theBalm Nude’tude palette review

De zogenaamde “Naked palette ’s” vliegen om je oren! Sinds Urban Decay dit juweeltje heeft uitgebracht heeft elk beauty merk wel een soortgelijk product in zijn assortiment. Catrice heeft de “Absolute Nude eyeshadow palette”, Sleek heeft de “Au Natural Make up i-Divine palette” en zo zijn er meerdere beauty bedrijven die dolgraag hun eigen versie van “The Naked Palette” willen uitbrengen.

theBalm is geen uitzondering en heeft de Nude’tude eyeshadow palette uitgebracht. Mijn eerste reactie was: “nude, again?”, maar toen ik de kleuren beter ging bekijken merkte ik dat deze palet toch echt verschilde van alle andere neutrale kleuren. Vandaag zal ik je de swatches laten zien. Kijk je mee?

Nude'tude 1

Verpakking

Laten we beginnen met de verpakking. De palet is verpakt in een kartonnen omhulsel waardoor het zeer licht van gewicht is. Ideaal om mee op reis te nemen. Het klepje wordt gesloten met een magneet waardoor de palet goed dicht blijft.  Aan de binnenkant is een grote spiegel gevestigd, heel handig! Naast de 12 kleuren krijg je een mini brush. Je kan hiermee een eyeliner zetten en oogschaduw opbrengen. Het kwastje is gemaakt van synthetische haar en dat voel je.

Swatches

nude'tude swatch 1.1

Sassy- Een champagne kleur geel
Stubborn- Een lieflijk kleur roze kleur
Selfish- Een satijnen kleur taupe kleur
Sophisticated – Een olijfbruine kleur met kleine gouden glitters
Sexy- Een bordeaux kleur rood (mat)
Serious – Een diepzwarte kleur (mat)

Nude'tude swatch 2.2

Snobby- Een shimmery kleur wit
Stand-offish- Een sprankelende perzik/beige kleur
Sultry- Een licht bruine kleur met een lichte glans
Seductive- Een goudbruine kleur met glitters
Silly- Een donkerbruine kleur met gouden en rode glitters (mat)
Sleek- Een chocolade bruine kleur (mat)

Nude'tude 5

Conclusie

Zoals je ziet zijn er vier matte kleuren en de rest is glanzend. De pigmentatie vind ik erg goed. Het is zeker vergelijkbaar met “The Naked Palette”. De kleuren zijn alleen heel verschillend en dat is helemaal niet erg! Ik ben verliefd op de kleuren Sexy, Silly en Stand-Offish! Je kan met dit palet een romantische look maken voor overdag of een verleidelijke avondlook. Voor ieder wat wils. Sunseeree zal binnenkort een look maken met haar favoriete kleuren uit dit palet. Houd daarom haar Youtubekanaal in de gaten! Als je er toch bent, subscribe en show some love please 🙂

theBalm Nude’tude palette heb ik in New York gekocht voor $35,00 bij een drogisterij. Helaas is het niet in Nederland in de winkel verkrijgbaar. Wel heb ik een webshop uit Engeland gevonden die dit merk verkoopt en verzend naar Nederland.  Klik hier voor de webshop. Op Boozyshop zijn echter wel verschillende theBalm producten verkrijgbaar, waaronder ook palette ’s.

Liefs, May

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *