Papa Mike vertelt: Is mijn kind in gevaar?

Is mijn kind in gevaar?

De laatste tijd spookt dit door mijn hoofd. Is mijn kind in gevaar? Ik weet dat je hier eigenlijk niet aan moet denken, maar dan toch weer wel. Gelukkig zijn mijn kinderen vaak bij mama maar ik maak me nu al druk voor als zij vaker uit huis moeten gaan. Dit kan zijn naar school of naar vriendinnen of wat dan ook. Natuurlijk is dit nog lang niet van toepassing maar ik probeer me zoveel mogelijk voor te bereiden op wat er komen gaat.

Het is allemaal begonnen nadat ik een film heb gezien over een gezin waarvan hun dochter is verkracht en werd vermoord door een pedofiel. Dit is natuurlijk erg extreem maar helaas gebeurd dit ook in de werkelijkheid. Ik ben hier nu niet om mensen bang te maken maar ik deel graag met jullie mijn gedachtes erover.
Ik heb mijzelf heel vaak afgevraagd over hoe ik mij zou voelen als dit ons zou overkomen.
Geloof mij, ik heb een paar dagen echt heel erg kut en onzeker gevoeld. Gelukkig ben ik nu gekalmeerd maar zo’n situatie zou ik niemand gunnen, zelfs mijn ergste vijanden niet.

Als ouders zijnde kan je veel dingen voorkomen maar niet alles. Gelukkig leven wij in Nederland waar het minder vaak erge dingen voorkomt dan in het buitenland. In Mexico worden bijvoorbeeld jonge meisjes ontvoerd en verkocht als heilige maagden aan vieze mannen. Schokkend en diep triest maar helaas de werkelijkheid. Zo kan ik nog een aantal voorbeelden opnoemen maar ik wil daar verder geen aandacht aan schenken.

Gezien ik zelf Krav maga beoefen ben ik van plan om mijn kinderen hierin mee te nemen. Vanaf 5 jaar mogen ze met ons mee doen, dus dat gaat ook zeker gebeuren. Het is natuurlijk geen zekerheid maar het stelt mij in ieder geval wel gerust om te weten dat mijn kinderen zich kunnen verdedigen.
Als je niet weet wat Krav maga is, zoek het even op want het is zeker de moeite waard om erachter te komen wat het voor jou kan betekenen. Er lopen steeds meer gekke mensen rond in de wereld en het zou niet verkeerd zijn om een achtergrond te hebben in een vechtsport of zelfverdediging.

Natuurlijk zullen wij onze kinderen ook zo correct mogelijk opvoeden. In de zin van; niet met vreemde mensen mee gaan en geen snoepjes aan nemen van onbekenden en ‘brand’ roepen als je hulp nodig hebt. Vooral het laatste is van belang. Als je ‘BRAND’ roept zullen mensen sneller omkijken dan wanneer je ‘HELP’ roept.

Want nu ik zelf kinderen heb begin ik steeds beter mijn moeder te begrijpen. Ze had namelijk altijd de angst dat ik tijdens het uitgaan neergestoken zou worden en hierdoor kon ze nooit in slaap komen tot dat wij weer thuis waren van een avondje stappen. Gelukkig is er nooit iets ernstigs gebeurd en ik kan alleen maar hopen dat dit straks ook voor onze kinderen geldt.

Nogmaals, het is niet mijn intentie om iemand bang te maken maar ik ben benieuwd of ik de enige ben die hier zo over denkt. Denk jij hier soms ook wel eens aan of heb je er ooit wel eens over na gedacht? Hoe heb jij jezelf gerust gesteld of hoe hou jij jezelf rustig? Misschien hebben jullie nog wat tips voor deze papa? Ik hoor het graag van jullie.

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

5 Comments

 1. Soumeya 5 maart 2015 / 08:29

  Nee hoor ik heb het ook. Mede omdat ik zelf nare ervaringen als jong meisje heb gehad. Dan wil je er alles aan doen om je dochter daarvoor te behoeden. Vanaf hun 7e heb ik ze op een zelfverdedigingssport gezet. Iets wat ik zelf altij erg leuk vond. Wat bleek, ze gingen elke week met lood in hun schoenen er naartoe. Ze vonden het vreselijk net voordat ze hun rode band hadden gehaald zijn ze er na vele maanden smeken van af gegaan. Wel moeteb ze altijd de telefoon 1 x over laten gaan als ze op school aangekomen zijn en moeteb ze hetzelfde doen als ze weer vertrekken. Ook weten ze dat ze niet met vreemden moeten praten en ook niet met bekenden mee moeten gaan zonder eerst met mij erover gesproken te hebben. Ze gaan bijna naar de middelbare school en daar zie ik enorm tegenbop. Ze zijn wel heel verstandig maar ik vertrouw de wereld om hun heen nu eenmaal niet. Toch kun je ze ook niet overal voor beschermen en moet je uitkijken dat het niet verstikkend werkt. Ben benieuwd of met straks met mijn zoontje iets minder wordt.

  • Daddy Mike 5 maart 2015 / 10:46

   Jeempie heftig zeg! Ik begrijp jou angst helemaal. Het klopt wel, ik maak me denk ik meer druk om Ayumi dan om Masato. Ik denk ook niet dat dit zal veranderen, meisjes zijn nu eenmaal kwetsbaarder dan jongens voor gekke dingen.. niet dat het bij jongens ook niet gebeurd maar ik hoop maar dat Masato dezelfde aggressie krijgt als ik dan hoef ik me nooit zorgen te maken. Jammer dat je kinderen het niet leuk vonden om op een vechtsport te zitten, waar hebben ze op gezeten als ik vragen mag? Ze hebben in elk geval een klein beetje achtergrond toch?

   • Soumeya 6 maart 2015 / 08:31

    Ze hebben op Tang Soo do gezeten. Koreaans Karate. Lijkt een beetje op Taikwondo. Ja echt jammer. Maar elke week weer aanmoeten horen dat ze zoooo geen zin hebben is ook niet leuk. Het zijn echte dametjes. De loopvormen vonden ze wel leuk om te doen maar zodra het op sparren aankwam werd het ze al gauw te ruw en vooral met jongens sparren zagen ze tegenop. Ik hoop inderdaad dat ze in elk geval een goede basis hebben. Ik zou het later zeker met Ayumi proberen. Misschien vindt zij het wel leuk. Krav Maga lijkt me zelfs nog wat effectiever 🙂

 2. Priscilla 5 maart 2015 / 09:15

  Ja daar maak ik mij ook vaak zorgen over. Vooral ook tijdens het buitenspelen. Dan loop ik echt te flippen totdat hij weer binnen is.

 3. Dineke 5 maart 2015 / 09:44

  Ik denk dat het heel normaal is dat je je hier zorgen om maakt als ouder zijnde. Ik ben vooral bang dat er een geloofsoorlog uitbreekt over een aantal jaar. Maar ik denken dat je je nooit optimaal kunt voorbereiden op zoiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *