Vecht en help mee tegen KINDERSEKSTOERISME!

Kan jij ook zo genieten als je kinderen en tieners ziet spelen en lol maken? Moeilijk om voor te stellen dat een minderjarig, schattig meisje seksueel wordt misbruikt door volwassen mannen. Een meisje dat misschien een droom en hoop had op een beter leven, is nu voor het leven getekend. Ik wil graag de aandacht vragen voor de onderstaande video. Kijk met me mee..


Deze video is mede mogelijk gemaakt door acteurs, maar de situatie waar dit meisje in zit gebeurt dagelijks over de hele wereld. De video gaf mij een brok in mijn keel. Het meisje dat met plezier vertelt wat ze doet tijdens het make-uppen en wordt onderbroken om waarschijnlijk seks te hebben met een oude man. Door wie? Waarschijnlijk haar eigen vader. Misschien een oom of iemand die haar heeft opgevangen omdat ze niemand anders meer heeft. Schokkend..
De gedachte maakt mij verdrietig en kwaad tegelijkertijd, omdat het gewoon intens triest is. Hoe halen ze het in hun zieke hoofd?! Blijf met je vieze handen van haar af! Er is een manier om te vechten tegen Kindersekstoerisme en de slachtoffers een betere toekomst te geven.

Hier in Nederland zijn we vrij alert als het gaat over de bescherming van kinderen. Gelukkig maar. Maar in landen zoals bijvoorbeeld Afrika, Azië en Latijns-Amerika is seksuele uitbuiting van kinderen aan de orde van de dag. Er worden ongeveer 1,8 miljoen meisjes wereldwijd seksueel uitgebuit door volwassenen en geronseld voor Kindersekstoerisme.
Dit zijn meestal onschuldige meisjes die in armoede leven en kwetsbaar zijn door hun privé omstandigheden. Zij krijgen geen kans en worden doorverkocht en verhandeld voor commerciële doeleinden. Onmenselijk en keihard. Deze meisjes houden er niet alleen psychische klachten aan over zoals angst, trauma’s en depressies, ze zijn ook erg vatbaar voor SOA’S zoals bijvoorbeeld HIV/AIDS. Hoe je het bekijkt, zij komen er nooit van af zonder lichamelijke en/of geestelijke schade.

Stichting Plan strijdt ervoor om zulke meisjes en kinderen te beschermen en een beter leven te geven.  Plan heeft, samen met partners, verschillende programma’s om seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en om slachtoffers op te vangen. Om ze te herenigen met hun familie en te re-integreren in hun gemeenschap.
Kinderen hebben RECHT op bescherming. Zij horen op school, bij hun familie of in een betere woonomgeving. Niet in een smerig bordeel, disco’s of op straat.. Graag verwijs ik je door naar de website van Stichting Plan voor meer informatie over de aanpak en achtergrond.

Wil jij helpen? Dat kan! Door de tekst: MEISJE naar het nummer 4333 te smsen doneer je eenmalig 3,00 Euro aan Plan Nederland. Wil je het Plan steunen via de website? Dat kan ook via deze link

De stichting werkt nauw samen met overheidsinstanties, politie en justitie en vecht voor het uitbannen van kinderhandel en kinderprostitutie. Daarnaast kan je zelf ook een dader melden!
Op de site www.meldkindersekstoerisme.nl kan je als getuige een melding doen als je iemand verdenkt op Kindersekstoerisme. Het zou goed kunnen dat je op het vliegveld of op vakantie iets verdachts opvangt van iemand. Kijk niet weg en meldt het!

Ik heb al gesmst naar 4333. Steun jij dit goede doel ook? Alvast bedankt voor alle aandacht! Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

*Dit is een advertorial 

2 Comments

  1. Judith 18 mei 2016 / 16:27

    Meteen een SMS gestuurd, zo belangrijk dat hier aandacht voor is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *