wel?

Het is geen geheim dat modellen door de media zwaar worden gephotoshopt. Ondanks het onrealistische voorbeeld, worden we er wel door beïnvloed. Je ziet overal wel een slanke vrouw die letterlijk alles kan hebben met kleding en outfits. Maar wie weet is dat wel gewoon haar lichaamsbouw of werkt ze er elke dag keihard voor in de sportschool. Wie weet heeft zij weer andere onzekerheden en dingen die ze wilt veranderen. Met andere woorden: laat je niet gek maken!

Ik heb mezelf jaren gek gemaakt om mijn uiterlijk. Ik ben best curvy, heb cellulite en heb de aanleg om snel kilo’s aan te komen. Na mijn borstvergroting was mijn lichaam weer in proportie en ik voelde me echt heel zelfverzekerd. Ik voelde me een echte vrouw MET rondingen en cellulite en een slappe buik van mijn zwangerschappen. Ik ga graag naar de sportschool om fit te worden, maar ik kan ook intens genieten van eten, wat ik moeilijk vind om te laten staan. Dan is het aan jou de keuze om het in balans te houden of voor een bepaalde lifestyle te kiezen.

Ik heb gekozen om zo gezond mogelijk te eten en te genieten van eten wanneer ik er zin in heb. Dat betekent een keertje extra opscheppen of een snack om 20:00 uur toch nog opeten zonder schuldgevoel. Ja, dan val je niet snel af. Daar komt ie: Dat vind ik niet erg! Ik heb het losgelaten en geaccepteerd dat dit mij gelukkig maakt en dat ik eigenlijk lekkerder dan ooit in mijn vel zit! Dat wil niet zeggen dat ik niet aan mijn lijf werk of dat ik mij laat gaan. Nee, het gaat om gelukkig zijn en blij zijn om in het nu te leven en blij zijn dat je er bent.

Het heeft geen zin om je druk te maken. Iedereen is uniek. Overal zal er iemand zijn die zogenaamd “mooier” is dan jij. En weet je: dat maakt geen reet uit! Daarvoor hoef je niet thuis te blijven of het strand te vermijden. Of jezelf in een oud kloffie te hijsen. Jij bent jij! En dat verandert niet binnen een uur of een dag. Dus ga eropuit, pluk de dag en accepteer jezelf. Het is zo zonde om je shit te voelen. Waarschijnlijk merken andere mensen jou “flubberbil” niet eens op! (De meeste mannen vinden vrouwen met rondingen juist aantrekkelijker trouwens.) Wil je graag afvallen of strakker worden? You go girl! Koop evengoed wat leuks of hips voor jezelf. Omdat je het waard bent en omdat je het verdiend! Dont feel shitty. Be happy!

Ik ga weer aan mijn fitmom journey beginnen als de kinderen op school zitten. Tegenwoordig ben ik een maatje meer. Van M naar L en damn, i feel good! Nooit gedacht, maar jezelf accepteren voelt als een ander persoon. I love it! Met volle benen, een slappe buik, en cellulite billen sta ik zelfverzekerd te genieten op vakantie. Ik ben trots op mezelf. Daarom kocht ik leuke nieuwe kleding en de badpak die de verkoopster mij niet wilde verkopen. Enjoy life! Be, you!Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

 1. Rachel 2 september 2016 / 14:50

  Hoi Sunseeree,

  Mooi stuk! Volkomen mee eens. Zo is het maar net.
  Doet me goed om dit te lezen.

  Groet Rachel

 2. Amba 3 september 2016 / 21:38

  Mooi geschreven meid!! Helemaal mee eens.

 3. Amba 3 september 2016 / 21:41

  TW moet het allemaal slank. Ik heb ook nog een klein buikje van de zwangerschap, en heb 4 kilo overgehouden. Van de zwangerschap , weeg nu 53 kilo. maar ik maak mij er niet druk over. Vindt het prima ik heb wel n mooi kind op de wereld gezet. Ik maak mij trouwens nergens druk over als ik gelukkig ben. En je ziet er trouwens prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *