Tip: hilarische en ontroerende films over trouwen op een rij

Wegdromen bij een romantisch aanzoek en lachen om onmogelijke liefdes. Ik heb een aantal hilarische en ontroerende films over trouwen op een rij gezet. Als is het maar een beetje om in de sfeer te komen van jouw eigen bruiloft of gewoon voor de leedvermaak. Hoe dan ook, een trouwerij is een bijzondere gebeurtenis en kan er van alles gebeuren.

Wij kijken zelf onze series en films via Netflix. Deze onderstaande films zijn daar ook beschikbaar om te kijken. Enjoy!

Bride Wars

Bride Wars gaat over twee hartsvriendinnen die elkaars rivalen worden als ze dezelfde datum blijken te hebben gekozen om te trouwen. Ze strijden om de locatie, de voorzieningen en de gasten. Kortom is het een en al strijd en stiekem toch wel herkenbaar denk ik. De bff’s willen allebei in het middelpunt staan en zullen er alles voor doen om te shinen in de spotlights. Hoe zal het aflopen met deze brides to be? Ik vind het een erg leuke film. 

You may NOT kiss the bride

Bryan Lighthouse is een dierenfotograaf in Chicago. Per ongeluk verminkt hij de kat van de vrouw van een Kroatische gangster. Om de misdaad goed te maken, word hij gedwongen om te trouwen met hun dochter Masha zodat zij legaal in het land kan blijven. De bruid ziet hem wel zitten, maar de groom te be mag haar niet kussen. Daarnaast worden ze op hun huwelijksreis overvallen met een bizarre gebeurtenis en Bryan krijgt de schuld. Zullen ze happy ending krijgen?

What happens in Vegas

Twee vreemdelingen ontmoeten elkaar in Las Vegas. Als de twee tijdens een feestje stomdronken worden besluiten ze in hun dronken bui te gaan trouwen. De volgende morgen komen ze er echter achter hoe dom ze geweest zijn, echter winnen ze ook de jackpot! Vechtend over wie de jackpot mag hebben groeien de twee dichter naar elkaar toe.
Grappige film. Niet heel diepgaand verhaal, maar leuk voor een filmavondje met de meiden op de bank.

The Proposal

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Wat zal er uiteindelijk met dit stel gebeuren? Ik heb The Proposal al een paar keer gezien en ik vind ‘m heel leuk. Goede acteurs naar mijn mening en het verhaal is komisch en romantisch tegelijk.

Bride & Prejudice

Als Mrs. Bakshi uit een Indiaas dorpje tijdens een bruiloft vastberaden op zoek gaat naar geschikte huwelijkskandidaten voor haar vier dochters is het de intelligente en koppige Lalita die zich daar tegen verzet. Zij wil trouwen uit liefde en dat veroorzaakt heel wat kopzorgen bij haar moeder. Dan ontmoet Lalita de rijke Amerikaan Will Darcy en er slaat direct een vonk over. Een positieve of negatieve vonk? Lalita vindt Darcy eigenlijk maar een Californische snob en Lalita komt op Darcy over als een mooie dame die alleen niet erg veel van de wereld weet. En net als ze beiden ten onder lijken te gaan aan hun eigen vooroordelen en aan de roddels die inmiddels verspreid worden, keert de zaak zich ten goede van de twee. Als ze hun trots en hun vooroordelen opzij kunnen zetten bloeit er eindelijk een wederzijdse liefde.

P.S. I love you

Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…
Ik heb veel gehoord over deze film en ik denk dat een grote tranentrekker is. Dus met die tissues op de bank dames. 😉 Ik heb ‘m bewust nog niet bekeken, omdat ik dan alleen maar zit te janken haha.

Alles is liefde

Een film van Hollandse bodem. In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje is gescheiden van Dennis, nadat hij haar heeft bedrogen met de juf van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt.
Simone, de beste vriendin van Klaasje is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema’s door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde. Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan, lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen…

Love happens

Een weduwnaar heeft een succesvol boek geschreven over het omgaan met verlies. Op een zakenreis in Seattle, valt hij voor een vrouw, die één van zijn seminars bijwoont. Al snel komt hij erachter dat hij nog lang niet over het verlies van zijn vrouw heen is.

The accidental husband

Emma Lloyd is presentatrice van een radioshow met een wel heel apart publiek. Behalve gewone luisteraars vermaakt Emma vooral mensen met liefdesverdriet en lost ook zo nu en dan eens hun problemen op. Maar een onvoorzichtige opmerking komt Emma duur te staan en haar leven kon nog wel eens heel ingewikkeld worden.

Ik heb in ieder geval een aantal films van dit rijtje die ik wil kijken. Wie weet haal ik er zelf op een of andere manier wat inspiratie uit voor onze eigen bruiloft. Ik vind The Hangover echt een hilarische film. Helaas is deze nog niet beschikbaar op Netflix maar misschien komt dat wel in de toekomst. Heb jij een leuke film tip? Laat ‘m vooral achter in de comments.


Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

1 Comment

  1. Tineke 6 juni 2015 / 08:05

    What happens in Vegas blijft een van mijn favorieten!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *