Papa Mike vertelt: Gezonde voeding of bewerkt vlees?!

Je hebt het vast al gehoord. Bewerkt vlees is kankerverwekkend! Goed dat ik sinds twee weken aan het afvallen ben want man oh man, ik moet er niet aan denken om in een verhoogde risico groep te zitten omdat ik te veel bewerkt vlees eet. Vanochtend had ik toevallig op de radio een interview gehoord van 1 van de professoren die aan het onderzoek hadden meegedaan en ik had sterk de indruk dat zij ook niet echt een duidelijk beeld konden geven wat “slecht” nu echt inhield.

Ik vind het persoonlijk maar onzin en ik vind het meer bangmakerij. Iedereen weet toch wel dat er met al ons eten wordt gerommeld. De dieren worden vetgemest om zo snel mogelijk naar het slachthuis te gaan. Ze krijgen allerlei gekke stoffen in hun lichaam om binnen een korte tijd heel dik en groot te worden.

Ook al zou je dit slachten en vers op je bord krijgen, de cellen die eraan zitten zijn sowieso al kankerverwekkend want het is niet meer puur natuur. Het is eigenlijk beter om een koe te kopen en die te laten grazen tot het volwassen is, zodat je het kunt slachten. Zo weet je zeker dat er geen gekke stoffen in het vlees zitten en je veilig kunt eten. Helaas kan dit niet in de praktijk en zijn wij afhankelijk van de “maatschappij”.

Normaal gesproken zou ik me eigen hier niet druk om lopen maken, maar sinds kort ben ik bezig met gezonde voeding en gewicht verliezen. Ja, ik moet straks mijn pak gaan passen dus ben ik me maar alvast aan het voorbereiden. Ik wil straks niet met mijn vette pens in een broek gaan hannesen en ik wil er helemaal niet uitzien als een varken op de bruiloftsfoto’s. Dat wil ik mijn mooie “vrouw” niet aan doen.

Ik heb mijn gezonde levensstijl weer opgepakt en ik hou nu rekening met mijn voeding. Wat ik in die paar weken meteen al merk, is dat ik nu veel meer energie heb. En ik heb geen inkakmomentjes meer in de middag. De druk van de kinderen kan ik nu ook veel beter aan en het vroeg opstaan doe ik niet meer met tegenzin.

Zodra ik opsta met de kinderen, probeer ik ze ook te beïnvloeden met onze “healthy lifestyle”.
In de ochtend eten we dan meestal pap (Brinta) met een klein beetje honing of volkoren brood voor de kinderen met wat beleg. Voor mezelf maak ik droog brood klaar met kipfilet of kalkoenfilet.
Ik probeer dan voor de kinderen wat af te wisselen met beleg, maar voor mij is het standaard altijd kip of kalkoen. Ook dit zal denk ik bewerkt zijn, maar ik heb geen zin om vroeg in de ochtend aan een stukje wortel te gaan knauwen, want anders kan ik net zo goed ook gaan huppelen naar mijn werk in plaats van met de auto.

Ik merk nu ook dat voeding ook veel invloed heeft op je lichaam. Niet zo zeer met je vorm, maar meer om hoe jij je voelt. Ik sta hier van te kijken want het scheelt echt erg veel. De laatste tijd is het toch al “in” om gezond bezig te zijn in Nederland. Kijk maar naar je Facebook wall of je Instagram, het staat vol met gezonde voedingen en/of lifestyle van vrienden of kennissen.
Eerst vond ik het maar een hype, maar nu begin ik het langzamerhand wel te begrijpen.

Wil dat zeggen dat wij nu ook echte gezonde freaks zullen zijn? Nou nee, ik pak in het weekend ook gewoon een lekker glaasje whiskey of eten wij een frietje stoofvlees. Wij zijn echte levensgenieters en dat zullen wij altijd blijven. Alleen zal ik vanaf nu wat beter op mijn voeding/gezondheid letten en ik probeer hier mijn gezin bij te betrekken.

Sunseeree is de laatste tijd fanatiek gezond aan het bakken dus al die lekkernijen kunnen we gelukkig nog wel eten. Ook kochten wij altijd al scharrelvlees of met het “beter leven” logo dus hopelijk zitten daar minder gevaarlijke stoffen in dan de prijsknaller vlees. Elke zaterdag koop ik op de markt vers fruit en krijgen we onze porties vitamines gewoon binnen. Ik denk dat wij wel goed zitten. Dit is ook beter voor de kinderen, want daar maak ik mijn eigen het meeste zorgen om.

Als het nu al zo slecht gaat met onze “wereld”, wat blijft er dan nog voor hun over? Straks eten de kinderen van mijn kinderen alleen maar voedingspillen omdat echt vlees zo gemanipuleerd is, dat het niet meer gezond is om te eten. Misschien dat ze met een boer kunnen trouwen zodat ze zelf hun eigen voedsel kunnen verbouwen.. 😉

Wat vind jij van het “nieuwe” kankerverwekkende vlees? Ga je hierdoor je voeding aanpassen? 


Daddy Mike


Volg me ook op:
InstagramFacebookYoutube Bloglovin

6 Comments

 1. Madelon 29 oktober 2015 / 07:34

  Elke zoveel jaar komen er weer berichten dat dit of dat slecht voor ons is. Er zijn een aantal grote bedrijven die wereldwijd de voedselindustrie beheersen en het maakt ze echt niet ui dat bepaalde producten niet gezond zijn voor de consument.
  Zelf vermijd ik alle kunstmatige of geraffineerde ingrediënten in ons eten en koken we alles vers. Het liefst zou ik volledig biologisch willen eten maar dat is gewoon te duur haha. Ik haal wel veel bio voor de dreumes.

 2. Soumeya 29 oktober 2015 / 07:50

  Interessant onderwerp, maar tegelijkertijd ook lastig. Aangezien zowel mijn moeder als schoonmoeder kanker hebben, heb ik me wat meer verdiept in gezond eten. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De ene beweerd dat bijvoorbeeld Goji bessen super gezond zijn en de ander haalt die bewering weer helemaal onderuit. De ene zweert bij yoghurt en de andere zegt juist weer dat je zuivel helemaal uit je menu moet schrappen. Wat inmiddels wel door iedereen bevestigd wordt is dat suiker de grootste boosdoener en een veroorzaker van vele ziekten is. Ook groeien kankercellen goed op suikers. Op Netflix had ik een documentaire (Forks over knives heet het volgens mij) gezien waarin een onderzoek besproken werd waarin beweerd werd dat de gezondste mensen, mensen waren die een uitsluitend plantaardig dieet volgden. Dus geen dierlijke producten. Het weglaten van vlees, vis en zuivelproducten zou niet alleen de kans op kanker drastisch verkleinen, maar zelfs de groei van kankercellen kunnen remmen. Dat vond ik nogal wat. Daarnaast had een arts van mijn schoonmoeder haar een paar jaar geleden al geadviseerd om vegetarisch te worden. Ook mijn man die hoge cholesterol heeft werd geadviseerd geen vlees meer te eten. Maar dan wel weer vette vis. Ons gezin probeert nu vlees zoveel mogelijk weg te laten en suikers te beperken. Maar helemaal strikt veganistisch eten doen we nog niet. Een heel verhaal, maar ik vind het wel interessant. Ik denk zelf dat je met biologisch eten en het beperken van suikers al een heel eind op weg bent met een gezondere leefstijl. Het blijft natuurlijk een persoonlijke afweging.

 3. Iris 29 oktober 2015 / 12:23

  Wij hielden thuis al zeker rekening met het vlees, want we wisten het al we. Op koopeenkoe kun je trouwens wel ‘gezonder vlees’ kopen, namelijk je eigen koe die gezond voedsel krijg en gezond leeft. Maar ik denk niet dat we ten onder gaan aan slechte voeding, maar zie het maar zo: we komen steeds meer te weten en zullen steeds meer terug gaan naar het onbewerkte voedsel van vroeger. Waar veel meer gezonde zaken in zitten dan in ons bewerkte voedsel van nu.

 4. Channah 29 oktober 2015 / 13:14

  Ik word een beetje moe van al die bangmakerij. Want dat is het. Natuurlijk zijn we op de dag van vandaag steeds meer verder ontwikkelt en zijn we in de mogelijkheid om veel meer diepgaande onderzoeken te doen. Maar waar krijg je tegenwoordig geen kanker meer van? Je kunt bijna niets meer doen zonder er ziek van te worden. En er zit natuurlijk een kern van waarheid in, want al het voedsel wat bewerkt is, en zelfs groentes en fruit (want dat is bespoten) is slecht voor je in principe. Dus met andere woorden kunnen ze gewoon beter naar buiten brengen dat vers voedsel het beste voor je is, in plaats van steeds maar weer te roepen wat er allemaal wel niet mag. Goed artikel!

 5. Marie 30 oktober 2015 / 00:10

  Ik ben vegan, ik moet er dus niet over wakker liggen. 😉 Hoewel het niet mijn hoofdreden was (het dierenleed en het milieu stonden bij mij bovenaan), spelen de gezondheidsvoordelen van het veganisme een belangrijke rol in het volhouden. Zo heeft een veganist veel minder kans op kanker, suikerziekte, hoge bloeddruk, etc. Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld.
  Waarom zouden je kinderen in de toekomst trouwens voedingspillen moeten nemen om vlees te vervangen? Al de voedingstoffen die een mens nodig heeft, zitten ook in een plantaardig dieet.
  Ik heb de laatste maanden heel wat gelezen en studies bekeken, en om eerlijk te zijn is het volgens mij echt geen bangmakerij. (Sommige cijfers doen me gewoon huiveren, de vleesindustrie is bv. vervuilender dan al het transport op de hele wereld, mannen die elke dag twee glazen melk drinken hebben 32% meer kans op prostaatkanker en ik kan zo nog uren doorgaan. Het maakt me bang dat die dingen wel geheim lijken te worden gehouden). Maar ieder zijn mening uiteraard 🙂
  Veel succes met jullie healthy lifestyle trouwens, het is niet altijd gemakkelijk maar het is het echt waard. Even doorbijten en je krijgt er een goede gezondheid en een fit lichaam voor terug. 🙂

 6. Jeanine laporte leussink 30 oktober 2015 / 08:07

  Het is allemaal bang makerij we weten het ergens allemaal dat er gekke dingen gebeuren met het voedsel.. haren door het brood noem maar op… MAAR BOTER op je brood is bewezen dat het goed voor he is😄😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *