Peter vertelt over het vaderschap en gezinsleven in de rubriek #DadsLife

Welkom bij de rubriek #DadsLife waarin verschillende vaders hun eerlijke ervaringen delen over het gezinsleven. Niet alleen erg herkenbaar, maar ze geven ook handige tips! Vandaag vertelt Peter zijn verhaal. Veel leesplezier! 

Wie ben je en wat voor werk doe je?

Ik ben eigenaar van de jongens/mannenkleding winkel ZoVaderZoZoon in Breda. ( kleding vanaf leeftijd 16 jaar )
Hier verkopen we kleding voor de hippe papa’s van hip, trendy naar casual gekleed. Passen en shoppen in een huiselijke sfeerwinkel waar je kids lekker aan de grote tafel kunnen spelen.
We hebben juist voor dit concept gekozen, omdat papa’s vaak geen zin of tijd hebben om kleding te kopen. En juist vanwege de input van mijn omgeving is het leuk om als papa je kids mee te nemen om te shoppen, en niet steeds te hoeven zeggen : “Ik kan niet, want papa is moe,( lees : geen zin ) of heeft geen tijd.” Daarbij vinden de kids het juist leuk als papa hippe kleding aan heeft… Ik bedoel, wij zijn graag trots op onze kids, maar de kids mogen ook wel trots zijn op ons toch??

Wil je jullie gezin voorstellen?

Ik ( Peter Warlich ) mijn a.s. vrouw Patricia Wens en onze dochter Lotus ( nu 6 jaar )
Onze Sharpei hond : Chica en de MaineCoone kat Olaf.

Hoe oud was je toen je papa werd en hoe heeft zij het jou laten weten?

Ik was 44 jaar ( ja inderdaad, oud aan kids begonnen ). Voorheen had ik niet echt de behoefte aan kids, was veel met muziek bezig (ben gitarist ) en mijn commerciële carrière liet het niet echt toe.
Ik heb Patries leren kennen toen ik 40 jaar was…. En begon mezelf later echt te beseffen dat deze vrouw weleens heel serieus mijn vrouw zou moeten worden.
Uiteindelijk waren wij in december op vakantie in Egypte en een paar weken later kwam het verlossende woord er (met een mega glimlach) onder het eten uit…. “Peetje… je wordt PAPA”.

Wat ging er door je heen toen je de grote nieuws hoorde?

In de eerste instantie schrok ik me kapot!
In een fractie van een seconde ging er door mijn hoofd : “Oeps, daar gaat mijn leven, weg vrijheid, en in diezelfde seconde werd ik enorm blij en voelde ik mij heel trots.”
Ik denk dat iedere papa hetzelfde ervaart. Het moeilijkste vond ik om het even nog tegen niemand te zeggen… Ik wilde het van de daken schreeuwen! Ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen toen ik het mijn ouders vertelde.

Wat voor invloed heb je als het om opvoeding gaat? Wat is jou rol hierin?

Wij hebben gekozen om Lotus samen op te voeden. Ze heeft niet voor niets een papa en mama. Ik merk dat Lotus de grenzen iets verder opzoekt bij haar moeder dan bij mij.
Komt misschien ook omdat Papa iets strenger is dan Mama. Zal wel een papa/mama ding zijn, denk ik. Door mijn Indische achtergrond ben ik wel heel duidelijk naar Lotus toe. Ja is Ja, nee is nee.
Wij hebben niet echt een strenge opvoeding, wel wat duidelijk wel en niet kan. Onze hoofdmotto is wel dat we elke dag als gezin plezier moeten hebben. We knuffelen veel met elkaar en doen zoveel mogelijk samen. We lachen veel en doen veel met elkaar.
Mama gaat wel meer met Lotus naar bijvoorbeeld de bioscoop of speelplaatsen, maar dat komt meer omdat zij woensdag en het weekend vrij is en ik vrij veel werk. Wij zitten in de gelukkige positie dat Lotus lekker naar onze winkel kan komen en daar toch wat extra tijd met papa kan spenderen.

Hoe combineer jij je werk en je gezin?

Ik werk eigenlijk 7 dagen per week, maar begin om 10 uur in de ochtend tot 18 uur. Mama begint om 7.30 uur. Ik kleed Lotus in de ochtend aan, zorg voor haar ontbijt en brood voor op school etc. Daarna breng ik haar naar school, laat de hond uit, doe de huiselijke dagelijkse dingen en ga naar mijn werk. Mama haalt haar dan op van school om 15.00 uur. Zo hebben wij dit in onze werksfeer aangepast. We staan elke dag om 6.30-6.45 uur op, zodat we op ons gemak het ochtendritueel kunnen voltooien. Ik heb een hekel aan te laat komen! Dat wil ik onze dochter ook niet meegeven. Als je relaxed je dag begint, heb je veel meer rust. Liever veel te vroeg, dan iets te laat!

Hoe ziet jou papa-dag er uit?

Elke dag is bij mij Papa-dag.
Maar…. Als het zo voorkomt dat ik met mijn dochter samen ben, doen we vaak leuke dingen die ze zelf wil doen. Dat kan zijn fietsen, of achterop de motorscooter ( ijsjes halen ) samen gitaar spelen, en doen we net of we aan het optreden zijn. Vaak doen we ook samen boodschappen om vervolgens te koken voor mama. Maar vooral veel lol hebben….en selfies naar mama sturen !

Welke obstakels waren voor jou het moeilijkst als het om vaderschap gaat? Of welke obstakels vreest jij voor in het toekomst?

Ik vond het best moeilijk toen ik nog voor een baas werkte buiten de stad. Ik had het idee dat ik er ver vanaf stond ( hoewel dat misschien helemaal niet zo was ) maar dat komt dan door de situatie. Ik heb nu het geluk dat mijn dochter heel makkelijk bij me kan komen als er wat is.
Stiekem ben ik best bang voor de toekomst! Waar gaan we naar toe? Onze wereld is soms best verrot, toch? Daarom leven we vooral nu…. En genieten we ook veel. Gelukkig is Lotus heel leergierig en staat ze best wel stil bij alles wat er gebeurt… Ik kan alleen maar hopen dat ze opgroeit zoals ik haar graag zou zien. Succesvol en liefdevol. En ja….ik zie erg op tegen het moment dat haar eerste echte vriendje voor de deur komt….hahahaha… Even mijn maatjes bellen dan!!

Heb jij nog tips and tricks voor de aanstaande papa’s?

Vooral veel genieten van je kids en dus je gezin. Zelfs een simpele wandeling door het bos kan ook erg leuk zijn met je gezin. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.
Ik denk dat elke papa even een moment van angst door zijn lijf krijgt als hij hoort dat hij papa wordt.
Maar, hoe cliché ook… Het is het mooiste cadeau ter wereld. Wij wilden niet van te voren weten of het een jongen of meisje zou worden ! Vond ik geen toegevoegde waarde. Geloof me, beste beslissing ooit! Ik kan je verzekeren dat daardoor de geboorte het meest emotionele moment ever was voor mij. Dat moment vergeet ik nooit meer van mijn leven.

Wow, bedankt Peter dat je jouw verhaal wilde delen! Wat heerlijk om te lezen dat je als vader zo intens geniet van je gezin. Fijn dat je het zo met je vrouw kan combineren en dat je toch je eigen bedrijf hebt en aan je passie’s kan werken. Je bent een top vader!

Peter kan je ook volgen op Facebook en de website van ZoVaderZoZoon. Wil jij ook deelnemen aan deze leuke papa rubriek? Graag zelfs! Laat het me even weten in een comment of stuur een mail naar: info@koalabeautymama.nl. 🙂Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *