TIP: De leukste loopfietsen voor je kleintje!

Wat was ik als ouder trots toen ons zoontje Masato leerde lopen. Hij was misschien niet de snelste, maar hij kwam overal! Zijn grote zus is altijd naast zijn zijde. Onze dochter van 4 jaar is gek op fietsen en neemt graag haar broertje achterop de fiets mee. Dat is dan een hele sensatie voor hem. Natuurlijk houd ik hem dan ook stevig vast. Zo’n fiets is behoorlijk interessant. Best een uitdaging van lopen naar een echte fiets. Iets wat een mooie middenweg is, is een loopfiets! Zijn eerste loopfiets was van het merk Puky. Misschien ken je het wel.
Een loopfietsje met 4 wielen waarop hij heel stabiel zat en lekker buiten kon rollen met dat ding. Had hij toch het gevoel dat hij met zijn zus kon meedoen.

 

Masato heeft veel plezier gehad van zijn Puky loopfiets. Maar ja, kleine jongens worden ook groter. Hij is een klein ventje en komt nog niet met zijn voeten bij de trappers. Daarom zochten wij een loopfiets uit die groter was en waar hij langer plezier van kan hebben. Wij kozen voor de JD Bug in een blauwe stoere kleur. Er zitten stevige luchtbanden onder, een rem, verstelbaar stuur en zadel. En is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar met een lengte vanaf 90 cm. Het heeft een gewicht van 3,7 kilo dus zal niet te zwaar zijn voor je kindje.

Hoewel Masato een sterke jongen is, kan hij soms behoorlijk klunzig zijn. (Heeft hij van zijn moeder). Het is mijn taak om hem hierbij te ondersteunen en hem zelfvertrouwen te geven. Hij moet alles ten slotte nog leren. Nu moet hij aanvoelen hoe het is om in evenwicht te blijven met 2 wielen. Als hij het eenmaal door heeft, zal hij de hele straat door crossen. Hij is er nu al trots op. Met het mooie lenteweer in aantocht gaan we samen veel naar buiten om te oefenen.

Lijkt zo’n loopfiets je ook wat voor jouw kindje? Dan kan ik je de webshop van loopfietsstore.com aanraden. Ik heb nog nooit zoveel verschillende loopfietsen in allerlei soorten, kleuren en maten gezien. Wellicht een kijkje waard! Ben benieuwd wanneer we Masato op de loopfiets zien crossen in 1 van onze vlogs. 😀

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

*Dit is een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *