Papa Mike vertelt: werkdag plog

Goedemorgen iedereen! Het leek mij leuk om vandaag een plog te plaatsen. Ik zie het namelijk bijna iedereen doen en ik wilde het ook een keer gedaan hebben. Hopelijk vinden jullie het leuk en wie weet zal ik dit vaker gaan doen.

‘s Ochtends is het altijd super druk bij ons. De kinderen moeten beide een schone luier en aangekleed worden. Ik moet douchen en mezelf klaar maken om naar mijn werk te gaan. En iedereen moet natuurlijk ook ontbijten. Tussen al dat hectische dingen door, probeer ik altijd een moment te creëren om even met mijn kinderen te kroelen. Masato is zo’n schattig mannetje en Ayumi is ons prinsesje.

Ik verwen mijzelf graag met eten en ontbijt het liefst uitgebreid en warm. Dit keer heb ik een soort van Turks ontbijt gemaakt. Tomaten, Turkse worst en feta kaas, heerlijk!

Op mijn werk krijg ik regelmatig zeurende klanten maar soms ook hele lieve dankbare klanten. Dit keer hebben wij lekkere chocolade gekregen omdat wij een mevrouw uit de brand hadden geholpen. Altijd leuk om zoiets spontaans te krijgen. Soms krijgen wij ook taarten, worstenbroodjes of geld. Dat is toch weer een bevestiging dat je goed service verleent.

Zelfs op mijn werk heb ik een rijstkoker staan met een stoombakje. Hierin stoom ik verschillende hapjes klaar (dimsum) die ik tijdens mijn pauze op smikkel. Dit keer heb ik sieuw mai klaargemaakt die ik lekker door mijn bamisoep heb gedaan. Dit vind ik toch wel lekkerder dan alleen maar de bamisoep te eten want anders is het zo saai.

Zo zag het eruit. Na zo’n volle bak eten zit je behoorlijk vol en kan ik het meestal uithouden tot het avond eten. Mocht ik in de tussentijd toch honger krijgen, de Febo zit twee deuren verder…

Onderweg naar huis wilde ik spontaan een bloemetje voor Sunseeree kopen. Zij zorgt zo goed voor het gezin dat ze het wel verdiend om af en toe verrast te worden met iets leuks. Een bloemetje vrolijkt een vrouw altijd op, toch?

Natuurlijk hoort daar ook een kaartje bij. Ik vond dit wel toepasselijk. Gewoon omdat ik van haar hou. Niet teveel toeters en bellen maar gewoon lekker simpel I love you.

Natuurlijk ben ik mijn kleine prinsesje niet vergeten, zij verdiend ook een roosje. Een mooie roze omdat ze een echte meisje meisje is. Mijn kleine allesje.

Thuis aangekomen stond de gourmet al klaar. Sunseeree had vlees gehaald en we hadden gewoon zin om te gaan gourmetten. De meeste doen dit pas met Pasen of met Kerst maar wij kijken daar eigenlijk niet naar. Als we zin hebben om te gourmetten gaan we gewoon lekker gourmetten.YOLO. :p

Nog even gezellig met zijn allen op de bank uitzakken voor het slapen gaan. Heerlijk weer een familie momentje.

Toen wij met zijn allen naar boven gingen om de kinderen naar bed te brengen, viel mij dit op. Wat een gaaf dekbed! Ik vind het helemaal bij ons passen. Home is where the heart is. Helemaal mee eens! Heeft Sunseeree weer goed gedaan. Gelukkig geen tijgerprint dekbed of roze gekke dingen. Stel je eens voor, straks moet ik ook nog slipjes dragen met tijgerprint. Hell no!

Elke dag lees ik voor het slapen gaan een verhaaltje voor aan Ayumi. Wanneer ik haar in bed leg begint ze al te roepen: “verhaaltje, verhaaltje”. Als ik dan een verhaaltje voorlees glundert ze helemaal en luistert ze aandachtig naar mij. Ik geef haar dan een dikke kus en hoop stiekem dat ze tot 11 uur in de ochtend uitslaap. Ik denk dat ik nog een paar jaar moet gaan wachten tot die wens uit komt.

Als Ayumi in bed ligt is onze boefje aan de beurt. Meestal moet ik samen met hem op mama wachten tot de fles komt brengen. Ik speel dan altijd een spelletje met hem voordat hij gaat slapen.

Dit was dan mijn plog. Nu weten jullie hoe mijn dag er meestal uit ziet. Hopelijk vonden jullie het leuk. Willen jullie vaker een plog van mij, laat het mij maar weten in de comments hieronder. 😉

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

6 Comments

 1. Joy 2 april 2015 / 09:00

  Leuk om te lezen/zien! Voor herhaling vatbaar! Wat lief dat je voor Sunseeree een bloemetje haalt! Dat vind elke vrouw leuk om eens verrast te worden. Heerlijk spontaan gourmetten wij doen dat ook wel eens, gewoon omdat het kan!

 2. Jess 2 april 2015 / 12:52

  Ik wil vaker plogs van papa Mike, haha! Handig die rijstkoker op je werk. Je bent een hele toffe vader volgens mij 🙂

 3. Fonghwa 2 april 2015 / 13:30

  Leuke plog! Mag je vaker doen!
  Vind jouw artikelen sowieso altijd leuk om te lezen.

 4. Anneleen 4 april 2015 / 14:00

  Oh wat leuk om een plog van jouw hand te zien. Ik zeg, zeker vaker doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *