Recept: Gezonde bananenbrood met kokos en dadels

Sinds ik dit heerlijke recept voor gezonde bananenbrood heb ontdekt, maak ik dit regelmatig thuis voor ons gezin. Ik vind het een smakelijk en verantwoord tussendoortje en de kinderen zijn er dol op! Het originele recept had ik gevonden op pauline’s keuken. Ik heb het zelf hier wat aangepast en doe het vooral op gevoel.

Het leuke van deze bananenbrood of bananencake, is dat je lekker kan variëren met ingrediënten. Dit zal ik je straks laten zien. Hieronder kan je het recept vinden of je kan natuurlijk de video bekijken!

Je hebt nodig:

– 3 eieren
– 3 rijpe bananen
– 150 gram speltmeel (optie: tarwebloem, amandelmeel etc.)
– 50 gram pure chocolade
– 75 gram walnoten, pecannoten of amandelen (noten kan je weglaten)
– 30 gram geraspte kokos
– 60 gram dadels (dit zijn meestal 5 of 6 stuks)
– 2 flinke theelepels bakpoeder of zo’n klein half zakje
– Snufje zout

Verder:

– Een bakvorm of cakevorm
– Kokosolie, boter of iets anders om de bakvorm mee in te vetten. Dit doe ik zelf niet. Ik gebruik altijd bakpapier. Scheelt weer aan vetten en je kan het bananenbrood gemakkelijk en schoon uit de vorm halen.
– Een houten satéprikker of eetstokje. Prik ‘m op het einde in het bananenbrood. Als hij schoon eruit komt, dan is hij klaar!

De stappen:

– Ik verwarm eerst de oven voor op 175 graden.
– Daarna weeg ik alles af en mix de droge ingrediënten. Daarna snij ik de noten en chocolade en bewaar deze apart.
– Dan mix ik de bananen en de dadels bij elkaar in een hakmolen of keukenmachine. Eventueel kan je de eieren er ook bij doen. De eieren kunnen ook als laatste bij het mengsel.
– Meng alles bij elkaar en gooi als laatste de noten en chocolade erbij.
– De bakvorm bekleed ik met bakpapier, daarna het mengsel en dan kan het bakken beginnen! Baktijd: 45 minuten.

Deze gezonde bananencake met kokos en dadels is bij mij nog nooit mislukt en blijft een succes. Hoop dat je het gaat proberen. Eet smakelijk!

Wat vind jij een lekkere en verantwoord tussendoortje?


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

 

3 Comments

  1. Britt 15 november 2015 / 09:17

    Ik maak zelf weleens een gezonde cake met havermout en appel, is ook heel erg lekker!

  2. Fonghwa 15 november 2015 / 13:04

    Dit is heerlijk idd! Ik maak het ook regelmatig. Het mislukt nooit en vult goed. Ik vries het altijd in. Dan heb ik de hele week een gezond tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *