Papa Mike vertelt: Wat een geluk!

Wat een geluk.

Het was weer eens zo ver. Ayumi wilde graag een ijsje dus gingen we een lekker ijsje halen. Ze was zo lief vandaag en het zonnetje scheen dus waarom ook niet. Bij de ijscoboer stond Ayumi enthousiast naar de ijsjes te staren en ik keek maar een beetje rond.
Op een gegeven moment zag ik daar iets op de grond liggen. In eerste instantie dacht ik dat het een foldertje was, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat het een briefje van € 20,- euro was. Wat een geluk!

Ik heb het gauw in mijn zak gestopt en heb Ayumi een ijsje laten uitzoeken. Natuurlijk nam papa er ook 1 want hé, als we toch bezig zijn, waarom ook niet. Ik heb netjes afgerekend en zijn weer terug naar huis gegaan. De ijsjes smaakte nog lekkerder aangezien ze gratis waren.

Ik heb dit wel vaker mee gemaakt. Zo ook een keer toen ik op bezoek was bij een kennis in Rotterdam. Ik had toen zin in een broodje döner dus liep ik naar bakker toe. Nadat ik mijn bestelling had door gegeven zag ik op de grond een briefje van 5,00 Euro liggen. Ik had het toen snel opgeraapt en heb daarmee mijn broodje betaald. En zo kan ik nog een paar opnoemen.

Sunseeree zegt ook altijd tegen mij dat ik heel veel geluk heb. Misschien denken jullie nu bij jezelf, waarom kijk je niet of je de eigenaar kunt vinden van het geld? Wie weet heeft die persoon het wel heel hard nodig.
Daar kunnen jullie wel gelijk in hebben, maar als ik met dat briefje ga zwaaien en ga vragen van wie het is, is de kans groot dat de rechtmatige eigenaar het zelf niet door heeft en iemand anders het voor zichzelf gaat claimen. Dus houd ik wijselijk mijn mond dicht en investeer ik het aan mezelf.
Ik heb vroeger al een hele grote fout ermee gemaakt en daar heb ik van geleerd.

Ik liep toen met mijn moeder en een vriend van mij op straat en ik zag daar een portemonnee liggen. Ik wilde het niet oprapen, omdat ik te verlegen en bang was dat mensen mij zouden beschuldigen dat ik de portemonnee zou hebben gestolen. Ik heb toen een schop tegen aan gegeven omdat ik nieuwsgierig was naar de inhoud. Helaas kon ik uit mijn actie niets opmaken en zijn wij verder door gelopen.

Na een paar meter liepen twee meisjes achter ons aan en ik hoorde ze van blijdschap zeggen. WOOOOWW zoveel geld.. wat een geluk zeg!
Ik keek achterom en zag ze met diezelfde portomonee in hun hand lopen en een stapel geld. Ik kon toen wel door de grond zakken want dat was echt niet zomaar iets. Ze hadden denk ik grof geschat 300-400 euro in hun handen.
Allemaal briefjes van 50 en 20 euro’s. Ik heb mezelf toen beloofd dat wanneer ik geld op straat vind, ik er 100% voor ga en het in mijn eigen zak stop, ongeacht de mening van anderen.

Hebben jullie ook wel eens geluk? Of verliezen jullie eerder je spullen dan dat je iets vindt? Laat het mij maar weten in de comments want ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen.

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

16 Comments

 1. Siham 16 april 2015 / 09:16

  Ik heb twee keer geld gevonden. Zal wel valer zijn, maar deze bedragen zijn het hoogst. Een keer 50 euro uit de pinautomaat. Die dag was er een nicht met mij en ik vroeg haar mee te gaan naar de bank. Ze had helemaal geen zin. Uiteindelijk heb ik haar toch overgehaald. Op het moment dat ik mijn pasje erin wou steken, zag ik een brief van 50. Voordat ik het kon pakken, griste zij het uit de automaat. Ze begon blij te roepen dat ze geld had gevonden. Ik zei toen ho eens ff. En uiteindelijk samen gedeeld.
  De tweede keer ging ik toevallig met haar weer samen mijn diploma voor mijn afgeronde studie ophalen. Op dat moment stapte ik met mijn voet op 50 euro. Ik pakte die op en riep blij “jeeej”. Ze begon ook blij mee te roepen dat WIJ geld hadden gevonden. Dit keer had ik wel mijn lesje geleerd. De eerste keer deelde ik het met haar uit schaamte, maar dit keer vond ik haar egoïstisch en hebzuchtig. Lekker voor mezelf gehouden, als diploma traktatie en een chagrijnige nicht. Jeeej!

  • Daddy Mike 16 april 2015 / 11:24

   Wow! Dat is wel lekker ja! En goed gedaan hoor :p net goed voor je nichtje haha ben benieuwd of zij het ook met je had gedeeld als ZIJ het had gevonden 🙂 :p

 2. Nicetobeout 16 april 2015 / 11:08

  Dat van die portemonnee komt me bekend voor. Ik vond er eens een op een bouwterrein. Met 100 gulden erin en niks verder wat naar een eigenaar zou kunnen leiden. Dus die waren voor mij 🙂

  • Daddy Mike 18 april 2015 / 12:04

   Oeee :p dat ook lekker. Met 100 gulden kon je vroeger meer doen dan met 100 euro van nu, dus dat was zeker lekker genieten? 🙂 🙂

 3. Lifesabout 16 april 2015 / 11:47

  Ik weet njet of ik zomaar geld zou pakken uit een gevonden portemonnee…zou ik zelf ook niet zo tof vinden…maar goed, ieder zijn mening!

  • Daddy Mike 18 april 2015 / 12:16

   Daar heb je ook gelijk in. Misschien vind je er ooit een en kan je dan een beslissing nemen. Ik persoonlijk zou het tof vinden als mijn pasjes enz. terecht zouden komen want wat een gedoe zou dat zijn zeg, nieuw ID aanvragen, rijbewijs, verzekeringspas, enz. enz. ook dat kan hoog in de kosten oplopen. Dus als ik ooit mijn portemonnee kwijt zou raken, zou ik het al relax vinden als mijn pasjes terug worden gebracht. Het geld mogen ze gerust van mij houden. (zoiets als vindersloon of zo :p )

  • Daddy Mike 18 april 2015 / 12:03

   haha awwww, ach voor je het weet vind je straks ook een briefje van 50 euro en kan je er lekker van shoppen! 🙂

 4. Sandra(hpw) 16 april 2015 / 19:20

  Ik heb de afgelopen Oud op Nieuw een envelopje met staatsloten op straat gevonden 🙂 Kaching! Was €35,-
  Vriendlief en ik zijn daar lekker van uiteten geweest bij de Sumo (en moeten bijbetalen natuurlijk, maar joh, het was voor ‘n gedeelte gratis dus 😛 )

  • Daddy Mike 18 april 2015 / 11:58

   Oeeee dat is nog eens geluk hebben zeg! Stel je eens voor als er een ton op zat… dan was het helemaal feest 🙂 De Sumo heeft nog lekkerder gesmaakt zeker? Alles wordt nog lekkerder als het (gedeelte) gratis is. Tenminste, dat vind ik altijd :p

 5. Lara 16 april 2015 / 22:39

  Als ik een klein bedrag zou vinden zou ik het wel houden. Maar als het echt veel is (75, 100 euro ofzo) dan zou ik het denk ik wel bij het politiebureau brengen. Misschien gaat de persoon die het verloren had daar ook wel langs, en dan is het weer terug bij de rechtmatige eigenaar 😉

 6. Petra 17 april 2015 / 12:45

  Eerlijk gezegd kan ik dit niet helemaal rijmen met de blog over ‘auto-pech’… Daar verwonder je je over het gebrek aan (spontane) hulp en hier beken je dat je een gevonden portemonnee zult houden. Serieus? Ik zou erg blij zijn als ik m’n portemonnee met een beetje hulp terugkrijg als ik ‘m verlies. Jij ook neem ik aan. Los briefgeld vinden en houden vind ik dan weer wat anders, hopelijk smaakten de ijsjes :).

  • Daddy Mike 18 april 2015 / 11:56

   Ik snap wat je bedoeld maar zeg eens eerlijk, als jij je portemonnee kwijt zou raken, ben jij dan niet geholpen als ze jou portemonnee naar het bureau zouden brengen? Ook al hebben ze het geld eruit gehaald? Tenminste zo zit ik er in, als ik ooit mijn portemonnee kwijt zou raken en er zou geld in zitten, dan reken ik al niet meer op het geld wat erin zat maar meer op mijn andere dingen, rijbewijs, ID, bankpas enz. Dat zou voor mij belangrijker zijn. Natuurlijk is het zuur maar beter mijn pasjes enz. terug dan helemaal niets. Ik heb zelf geen ervaring met het vinden van een portemonnee enkel losse briefjes dus ik kan je helaas niet vertellen wat ik op dat moment zou doen. Misschien speelt inderdaad mijn geweten meer op dan mijn verlangens en zal ik de volledige inhoud naar het bureau brengen. Wie weet kom ik daar een keertje achter. Als het zo ver is laat ik het wel weten 😉

 7. Lena 20 april 2015 / 21:17

  Als ik wat geld zou vinden op straat zou ik het persoonlijk zelf aan het goede doel geven.Of wanneer er geld opgehaald word.Maar ik snap je aan de ene kant ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *