Tip: gevulde bamisoep als lunch of avondmaaltijd

Ik ben dol op bamisoep. Het is verkrijgbaar in allerlei smaken, soorten en verpakkingen. Naast dat het snel te bereiden is, is bamisoep ook voordelig. Voor 1 pakje betaal je iets rond de 35 cent. Het liefste koop ik mijn bamisoep bij de toko/Aziatische supermarkt. Hier heb je veel meer keuze en is het vaak goedkoper dan bij een andere supermarkt.

Alleen de bamisoep kan een beetje vervelen. Daarom is het juist lekker om te variëren met allerlei ingrediënten. Ik ga je vandaag laten zien hoe ik mijn lunch bereid.

Ook lekker om bij je noodles te doen tijdens het koken:

Groente: paksoi, chinese kool, verse spinazie, tauge, choy sam, lente ui, wortel

Vis/vlees: stukjes dungesneden kipfilet, dunne biefstuk reepjes, grote garnalen, witvis, wantan, sieuw mai.

Extra’s: eieren, gebakken uitjes, kokosmelk, sojasaus.

Als eerste heb je een pakje noodles nodig die je dus als bamisoep voorbereidt. In deze kant-en-klare pakjes zitten er al kruiden bij. Bewaar deze apart voor straks. Ik kies dit keer de smaak kip.

Bij de toko heb ik Aziatische groente gekocht namelijk: choy sam. Je kan natuurlijk ook een andere groente kiezen die je lekker vindt.

Omdat dit een gevulde maaltijdsoep wordt, voeg ik er stukjes wantan aan toe. Je kan ook kiezen voor ander vis of vlees.

Eerst kook ik voldoende water. Daarna giet ik het water in een pannetje. De wantan kook ik als eerste voor ongeveer 8 minuten. Daarna gooi ik gelijk de bami/noodles erbij. Dit laat ik 3 minuten koken.

Als je ziet dat de bami/noodles zacht zijn, dan kan je de groente als laatste erbij toevoegen. Groente hoeft maar heel kort meegekookt te worden. Anders heb je kans dat deze slap worden. De groente kook ik 1 minuut mee. Daarna gaart alles vanzelf langzaam na door de hitte van de soep.

Voor extra smaak je gebakken uitjes over je bamisoep strooien. Doe dit als laatste, want dan is het nog een beetje crunchy. Ook lekker zijn stukjes gekookte ei bij je soep.

Pak een grote kom en doe hier de kruiden in die in de verpakking zaten. Dan voeg je de gevulde bamisoep er aan toe. Even rustig roeren en dan is je bamisoep klaar! Easy right?

Ik hoop dat jullie deze food tip handig vonden. Net als bij wokken kan je er bijna alles aan toevoegen. Eet smakelijk!

x Liefs,

Sunseeree

4 Comments

  1. Beautydagboek 2 maart 2014 / 00:01

    Lekker! Bedankt voor je tip, ik eet af en toe van de bamisoepjes, maar om er nog extra’s bij te voegen had ik nog niet aan gedacht. Jummie 🙂

  2. july 4 maart 2014 / 18:19

    Dat ziet er heerlijk uit, ga ik morgen eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *