Tips om malse biefstuk te bakken

Mike en ik zijn echte vleeseters. Zachte spareribs, smaakvolle saté’s en een sappige biefstuk gaat er ook wel in. Goh, wat heb ik dat gemist tijdens mijn zwangerschap. Een lekker medium gebakken stuk vlees. Yum! Toch is het niet altijd even makkelijk om vlees te bereiden. Je moet rekening houden met het soort vlees, het product waarmee je bakt, de juiste pan, hoogte van het vuur, enzovoorts. Mike is eigenlijk degene die altijd de biefstuk thuis bakt. Daarom delen we graag tips om lekker malse biefstuk te bakken. Hiervoor gebruiken we als bakproduct: Croma

Tips:

• Laat de biefstuk van te voren op kamertemperatuur komen voor goed bakproces
• Dep de biefstuk droog met een stukje keukenpapier om de biefstuk net wat bruiner te bakken
• Gebruik het liefst een pan met een dikke bodem
• Wacht altijd met het vlees in de pan doen tot het schuim van de boter is verdwenen
• Houd het vlees in beweging tijdens het bakken om te voorkomen dat de boter verbrandt
• Prik niet met een vork in het vlees, omdat er dan vocht verloren gaat
• Laat de biefstuk na het bakken 2 minuten rusten op een bord of in een stuk aluminiumfolie

Wij vinden het lekker om het stukje vlees van te voren te kruiden met: zout, peper en knoflookpoeder. Je kan de kruiden natuurlijk naar wens gebruiken.

Verhit wat boter (wij gebruiken Croma) op medium tot hoog vuur in een koekenpan tot de boter mooi bruin wordt.

Leg dan de biefstuk in de pan als het schuim verdwenen is en houdt deze in beweging tijdens het bakken.

Bak elke kant voor ongeveer 2,5 minuut als je de biefstuk rosé wilt hebben van de binnenkant. Voor medium ongeveer 7 minuten en doorbakken ongeveer 10 minuten.

Twijfel je hoe gaar het vlees van binnen is? Druk met een spatel zacht op het vlees. Hoe harder het vlees is, hoe gaarder het is. Als je het stukje vlees goed kan indrukken dan is hij dus zacht van binnen. Op deze manier kan je het zelf beoordelen zonder erin te gaan prikken of snijden.

Laat de biefstuk achteraf even rusten op een bord of in een stukje aluminiumfolie.

Voordelen van het bakken in cromaboter:

• Ondanks Croma voor 98% uit oliën bestaat, spat het niet
• Croma houdt vlees sappig en mals
• Croma kleurt bruin op het moment dat hij warm genoeg is
• Croma zorgt dat het vlees een mooie bruine kleur krijgt
• Je maakt er erg lekkere jus mee

Heb jij nog een tip hoe je het beste vlees kan bereiden?

 

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

-advertorial-

5 Comments

  1. zara 7 december 2014 / 13:24

    Komt als geroepen dit! En ik ga zeker eens proberen om met croma te bakken. Thanks!

  2. Cherish 7 december 2014 / 18:28

    Ik kan echt genieten van jullie filmpjes en foto’s. Jullie zijn echt een prachtig gezin. Maar vraagje; ik mag er geen vork in prikken toch? Maar jullie gebruiken wel een mooie grote vork op de foto ;-), of is er niet in geprikt? X

    • Koalabeautymama 7 december 2014 / 18:37

      Hoi Cherish, dankjewel! ja klopt, als de biefstuk rauw is, kan je er wel in prikken. Soms heb je speciale “prikkers” om het vlees malser te maken van te voren. Als het vlees eenmaal gebakken is, kan je er beter geen vork in steken, want dan loopt het sap eruit. 🙂

  3. Anouk 7 december 2014 / 23:24

    Oeh het ziet er heerlijk uit maar het binnenste van de biefstuk is wel erg rood, ik zou hem nog ietsje langer bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *