Top 3 van de ultieme moeder discussies

Met al die zwangeren om mij heen komen er veel herinneringen naar boven. Dat niet alleen, als mamablogger mag ik meegenieten van een paar eeuwige discussies die overal populair zijn. Hier komen ze: de top 3 van de ultieme moeder discussies. ūüėČ

DRAAGZAK vs DRAAGDOEK

Oh no you didn’t! Jawel hoor. Er hoeft maar 1 iemand iets te zeggen over een kindje in een draagzak en ze krijgen meteen een tegenreactie van de draagdoekclub. Ze gaan discussies aan alsof het politieke partijen zijn. Zo fel.. Want ja, het moet natuurlijk wel ergonomisch zijn. Anders is het slecht voor de ontwikkeling voor je kindje. De juiste houding is als ze met een benen in de kikkervorm zitten. Ik koos de veilige middenweg.
Fuck ze allebei en loop gewoon met de kinderwagen en thuis zelf dragen. Of ik deed ons kindje in de box of op de grond op een speelplekje neerzetten. Mijn man was meer van de draagzak. Ook niet veel, want bij beide vinden we dat hele om ons heen wikkelen van doeken, riempjes en tuigjes maar niks.
Waarom ligt dit zo gevoelig bij moeders? Ik heb nog nooit een draagdoek gebruikt. Andere moeders zweren erbij en het ziet er geborgen uit. Ik heb daarentegen wel een draagzak geprobeerd. Ergonomisch! Ja hoor, want ons kindje zat gewoon met kikkerbenen of hoe je het wilt noemen. Een ergonomische draagzak¬†lijkt voor draagdoekvoorstanders onmogelijk… Waarschijnlijk is een draagdoek voor de drager zelf meer comfortabel, maar als je kindje in de juiste houding zit en tevreden is, laat het dan lekker gaan..

BORSTVOEDING vs FLESVOEDING

Hou maar op, schei uit..¬†Een discussie over dit onderwerp lijkt wel een show. Mensen raken er niet over uitgepraat. Zodra je zwanger bent vliegen de adviezen en flyers je met de tekst: “borstvoeding is het beste voor je kindje”, je om de oren. Het is zo erg aanwezig, dat aanstaande moeders er onzeker of ge√Įrriteerd door raken. Ik heb bij beide kinderen ongeveer 2,5 maand borstvoeding gegeven voordat ik overstapte op de fles. Waarom? Omdat ik het een kans wilde geven en ik daarna ontiegelijk blij was dat ik niet meer met lekkende tieten hoefde te zitten, tepels met kloofjes, voeding bh’s en een baby die oneindig aan je tiet blijft “lurken”.
Ja, natuurlijk had borstvoeding geven mooie momenten. Maar eerlijk gezegd vind ik een flesvoedingmoment net zo mooi. Dat is ook intiem. Ook met een liefdesgevoel. Alleen met een laagje stof ertussen wat kleding heet.
Wat voedingstoffen betreft wint denk ik borstvoeding. (Heb ik mij laten vertellen) Al is kunstmatige flesvoeding tegenwoordig ook heel goed en compleet. Het maakt wat mij betreft niet uit want de kinderen zijn allebei gegroeid. Mijn man had dat vroeger niet. Die groeide in zijn geboorteland op met rijstwater.. Dat is nu de sterkste man die ik ken… Just saying.

VERSE BABYHAPJES vs VOEDINGPOTJES

Oja, dit is ook een leuke. Maak jij verse hapjes voor je kindje of grijp je gemakkelijk naar een potje? Toen ik voor het eerst moeder werd, maakte ik regelmatig verse fruithapjes of avondeten. Het moederschap viel mij zwaar en ik zag door de bomen het bos niet meer. Iets wat mij wel rust gaf waren de eetmomentjes. Geen gedoe, gewoon een potje. Is het niks? Dan gooien we het in de vuilnisbak.
Potjes waren handig voor de eerste hapjes, maar later werden dat ook potjes voor het avondeten. Zij vond het lekker en het scheelde mij tijd en troep in de keuken. Naarmate onze baby ouder werd, kon ze meer grove stukjes aan en at ze met ons mee.

Ons zoontje heeft juist meer verse hapjes gekregen en geen potjes, want dat vond hij niet lekker. Daarnaast vond ik het dit keer fijner om verse hapjes te maken. We hadden een speciaal apparaat aangeschaft om de hapjes te stomen en dat was echt makkelijk! Had ik het maar eerder geweten.. Als ik terugkijk zijn ze allebei groot en sterk geworden. Het typische is wel dat onze dochter met de potjesvoeding een sterkere weerstand heeft dan haar broertje. Ik had het andersom verwacht. Hoe dan ook, ze worden allemaal groot!

Ervaringen delen is vaak fijn en leerzaam. Heftige discussies, verwijten en vooroordelen zijn NIET leuk. Chill. Relax. Don’t judge. Tenzij ze rookt bij de kinderwagen! ūüėõ Nee.. Maar kom op moeders. Focus je lekker op je eigen gezin en opvoeding en wat een ander doet is hun zaak. Toch? Fijne dag!

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram ‚ô• Facebook ‚ô• Bloglovin ‚ô• Youtube

4 Comments

  1. Anke 9 februari 2017 / 14:04

    Leuk artikel! En je hebt denk ik inderdaad DE top 3 discussiepunten beschreven ūüôā ik heb er gelukkig weinig last van gehad tijdens de zwangerschap en het eerste jaar als moeder, probeerde ook vaak direct te zeggen dat ieder voor zich moet bepalen en dan laait de discussie ook niet zo snel meer op ūüėČ

  2. Petra 11 februari 2017 / 21:14

    Wat heb je dit fijn geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *