Papa Mike vertelt: Happy wife, happy life

“Happy wife happy life”

Ik denk dat ik oprecht kan zeggen, dat de grootste en zwaarste uitdaging voor elke man is, hoe hou ik mijn vrouw tevreden? Een van de moeilijkste vragen, die een man hopelijk maar 1 keer in zijn leven hoeft te beantwoorden. Tenzij je een dochtertje krijg want dan is het helemaal feest! Ik zie maar al te vaak dat de dochters nog veel erger kunnen zijn dat de vrouw. Zij kunnen de papa’s zo om hun vingertjes winden en krijgen alles wat hun hartje begeert. Als ik heel eerlijk mag zijn, ben ik bang dat ik hier ook zelf deel aan zal gaan nemen en Ayumi niets kan weigeren. De liefde die ik voor haar heb is onbeschrijfelijk en ik ben als de dood dat ze iets te kort komt. Het gaat nu gelukkig niet om haar, maar om de mama. Om terug te komen op de vraag ‘hoe hou ik mijn vrouw tevreden’, heb ik een paar tips die ik graag met jullie wil delen. Hopelijk heb je er wat aan en kan het je relatie een boost geven. Niet dat het nodig is, maar wij mannen moeten elkaar helpen met deze super moeilijke taak, want zo zijn wij! Wij helpen ‘mankind’ dit mysterie op te lossen.

Zorg ervoor dat je haar eens in de zoveel tijd verrast met iets..!

Wij leven allemaal met een vast patroon. Wij slapen, eten, gaan werken, komen thuis, eten en slapen weer. Daar ergens tussenin komt de opvoeding en heel soms mag je de liefde bedrijven met je partner. Doorbreek deze cyclus en doe eens een keer gek en verras je vrouw met iets leuks! Plan een spontane trip met of zonder de kinderen en geniet van elkaar. Je hoeft niet te wachten tot het haar verjaardag is maar gewoon zomaar eens. Dan heb ik het ook niet over met zijn allen lekker spontaan naar de Mac, omdat niemand van jullie zin heeft om te koken, maar echt een leuk uitje. Eigenlijk is het beste om alleen met je vrouw te gaan. Kijk of je de kids bij je ouders kan droppen, zodat je even lekker van elkaar kunt genieten zonder dat er wordt gekrijst of aan je kleren wordt getrokken. Er zijn genoeg websites waar je voor een prikkie iets leuks kunt doen. Hier een simpel maar geniaal idee: Neem haar een weekendje mee naar Scheveningen. Breng de kids naar je ouders voor een weekend. Nadat je de kinderen hebt afgezet rij je meteen door met je vrouw naar Scheveningen, zodat jullie op de boulevard iets kunnen eten. Na je etentje kan je een strandwandeling doen, zodat het eten kan zakken en pak daarna een terras zodat je urenlang gezellig met elkaar kunt kletsen. Ik weet dat dit voor sommige van ons een kwelling kan zijn, maar als het goed is hoef je alleen maar deze woorden te gebruiken, Echt? Nee? Dat meen je niet? Ja joh? Ahuh! Geloof mij met deze woorden alleen al kan je een hele conversatie aan gaan met je vrouw. Na dit boeiende gesprek ga je lekker op jullie gemak naar huis want hé, nobody is home! En de rest mogen jullie zelf opvullen. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je een hotel in de buurt van Scheveningen heb geregeld, maar dit kan aardig wat kosten en vergeet niet, de luiers zijn bijna op dus je kan niet te gek doen!

Geef haar regelmatig complimentjes..!

Welk vrouw wordt er nu niet warm van een compliment? Al helemaal als het om iets gaat waar ze stik hard voor heeft gewerkt. De vrouwen nemen bijvoorbeeld de gekste diëten om slank te blijven, zodat ze er naar hun idee leuk blijven uitzien. Ook al maakt het voor ons mannen geen ene reet uit hoe onze vrouw eruit ziet, wij blijven toch wel van haar houden, want anders zouden wij in de eerste instantie niet op haar zijn gevallen en hadden we al helemaal geen kinderen met haar genomen. Dus een kilootje zwaarder of lichter, daar merken wij verder niets van. Zolang ze maar gewoon normaal doet en niet teveel aan onze hoofd zeurt dan zijn we al meer dan tevreden. Maar pas wel op, als jij haar geen compliment geeft kan het zomaar zijn dat Harry op der werk haar wel die aandacht geeft en haar complimenteert voor andere doeleinden. Dus je kunt beter je vrouw regelmatig zelf een complimentje geven en zeggen dat ze nog steeds een lekkere kont heeft of dat haar nieuwe kapsel haar erg goed staat, dan weet je zeker dat de dingdong van Harry in zijn broek blijft!

Gun haar de vrijheid…!

Hier bedoel ik mee te zeggen, dat als ze zin heeft om af te spreken met haar vriendinnen, dat je haar dan gewoon moet laten gaan. Niet alleen heb je eindelijk zelf ook rust, zij krijgt weer sappige roddels te horen, waar ze de hele week zoet mee zal zijn. Vrouwen roddelen nu eenmaal graag en als ze eenmaal de roddel hebben gehoord, gaan ze in gedachte met zichzelf discussiëren! Zo van,…ongelofelijk dat Jennifer zomaar met die ene man mee is gegaan. Wat een slet zeg. Ik had dat echt niet van haar verwacht. Ow, jawel eigenlijk wel, want ze kleedde zich niet voor niets zo uitdagend. Jammer dat ik er niet bij was die avond, ben wel nieuwsgierig wat voor vent het was. Volgens Tessa was de man niet lelijk. Oo hoo, wat jammer nou dat ik dat weer heb moeten missen. Terwijl de vrouw dit allemaal in gedachte aan het uitpluizen is, heb jij alle rust en kan je zonder problemen je dingen doen. Mits de kinderen zich gedragen, want anders heb je alsnog je handen vol.

Help een handje mee met het huishouden..!

Ja, ik heb het echt gezegd! Steek je handen uit de mouwen en help een handje mee met het huishouden. Ik weet dat dit niet in onze mannenregel past, maar we leven nu in 2014 en de vrouwen mogen best geholpen worden. Al helemaal als ze zelf een carrière heeft en meer dan jou verdiend! Dan is de mannenregel: “Jij als man zijnde onderhoudt het gezin.” helemaal niet meer van toepassing, dus kan je gerust de stofzuiger pakken en beginnen met het zuigen van de woonkamer. En als je toch bezig bent, dan kan je net zo goed het hele huis doen. Niet alleen voorkom je de stress bij de vrouw dat het huis schoon moet zijn, maar laat je ook aan haar zien dat je haar met alles steunt en dat niets voor jou te gek is. Als je het helemaal perfect wilt doen, kan je de stofdoek ook pakken en het huis gaan stoffen. Maar dit is meer voor de “thuisblijf” papa’s onder ons.

Dit zijn gauw wat tips die ik je mee kan geven. Hopelijk heb je er wat aan. Wil je nog meer horen? Laat dan een comment achter en dan zal ik er op antwoorden! En onthou happy wife is een happy life! De man bouwt het huis, maar de vrouw maakt het leefbaar!

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

7 Comments

 1. Angelique 30 oktober 2014 / 08:44

  Ik ga dit artikel eens onder de neus van mijn vriend duwen haha nee hij maakt mij erg happy dus hij is goed op weg

 2. Manon 30 oktober 2014 / 08:58

  Achgossie, die mannen wéten dus wel hoe het moet! Hahaha ah nee mijn vent voldoet aan alle vier de punten, RUIM! En volgens mij doe jij ook wel goed je best voor je lieve vrouw 😉

 3. Diana 30 oktober 2014 / 21:35

  Ah, wat lief geschreven! Sommige punten moet ik toch wel even aan mijn man laten lezen! Ik denk ook dat een relatie is gebouwd op vertrouwen, elkaar dingen gunnen, elkaar vrij laten, maar ook voldoende tijd met elkaar doorbrengen. Dat zijn voor mij de elementen om gelukkig te zijn in mijn relatie.

 4. Michelle 1 november 2014 / 11:07

  Haha wat leuk geschreven! Gelukkig heb ik ook een vriend die al het bovenstaande doet *lucky girl*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *