Papa Mike vertelt: Fuck you!

F*ck you

Als Ayumi heel lief is krijgt ze meestal iets lekkers van ons. Dit kan zijn een klein snoepje, een kindersuprise en als het lekker weer is een ijsje. In Etten-Leur hebben wij sinds kort een nieuwe ijscoboer zitten waar ze elke dag vers ijs maken. Ik heb Ayumi hier een keer mee naar toe genomen en de eigenaar weet ondertussen wel wie zij is.

Zodra wij daar binnen stappen beginnen haar ogen te glinsteren en is het net een paradijs voor haar. Ook dit keer nam ik haar mee naar de ijscoboer voor een lekker ijsje. Ik had van mama gehoord dat zij zo lief was geweest en dat ze daarom een ijsje verdiende. Wij houden dan wel rekening met elkaar.
Sunseeree geeft haar dan de hele dag geen zoetigheid zodat zij niet teveel suikers binnen krijgt als ik haar een ijsje zou geven.

Ayumi begint meer dingen te begrijpen en zij snapt de termen boos, verdrietig en blij nu ook. Het doet mij deugt om te zien hoe snel zij groeit en ontwikkelt. Af en toe hoop ik dat zij niet te snel opgroeit want ik vind het heerlijk om samen met haar weg te gaan.
Straks als Masato groter is gaan we als gezin alle pretparken af en gaan we een hoop lol beleven. Onderweg naar de ijscoboer begon ze spontaan te zingen. Alle liedjes die ze gehoord heeft kwamen aan de bod.

Op een gegeven moment stopt ze met zingen en hoor ik haar zeggen; Fuck you fuck you…. en toen begon ze weer te zingen. Ik stond perplex! Ik twijfelde eerst aan mijzelf of ik het wel goed had gehoord maar het was vrij duidelijk. Ik snapte er niets van!
Ik heb er meteen op in gespeeld en probeerde het om te buigen naar LOVE you LOVE you.
Uiteraard ook gevraagd waar ze dit heeft gehoord. Daarna heb ik het met rust gelaten en zijn wij een ijsje gaan halen. Ik heb het haar sindsdien gelukkig niet meer horen zeggen dus ik hoop dat het uit haar systeem is.

Ik weet dat er soms slechte woorden uit mijn mond floepen maar dat zijn meer de woorden shit en k*t. Ik probeer er steeds vaker op te letten en het lukt best aardig. Ik ben er steeds meer van bewust en als ik iets uit moet floepen roep ik CHIPS of OEPS.
Ik vraag mijzelf wel af waar zij het F woord vandaan heeft want zoals hoe zij het heeft gezegd zouden wij het nooit zeggen.

Wij spreken het F woord namelijk uit als “Fak”, maar nooit in combinatie met You. Ik hoop niet dat ze dat van een ander kindje heeft geleerd op de peuterspeelzaal want daar zou ik niet zo blij mee zijn. Wij houden haar voor nu in de gaten en hopelijk komt het niet meer voor.

Ik denk dat elk ouder deze situatie wel herkent, zo niet, dan kom je vanzelf aan de beurt. Tenzij je een type uit de familie Flanders bent van de Simpsons dan zul je nooit in deze situatie terecht komen. Vroeg of laat zullen de slechte woorden vanzelf komen maar zoals gewoonlijk probeer ik dit zo lang mogelijk te rekken.

Herken jij deze situatie en hoe heb jij dit aangepakt? Laat het mij weten in de comment hieronder want ik ben wel benieuwd hoe jullie met dit soort situaties omgaan.

Daddy Mike


Volg me ook op:
InstagramFacebookYoutube Bloglovin

5 Comments

 1. Willemijn 26 maart 2015 / 09:17

  Hebben jullie wel eens muziek op thuis?? Wat dacht je van t liedje van Lilly Allen (heet ze volgens mij) genaamd fuck you.. En heb zelf geen kinderen maar op het kdv negeerde wij dit soort dingen altijd. Als het geen aandacht krijgt is het niet leuk meer :p

  • Daddy Mike 26 maart 2015 / 12:23

   Hoi Willemijn,

   Nee wij hebben bijna nooit muziek op thuis. Meestal hebben wij netflix op staan met kinder series. Misschien heeft ze het ergens anders gehoord, nu je het zegt, in haar lief komt dat de hele tijd in voor ja…

 2. Manouk 26 maart 2015 / 18:52

  Ik weet vrijwel zeker dat ze zich zelf van geen kwaad bewust is en misschien toch inderdaad dat liedje ergens gehoord, misschien in de auto ofzo? Sorry hoe niet leuk het me ook lijkt als je kind dit zegt, moest ik stiekem wel lachen.

 3. dineke 26 maart 2015 / 23:59

  kinderen van die leeftijd horen echt zooo veel meer dan je denkt! Bij onze dochter komt er soms ook een raar woord uit en mijn eerste reactie is altijd hoe raar ook, dat ik moet lachen. Nu probeer ik het te negeren of met haar te praten waarom ze dit niet mag zeggen maar des te meer aandacht je het geeft des te interessanter word het woord is mijn ervaring.

 4. mag 27 maart 2015 / 08:54

  Idd de kinderen nemen makkelijk woorden over wat ze “ergens” gehoord hebben. Die van ons, klets de hele tijd en af en toe denk je bij jezelf vanwaar komt het? Is wel lachen maar je komt wel achter vanwaar ze het heeft. Gewoon negeren is mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *