Papa Mike vertelt | Slechte start van 2016

Wij hebben vol ongeduld op 2016 moeten wachten. Dit is het jaar wat voor ons een hoop verandering komt brengen. Niet alleen hebben wij onze goede voornemens, maar wij hebben een leuk vooruitzicht. Zo gaan wij in de zomer trouwen en mag ik eindelijk Sunseeree in haar mooie jurk zien. Onze huwelijksreis is dit jaar ook en na de zomer mag onze grote kleine meid naar de basisschool. Spannend allemaal!!

Helaas is ons jaar niet zo goed begonnen. Ayumi begon als eerste met ziek te zijn. Midden in de nacht hoorde ik haar kokhalzen en ben ik maar bij haar op de kamer gaan slapen. (Op een dun matrasje op de grond maar hé, je moet wat voor je dochter over hebben). En elke keer als ze begon te kokhalzen sprong ik van mijn bed af en stond ik al klaar om haar kots op te vangen.
Net op dat moment dat ik mijn ogen dicht wilde doen, hoorde ik haar weer kokhalzen en dit keer kwam er echt iets uit. Maar dat gaat zo snel dat ik niet alles heb kunnen opvangen en dus nog eens midden in de nacht alles heb moeten schoonmaken en verschonen. Daarnaast was ik bang dat ze de buikgriep had. Als dit zo was, dan komt iedereen bij ons thuis aan de beurt. Ik bereidde me al voor. En dit was op 1 januari!! Nou Happy New Year.

Paar dagen later hoorde ik Masato zwaar hoesten. Masato is vaak verkouden (hoe dit komt weten we niet en de dokter zegt dat het normaal is) dus ik dacht het zal wel.
Totdat ik ook hem hoorde kokhalzen, toen wist ik al meteen hoe laat het was. Ik sprong meteen van mijn bed af en rende naar zijn kamer. Daar had hij ook zijn bedje onder gespuugd en was aan het huilen. Echt heel zielig.

Sunseeree en ik hebben zijn bedje verschoond, hem gedoucht en schone kleren aangedaan. De volgende paar dagen hebben we hem goed in de gaten gehouden en zijn wij ook naar de dokter geweest. Daar vertelde ze dat het normaal is en dat we nergens voor bang hoefden te zijn. Dit heeft drie dagen geduurd en gelukkig gaat het nu wat beter met hem.

Sinds een paar dagen is Sunseeree ook ziek geworden! Ze heeft een flinke verkoudheid en heeft last van erge hoofdpijn. Heel erg zielig voor haar want ik moet ook gewoon werken. Ik vertel haar altijd dat ze niet ziek mag worden, omdat ze de belangrijkste schakel is van ons gezin.
Zij zorgt dat ons gezin kan functioneren dus als zij ziek is, dan hebben we een probleem. Ik heb gisteren Ayumi maar naar mijn moeder gebracht, zodat ze minder zorgen heeft over de kinderen en een beetje kan uitzieken. Ze zorgt goed voor haarzelf door gemberthee met honing te drinken en paracetamol. Hopelijk is ze dit weekend beter.

Zoals jullie kunnen lezen hebben wij een niet zo’n goede start gehad van 2016. Dit soort dingen gebeuren en we hebben ook niets te klagen. Helaas lijdt haar blog er een beetje onder, maar gezondheid is voor ons het belangrijkst. Wij zullen het jaar 2016 proberen onvergetelijk te maken!

Hoe verloopt het jaar 2016 voor jullie? Hebben jullie ook pech? Of gaat alles tot nu toe van een leien dakje?
Onze vrienden in het noorden hebben op dit moment pech, want het weer daar is niet normaal. Dat geluk hebben wij dan weer wel. Wij kunnen gelukkig nog normaal over straat lopen. 

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

6 Comments

 1. Adinda 7 januari 2016 / 08:33

  Dat is inderdaad niet lekker het nieuwe jaar beginnen. Gelukkig dat de Kids al opgeknapt en voor sunseree beterschap. Wij wonen in het noorden, dus wij hebben last van de gladheid. Nou moet ik zeggen dat je ons niet hoort klagen we hebben namelijk alle 3 al sinds dinsdag ijsvrij 😊 dus een soorten 3 de kerstvakantie week. En onze dochter vind het wel heel leuk dat ze op straat kan schaatsen. Voor de mensen die echt de weg op moeten is het wat minder. En had ik deze week 2 tandarts afspraken staan die ik toch maar heb afgezegd aangezien mijn tandarts niet in de buurt ligt. Laat ik het nou net verschrikkelijk vinden om naar de tandarts te gaan 😉 dus zo erg is het ijszel voor ons niet 😜

 2. Dineke 7 januari 2016 / 08:56

  Ah bah dat is zeker niet leuk om zo het nieuwe jaar te beginnen. Wat stoer dat je naast Ayumi’s bed bent gaan slapen! Beterschap voor jullie allemaal, als jijzelf straks maar niet aan de beurt bent!

 3. Anneleen 7 januari 2016 / 09:30

  Inderdaad geen leuk begin van het nieuwe jaar! Ik heb de jaarwisseling ook ziekjes in bed gevierd met neussprays, zakdoekjes en pijnstillers. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met me! Hoop dat Suns zich ook snel terug beter en fit voelt!

 4. Jeanine 7 januari 2016 / 09:30

  Klinkt als een naar virusje of iets dergelijks. Inderdaad niet zo’n goede start. Hopen dat de ziekenboeg snel voorbij is en jullie allemaal een gezond jaar hebben 🙂 Niks vervelenders als ”buikgriep”

 5. Channah 8 januari 2016 / 12:54

  Heel herkenbaar helaas, wij hebben al zo’n 2/3 weken aan een stuk door griep (echt met overgeven en alles er op en eraan) dus ik snap heel goed hoe vervelend het is. Succes met de ziekenboeg daar, beterschap!

 6. Jennifer 8 januari 2016 / 22:46

  Lieve familie , helaas heerst het echt! Hopelijk knappen de kanjers snel op, sterkte! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *