Volumineus haar met de Remington BIG Style Air Rollers

Toen ik het persbericht binnenkreeg van de Remington BIG Style Air Rollers (hele mond vol), was ik verbaasd. Wat is het nu precies? Het zag er wel spannend uit met die rollers erbij. Ik zoek al een lange tijd naar een manier om die volume krullen te krijgen a la Kim Kardashian. Hoe doet ze dat toch? Oké, zij  heeft elke dag een styling team naast haar zijde, maar dit moeten we thuis ook kunnen dames. Ik was dan ook razend blij dat ik deze mocht testen. 

rem1

Je krijgt een uitgebreide set met een föhn + verschillende opzetstukken, rollers en een handige opberg etui voor alle spullen. De eerste keer dat ik de BIG Style gebruikte, wilde het niet echt lukken. Het ging een beetje klunzig voor de eerste keer. Oefening baart kunst toch?

Ik ben begonnen met handdoekdrooghaar. Met de blaasmond heb ik mijn haar voor 90% ongeveer droog gemaakt. De eerste keer viel het me op dat je echt kleine/smalle plukjes haar moet pakken voor om de roller heen. Anders valt je haar over de roller en geeft het een rommelig effect. Het is belangrijk om tijdens het rollen je haar strak te houden. Je mag dus best een beetje trekken aan je haar om een strakke krul/slag te krijgen. Halverwege het oprollen verwarm je de roller voor ongeveer 10 seconden. Dan rol je de roller helemaal op tot aan je haarwortels. Als laatste verwarm je de roller op de laagste stand voor ongeveer 8 seconden. Dit ging bij mij prima. De rollers zijn zelfklevend met een soort van “klittenband”. Wat mij opviel is dat de rollers een beetje uitzakken als je ze loslaat. Hij kleeft niet echt stevig op je hoofd. Dit is jammer, want zo verlies je juist het volume effect of de krul. De rollers hangen een beetje op elkaar.


Ik heb de grootste en de middelste grootte van de rollers gepakt voor de bovenkant en zijkanten van mijn hoofd. Een grotere roller zorgt voor een grotere slag of krul. Het is net wat  voor kapsel je wilt creëren. Voor de glam waves a la Kim Kardashian, had ik niet genoeg van de grootste en middelste rollers. Ik heb daarom alleen de voorkant en bovenkant gedaan van mijn haar. Als de rollers volledig zijn afgekoeld, kan je ze eruit halen. Soms blijft er wat overig haar aan een andere roller kleven. De föhn verwarmt de roller. Door de hete lucht, blaast hij losse haartjes vast in een andere roller. Het is een beetje wennen en oppassen dat je geen klitten krijgt.

Mijn haarlokken aan de voorkant zijn echt super mooi geworden. Een glamourous zachte krul die in een mooie vorm uitzakt en precies je gezicht omlijst. Wow, dit vind ik gaaf! Wel heb ik gemerkt dat niet elke roller dezelfde krul gaf, omdat mijn haar op die plek nog te vochtig was. Ik raad je daarom aan om goed je haar te drogen na het wassen. Het moet echt hoofdzakelijk droog zijn. De rollers zijn niet warm genoeg om het vocht op te drogen. Het is even experimenteren voor jezelf wat werkt.


Deze BIG Style Air Rollers van Remington zijn vooral geschikt voor dames met halflang en wat dunner haar. Zo kan je alle rollers gebruiken die in de set zitten. Met mijn dikke haar kom ik rollers te kort. Ik had graag wat haarklemmetjes gezien bij deze set om de rollers vast te houden op hun plek. In principe blijven ze wel zitten, maar heb ik het gevoel dat ik niet veel moet bewegen. Met een haarklem heb je meer stevigheid en voorkom je dat losse haartjes in een andere roller gaan kleven. Het is een kwestie van veel oefenen.

Pluspunten:

• Verschillende keuzes uit rollers voor diverse kapsels
• Grote opberg etui om de hele set in op te bergen
• Föhn heeft verschillende standen inclusief coolshot voor koude lucht
• Makkelijk om mee te nemen en te bedienen

Minpunten:

• De rollers blijven niet altijd stevig zitten en zakken iets uit
• Je haar kleeft vrij snel aan de overige rollers waardoor er klitten ontstaan
• Deze methode is niet sneller dan als je je haar zou krullen met een krultang of een normale blowdry
• Als je lang en vol haar hebt, heb je waarschijnlijk niet genoeg aan het aantal rollers in de set

Conclusie:

Het is een origineel product en veelzijdig voor verschillende haarstijlen. Ideaal als je halflang of wat dunner haar hebt en toch een glamourous kapsel wilt met veel volume of slag. Het is in het begin even oefenen en experimenteren wat voor jou het beste werkt. Voor mij persoonlijk zou ik deze set gebruiken om mijn voorste haarlokken te stylen. De opberg etui is erg handig. Zo houdt je de hele set compleet. Het resultaat is dus mooi. Alleen is het jammer dat het een tijdrovend klusje is en kan het frustrerend zijn met de klittenband. Bij 2 rollers zat mijn haar zo vast, dat ik bijna mijn haar eraf moest knippen. Na wat trekken heb ik de rollers uiteindelijk los gekregen. Draai je de roller losjes in, dan gaan de rollers hangen. Draai je de rollers (te) stevig in, dan blijven ze beter zitten maar kunnen ze in de roller gaan “plakken”.

Tips:

• Föhn je haren gewoon droog na het wassen. Het blijft toch enigszins vochtig. Te vochtig is niet gunstig voor de krul
• Gebruik smalle plukjes voor een nette strakke krul
• Voor stevigheid kan je op handdoekdrooghaar eerst een volume mousse gebruiken
• Gebruik de coolshot op de föhn om je krul direct af te koelen voor een sneller resultaat
• Breng na het krullen een haarspray aan voor stevigheid of gebruik volumepoeder/droogshampoo voor volume bij de haarwortels
• Verwarm de roller op de laagste stand als je bij je hoofdhuid bent, anders wordt het te heet

x Liefs,

Sunseeree

2 Comments

  1. Mattanja 23 november 2015 / 20:30

    Heey wat een mooie haarkleur! heb je dat van nature of is het geverfd? en zoja waarmee en hoe enzo?:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *