REVIEW | 4x parfumvrije huidverzorging van Dermolin

Dit keer heb ik 4 parfumvrije huidverzorgingsproducten van Dermolin om met jullie te delen. Dermolin is een betaalbaar huidverzorgingsmerk die je gewoon bij de drogist kan kopen. Denk bijvoorbeeld aan Kruidvat of Etos, maar ook online via Bol.com.

♥ Over het merk:

Dermolin is ontstaan uit een samenwerkingsverband van vijf dermatologen van diverse academische ziekenhuizen in Nederland. Zij stelden zich ten doel om een lijn van reinigende en verzorgende producten op de markt te brengen voor de probleemhuid, ter ondersteuning van een dermatologische behandeling.
inmiddels is Dermolin uitgegroeid tot hét merk van hypoallergene huidverzorgingsproducten voor mensen met huidproblemen, zoals bijvoorbeeld:
• Contactallergie
• Geïrriteerde huid
• Eczeem
• Psoriasis
• Keratosis pilaris (ruwe huid)

Hoewel ik zelf vaak cosmetica en geparfumeerde beautyproducten gebruik, kan mijn huid snel reageren op bepaalde stoffen. Ik krijg dan uitslag, rode jeukende bultjes, vlekjes en een droge huid. Niet fijn. Daarom besteed ik extra aandacht aan mijn huidverzorging en probeer ik dit altijd parfumvrij te houden. En dat werkt erg goed! Door dit in balans te houden kan ik van beide werelden genieten.

Laat ik beginnen bij de Nachtcrème. Hieraan is de werkzame stof Panthenol toegevoegd, ofwel Provitamine B5. DPanthenol werkt voedend, hydrateert de huid, helpt de structuur van de huid te verbeteren en bevordert het herstel. De stof Symcalmin werkt kalmerend en verzachtend.

Het voordeel is voor mij de verpakking. De crème kan je met een pompje gemakkelijk doseren, wat ook heel hygiënisch is.
In het begin vind ik de nachtcrème vrij stroef aanbrengen. Na een aantal seconden merk je dat de huid het opwarmt en het voelt een stuk vetter.
Je zult merken dat je het product steeds beter kan verdelen over de huid. Een nachtcrème hoort meestal rijker van textuur te zijn en vaak vind ik dit prettig voor het slapengaan. Mijn huid voelt zacht, verzorgd en het belangrijkste: ik krijg geen allergische reacties. Een goede gezichtsverzorging voor een betaalbare prijs: 9,50 Euro.

Vroeger was ik nooit echt van bodylotions en smeersels. Toch merk ik dat ik het afgelopen jaar het vaak toevoeg aan mijn ochtend of avondroutine. De Bodycrème van Dermolin is heerlijk! Houd je puur van verzorgen en geef je niets om toegevoegde geurtjes? Dan ga je dit waarschijnlijk fijn vinden. Het hydrateert de huid en voedt het met vitamine A, E en Shea Butter. Daarnaast kalmeert het de huid en beschermt het tegen uitdroging.
Ik houd van dit product en smeer het rijkelijk over mijn hele lichaam als ik uit de douche kom. Helemaal niet vettig. Het trekt snel in en mijn huid ziet er gezonder uit. Vooral nu in de wintertijd. Prijs: 10,95 Euro.

Dan door naar de Douchefoam. De Douchegel vond ik al fijn, maar de Douchefoam vind ik nog lekkerder! De foam is vrij van zeep, kleurstoffen en parabenen. Ze hebben er een vleugje vanillegeur aan toegevoegd uit een aroma, zodat het toch verrassend ruikt. Hij reinigt de huid zacht en het is een doucheproduct wat ik bijna dagelijks gebruik. Prijs: 8,95 Euro.

Ik gebruik zelf al  jaren een anti-transpirant depper van Odorex, omdat ik geen andere “match” kon vinden. Hierdoor zweet ik dus amper of niet onder mijn oksels. Na een paar dagen werkt dit uit en heb ik op dat moment de deodorant van Dermolin geprobeerd. Dit is een anti-transpirant gebaseerd op aluminium zouten. Deze zouten vernauwen de zweetklieren maar blijven op de huid liggen. De spray voorkomt witte strepen en bevat daarnaast nog kokosolie, soja-olie, jojoba olie, aloë vera en bisabolol.
De spray voelt zacht op mijn huid en houd mijn oksels droog. Het voelt zo zacht dat het een verzorgende spray lijkt. Witte strepen kan ik niet ontdekken en ben tevreden over deze anti-transpirant. Prijs: 5,95 Euro.

Ja, ik ben zeer enthousiast over de huidverzorging van Dermolin. Geen fancy uiterlijk met poespas en geurtjes. Gewoon huidverzorging met het doel om echt te verzorgen. Daarnaast is het betaalbaar, waardoor het makkelijk is om af te wisselen van producten en uit te proberen. Deze producten heb ik ontvangen om te testen, maar ik zou ze zeker opnieuw zelf kopen. Een aanrader voor iedereen met een gevoelige, snel reagerende huid!

Wat is jouw eerste indruk van Dermolin?Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

  1. Lindsey Beljaars 15 januari 2016 / 10:19

    Deze lijn ziet er altijd zo clean uit! Klikt heel erg goed.. Heb er zelf nog nooit iets van geprobeerd maar dat zal niet lang meer duren, haha!

  2. Reshma 15 januari 2016 / 21:38

    Kende het merk nog niet, maar lijken mij fijne producten. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *