Shoppen en logeren in Alkmaar (mega plog)

Vandaag heb ik een ander soort “My life in pictures” om te delen. Ik ben namelijk een paar dagen naar Alkmaar geweest om familie te bezoeken en ik heb ook lekker even kunnen shoppen. Ik heb veel foto’s gemaakt van dit uitje en het leek me daarom wel leuk om een soort mega plog te maken. Kijk je mee? 🙂

Vorige week had ik een Hello Kitty koffer gekocht voor Ayumi. Nu kon ze ‘m mooi gebruiken! Ik had ontzettend heimwee naar mijn familie in Alkmaar dus besloot ik een paar dagen daar te logeren met de kids.

Ik moet altijd rekening houden met wat ik inpak voor dochterlief. Er moet sowieso iets roze bij zitten en een rokje. Anders hebben we grote kans dat het drama wordt met aankleden haha. Ik heb ook een roze fluffy trui meegenomen die ze nog niet heeft gedragen. Ik ga gewoon een poging wagen of ze het wilt aantrekken. 😉

Mijn moeder was al met de trein naar mij toegekomen om vervolgens met mij mee terug te rijden naar Alkmaar. Zo was de autorit veel gezelliger en had ik hulp als er iets was met de kinderen. De reis verliep rustig, want de kinderen sliepen in de auto. Voor dat we vertrokken, had ik Masato in badje gedaan. Kijk hoe stoer onze kleine man eruit ziet. Vind het wel cute met die muts.

Dit waren de tassen die we meenamen. My god, wat een zooi moet je meesleuren als je gaat logeren met kinderen. Genoeg kleding moet je meenemen, luiers, melkpoeder, flessen, kleding voor mezelf, de kinderwagen, ga zo maar door. De hele auto zat volgepropt. We zijn wel goed voorbereid haha.

Jaaaa, Alkmaar we zijn er! Heb het nog nooit zo fijn gevonden om terug te zijn. Ik ben hier geboren en getogen zoals ze dat noemen. Tot mijn 17e woonde ik in Alkmaar en daarna ben ik gaan samenwonen met Mike in Noord-Brabant. Alkmaar is een mooie stad en is erg leuk om te zien. Als je er woont is het verkeer wel irritant en gaat de omgeving vervelen vind ik. Maar deze keer was het super. Even buiten de sfeer opsnuiven.

Bij de Mango paste ik snel 2 x een denim blouse en een zwarte jas. Ik ben echt dol op denim en volgens mij raakt het nooit uit de mode. Helaas had ik haast en besloot ik deze kledingstukken een andere dag te scoren in mijn maat. Het is toch leuker shoppen als je de tijd er voor neemt.

Oké, let niet op de Uggs eronder. Ik wou snel een selfie maken om te kijken hoe de jas stond. Ik vind ‘m stiekem wel erg mooi. Gewoon om te dragen als ik ergens heen ga, bijvoorbeeld naar een event of speciale gelegenheid.

In de V&D zag ik dit schap staan vol met Sleek Make-up! Dat is zo’n fijn budgetmerk. Leuk om eens alle make-up in het echt te bewonderen. Eerst moest je dit merk vaak online bestellen.

Met mijn moeder en oma ging ik samen met de kinderen de stad in. Ayumi moest wennen aan de andere omgeving, een ander (slaap)ritme en was best een beetje prikkelbaar. Midden in de stad wilde ze niet meer op het meerijdplankje zitten van de kinderwagen en ging ze op de grond liggen. Als ik haar op wilde pakken, gooide ze zichzelf voorover en schreeuwde ze heel hard. Jep, een drammende peuterbui. Misschien had ze honger waardoor ze chagrijnig was? Ik stelde voor om een frietje te halen. Buiten bij de snackbar zag ze een gigantisch ijsje staan als decoratie. Ze mocht van mij eigenlijk geen ijs, maar de meneer achter de toonbank had vast en zeker haar dramaqueen actie gezien op straat. Hij dacht: aaah schattig meisje en gaf Ayumi een gratis softijs inclusief discodip. Nou, haar boze gezicht veranderde in een big smile. Ach ja…

In de ochtend waren onze grasparkietjes flink aan het fluiten. Kennen jullie Yuki nog? Hij was mijn vogeltje vroeger. Na Ayumi’s geboorte is hij naar mijn moeder gegaan en daar heeft hij het hartstikke naar zijn zin. Yuki is mij niet vergeten en we hebben veel gekroeld samen.

De groene grasparkiet heet Yuki, de witte heet Cherry en de blauwe heet Kiyoshi. Ze zijn alle drie tam en kunnen praten. Elke dag mogen ze een rondje vliegen in huis om de vleugels te strekken. :)

Ayumi tijdens haar middagdutje. Hiervoor zat ze druk grapjes te maken en op het bed te springen. Uiteindelijk viel ze als een blok in slaap.

Kijk ons beertje! Ik heb hem dik ingepakt, omdat we buiten gingen wandelen. Zo schattig met die oortjes. Ayumi zag haar broertje en zei: “kijk, is een aap!”.

Via Instagram, Youtube en social media heb ik ontzettend leuk contact met vele van jullie. Daarom leek het mij leuk om een spontane meeting te organiseren. Ben erg benieuwd wie jullie in het echt zijn. Helaas konden mensen niet komen vanwege school, werk of stage. Jammer, maar dan doen we het de volgende keer gewoon weer! 😉

Een kwam een leuke meid bij mij aan tafel zitten. Bij La Place at ik een stukje cake en dronk ik een vers sapje. Ondertussen hebben we gezellig gekletst over van alles.

Masato en Ayumi had ik in de ochtend achtergelaten bij mijn moeder. Oma vond het niet erg om voor 2 uurtjes op te passen dus kon mama snel de stad in. Zara, here i come! Fluffy shizzle is going on haha.

Zara is mijn lievelingswinkel. Er is altijd wel iets moois te vinden. Ugh.. i love fashion. Voor het eerst na een tijd heb ik jeans gepast. Ben ondertussen klaar met die positiebroeken en ben toe aan normale broeken om aan te trekken. Ik zit nu in maat 40.. and i don’t care! Met stretch natuurlijk. 😉

I did it again. Een stoere blouse en ik heb een bontjas gehaald. Ben er heel blij mee en zal hier binnenkort wat meer van laten zien op mijn blog.

Score!

Dit is een bekend plaatje als in de binnenstad van Alkmaar loopt. Vroeger liep ik hier bijna dagelijks even door de stad te slenteren.

Herken je gezichten die Ayumi aanraakt? Mijn moeder maakt kunst en ze heeft mijn en Mike’s gezicht nagemaakt in brons. Ayumi steekt heel charmant een vinger in mijn neus..

Mijn moeder had Indonesische soto soep gemaakt. Heerlijk om voor de lunch te eten of voor het avondeten. De hele pan in opgegaan.

Na een paar dagen was het tijd om naar huis te gaan. Wat vlogen de dagen voorbij zeg! Het ging erg goed met de kinderen en we hebben een hele leuke tijd gehad bij mijn familie. Hoofdzakelijk ben ik alleen thuis gebleven en soms snel naar de stad voor hooguit 2 uurtjes. De volgende keer blijven we langer. Alle tassen zijn opnieuw ingepakt. *Zucht*, wat een spullen.

Mijn auto was helaas stuk. Gelukkig is mijn vader automonteur. Hij kon de auto dezelfde dag repareren, maar daardoor konden we pas later in de avond naar huis. Toen de auto klaar was, zijn we langs mijn oma gegaan en hebben we lekker Thais gegeten. Met een volle buik en een voldaan gevoel reden we terug naar huis. Alkmaar, tot de volgende keer! 🙂

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

9 Comments

 1. Anneleen 8 december 2014 / 07:25

  Fijn om te lezen dat je zo hebt genoten van Alkmaar en je familie!

 2. Judith 8 december 2014 / 09:13

  Het ziet er naar uit dat je een fijne tijd hebt gehad met je moeder en familie. Héél fijn! Ik ben superbenieuwd naar je bontjas! Goed dat je jezelf zo af en toe verwend ;-). Masato ziet er weer stoer uit met z’n Jordans muts en z’n berenpakje. Trouwens zo’n drammende peuterbui lijkt me helemaal niets! Brrr…
  Fijne nieuwe week! X, Judith

 3. Nelleke 8 december 2014 / 09:17

  Die foto van Masato in zijn berenbakje is zo schattig. Zo schattig dat ik telkens even terug scroll om weer even te kijken, en vervolgens te giechelen.

 4. Rosa 8 december 2014 / 10:27

  Leuke plog! Het was gezellig je te ontmoeten bij de V&D 🙂

 5. Marilyn 8 december 2014 / 18:08

  Leuke foto’s! Waar heb je dat legerbroekje van Masato gekocht? Ziet er superstoer uit.

  Groetjes

 6. Nadia 12 december 2014 / 06:58

  Oh jeetje, je moet inderdaad wel veel zooi meenemen als je kindjes hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *