Tips om de verkoudheid/benauwdheid van je kindje te verlichten

Clipboard
Vandaag deel ik tips om de verkoudheid/benauwdheid van je kindje te verlichten.
Geloof me, wij weten er alles van. Sinds ons zoontje een kleine baby was, was hij al chronisch verkouden.
Daar zat hij dan als baby in de box of Maxicosi te snakken naar adem en wij als ouders konden maar een paar dingen doen. Inmiddels is ons zoontje 2 jaar en nog steeds is hij benauwd en (bijna) altijd verkouden. ‘s Nachts word ik af en toe wakker van zijn piepende en haperende ademhaling. Heel sneu..

Als je kindje super lang verkouden/benauwd is zou ik sowieso adviseren om naar je huisarts te gaan.
In ons geval, heeft Masato ontzettend veel last van zijn amandelen. Zijn neusamandelen zijn verwijderd en binnenkort moeten zijn keelamandelen er ook uit. Omdat hij niet door zijn neus kan ademen, raken zijn keelamandelen overbelast. We hebben bloed moeten prikken voor een allergietest en hebben van de kno-arts antibiotica gekregen om te kijken waar het nu precies aan ligt. We doen er dus alles aan om onze kleine man te helpen.
Naast alle onderzoeken kun je thuis ook veel dingen doen om de verkoudheid en benauwdheid te verlichten.

Dit zijn mijn tips:

Is je kindje verkouden? Laat je dan adviseren bij een apotheek of drogist voor een goede neusspray.
Dit zorgt ervoor dat hij/zij beter kan ademen door de neus. Er komt waarschijnlijk ook minder “druk” op de oortjes wat oorpijn/ontsteking kan voorkomen. Voor baby’s geven ze vaak neusspray met zoutoplossing en als ze ouder zijn, is er keuze uit diverse sterktes. Laat je vooral helpen met deze keuze.
* Wij hebben diverse sprays geprobeerd en gebruiken nu een voorgeschreven neusspray van de arts. We gebruiken dit voornamelijk voor het slapengaan.

Moet je kindje veel hoesten? Je kunt proberen of een hoestdrankje helpt. Bijvoorbeeld om vastzittend slijm los te maken zodat hij/zij het makkelijker kan ophoesten. Het beste is als je kind het opgehoeste slijm kan uitspugen. Hier zijn diverse (oplos)drankjes/siroopjes voor. Laat je vooral adviseren door een specialist ivm de gezondheid en leeftijd! Dit geldt ook voor droge kriebelhoest. Dan wil je de keel juist verzachten.
* Soms moet ons zoontje zoveel hoesten dat hij ervan moet overgeven. Bij ons helpt een hoestdrankje wel degelijk! Het verlicht.

Droge lucht prikkelt de luchtwegen nog meer. Je kunt proberen een luchtbevochtiger in de kamer te zetten. Deze kun je op verschillende standen instellen. Met de juiste luchtvochtigheid zullen ze minder last hebben van de klachten.
* Wij hebben er 1 in de woonkamer en 1 in zijn slaapkamer. Het helpt! De verwarming staat thuis niet te hoog en vooral ‘s nachts niet.

Stomen kan verlichtend werken! Maak een lekker warm bad of een warme douche. Soms vinden kindjes het fijn om samen te douchen. Door de stoom gaat slijm loszitten en kan het weg. Het bevochtigd ook de luchtwegen en als ze zich niet lekker voelen, werkt de warmte ook ontspannend. *Dit is iets wat wij standaard doen.

Heb je van Luuf gehoord? Het is een goedje wat je op het borstje of rug kan smeren, om het vrij ademen te bevorderen. Daarnaast heeft het een speciale geur wat ook ontspannend werkt. Het werkt verlichtend.
* Veel gebruikt thuis. 

Wil je iets natuurlijks proberen? Je kunt een gesneden ui op een schoteltje doen en dicht bij het bedje neerzetten. Het stinkt vreselijk, maar het kan helpen om vrijer te ademen.
* Bij ons heeft het enigszins geholpen. Echter deden we dit niet te vaak achter elkaar.

Ik hoop dat je mijn tips eens gaat uitproberen. Bij ons helpt dit allemaal ontzettend goed! We hebben thuis een heel avondritueel, maar als ons zoontje niet verkouden is, dan laten we een paar stappen weg. Probeer het uit en maak het vooral eigen. Een goede weerstand, gezond eten en voldoende slaap moet er voor zorgen dat je kindje sneller opknapt. Meer dan ons best kunnen we niet doen toch? Succes!

Heb jij nog een handige tip? Deel het hieronder bij de comments, zodat we elkaar kunnen helpen. Thanks! 😀

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *