Personal hair update: mijn haarkleur

Haarverf2

Regelmatig krijg ik vragen over mijn haarkleur. In dit persoonlijke artikel, zal ik je er meer over vertellen. Van origine heb ik donkerbruin Aziatisch haar. Omdat Aziatisch haar over het algemeen erg dik en sterk is, heb ik een aantal processen moeten volgen om dit resultaat te bereiken. Voor diegene die mij kennen, ik verf mijn haar al sinds de basisschool en heb aardig wat (experimenteer)ervaring met haren verven. Voor dat ik blond ging, had ik een roodbruine haarkleur. Rood is ontzettend hardnekkig en daarnaast heb ik in mijn natuurlijke haar ook een warme rood pigment zitten. Ik wou juist een koelere astint. In ieder geval geen rood meer.

De eerste stap naar lichter haar is bleken/blonderen. Hier zag ik flink tegen op, want het is zo schadelijk voor je haar. Ik heb dat 5 jaar geleden gedaan. Spijt, als haren op mijn hoofd. De kapper kwam met een ander idee. Namelijk een blondeerwassing. Het maakt je haar een aantal tinten lichter en is minder schadelijk voor je haar. Wat een verschil zeg! Bij de blondeerwassing, heeft het er in totaal 30 minuten ingezeten. Mijn haar was duidelijk lichter, maar er zat nog wel een warme oranje-achtige gloed over. Mijn haar voelde zacht aan en niet droog. Yess!

Bij de hardcore blondeerbehandeling, zat ik sowieso 3 uur!! in de peroxide tot ik kanariegeel was. Toen de kapper het ging borstelen, ging de helft van mijn haar mee.. Nee niet leuk. Het is echt niet nodig om dit proces te volgen. Dus uiteindelijk besloot ik deze keer, om mijn ideale haarkleur in stappen te bereiken in plaats van 1 keer.

De foto’s hieronder heb ik gepakt van mijn “oude” blog. Excuseer voor de slechte foto’s.

sam_2616

Dit was mijn haarkleur: roodbruin.

haar1

Hier zit de blondeerwassing in mijn haar.

haar21

Dit is het resultaat na de blondeerwassing. Veel lichter en het heeft een warme gloed.

Haarverf1

Vroeger kocht ik altijd haarverf kant-en-klaar uit een pakje van de drogist. Nu koop ik alles bij de kapperswinkel. Om mijn gewenste kleur te krijgen, gebruik ik een astint. Dit neutraliseert de warme tinten in mijn haar. Tegenwoordig gebruik ik al een tijdje het merk Sensus. De kleur is Platinum ash blonde. Dit mix ik met 9% waterstofperoxide. Dit is genoeg procent om mijn haar op te lichten. 6% zou voor mij niet veel doen en 12% vind ik te schadelijk voor mijn haar. De haarverf en waterstofperoxide mix ik in een bakje en breng dat met een speciale kapperskwast aan bij de uitgroei. 

haarverf6
haarverf 4
haarverf3

Met dit mengsel bedek ik mijn uitgroei wat donkerbruin is. Het restant van de haarverf verdeel ik over mijn haar, maar laat de punten ongeverfd. Mijn wenkbrauwen verf ik ook altijd even mee. Dit word echter afgeraden in de gebruiksaanwijzing. Ik ben eigenwijs en heb er gelukkig geen slechte ervaringen mee. De haarverf laat ik op mijn hoofd ongeveer 30 minuten intrekken en mijn wenkbrauwen ongeveer 4 minuten. Daarna was ik mijn haar en gebruik daarna een verzorgend haarmasker. Op handdoekdroog haar breng ik graag argan olie aan om het te verzorgen en te laten glanzen.

PicHaarverf

Mijn uitgroei voor het verven.

uuitgroei
IMG_2343

En dit is het resultaat. Zie je dat ik mijn donkere uitgroei niet eerst hoefde te bleken? Op “virgin” haar pakt haarverf altijd makkelijker. Na het verven voelt mijn haar nog steeds zacht aan. Ik verf het 1 keer in de 6 a 7 weken. Na 5 keer verven heb ik de gewenste haarkleur bereikt. Zo ziet het er nu uit. 

IMG_2398

Ik zal nog een apart artikel schrijven met tips, als je zelf thuis je haar wilt verven. Het is super easy. Ik hoop dat ik je duidelijk kon informeren over mijn persoonlijke haarverf ervaring en hoe ik mijn recente haarkleur heb bereikt.

x Liefs,

Sunseeree

 

7 Comments

 1. Lucianne 30 december 2013 / 22:59

  Hoi Hoi

  Ik heb een vraag je: waar koop jij dat haarverf merk
  want was laatst naar een kappers winkel en wou het zelfde merk kopen
  en dat hadden ze niet kan ik het ergens misschien bestelen of zo ?

  Vriendelijke

  Groet

  Lucia

  • Koalabeautymama 31 december 2013 / 08:51

   Ik koop mijn haarverf in een kapperswinkel in Etten-Leur. Het assortiment per winkel kan wel verschillen. Ik denk dat je het beste even kan googlen op het merk Sensus waar de verkooppunten zijn. Succes meid!

 2. Lynn 30 januari 2014 / 12:01

  Hee,
  Wauw wat is dat een mooie kleur geworden!
  Even een vraagje ik zit zelf met hetzelfde probleem maar ik ben ook vreselijk bang voor t ontkleuren.. Heb zelf al best dun en poreus haar. Is zo’n blondeerwassing helemaal niet schadelijk voor je haar? Want dat zou dan best een optie kunnen zijn. Groetjes

  • Koalabeautymama 30 januari 2014 / 14:44

   Hi! Een blondeerwassing is wel schadelijk voor het haar, maar minder schadelijk dan sommige andere blondeer/ontkleur methodes. Mijn haar is behoorlijk dik en kan wel tegen een stootje. Ik denk dat je het beste naar een kapper kan gaan zodat hij jouw haar “live” kan beoordelen en kan adviseren over het resultaat wat je wilt behalen. Succes!

 3. Samanthake 12 februari 2014 / 23:29

  ik zou mijn haren ook graag lichter willen heb er nu een kleur opstaan met een paarse tint ik zou graag naar het koper willen gaan en zou mijn haren graag lichter maken met een blondeer wassing maar ik weet niet wat de verhouding is van deze samenstelling weet iemand hier het antwoord op?

 4. karlijn 16 april 2014 / 13:52

  Hoi! Wat een super resultaat zonder hulp van een kapper! Welke verhoudingen heb jij gebruikt voor de volksvergadering,4 en met hoeveel %? Ook vraag ik me af, heb je de astint ook echt met een kwastje geverfd of is dit er ingemasseerd? Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *