Papa Mike vertelt: “Bijna daar”

“Bijna daar”

Gefeliciteerd! Je hebt de eerste drie maanden overleefd. Viel het mee of was het zwaar tegen gevallen? Was het zo gegaan zoals je het in je hoofd had of heb je het maar lekker op je af laten komen? Dat laatste is waar ik voor ben gegaan. Ik heb gewoon alles over me heen laten komen en heb het zonder problemen kunnen volhouden. Maar let wel op, jullie zijn er nog niet, het is nog maar net begonnen. Maar de eerste drie maanden zijn wel het allerbelangrijkst voor je kleintje, omdat je dan een stukje zekerheid krijgt of de zwangerschap wel of niet door zal zetten. Er bestaat namelijk een kans dat het lichaam van je vrouw jouw “zaad” kan afstoten. Hierdoor ontstaat de welbekende miskraam. Mocht dit bij jullie gebeuren, het spijt me heel erg. Ik hoop dat jullie de kracht zullen vinden om het in de toekomst wederom te proberen en hopelijk gaat dan alles goed. Mocht de zwangerschap wel doorzetten, bereidt je dan maar voor om in een super snelle achtbaan te zitten waar je kriebels in je buik van krijgt.

Misschien ben je al aan het idee gewend dat je papa gaat worden en heb je zelfs al stiekem nagedacht over een naam voor het geval het een jongen gaat worden. Ja, want wij mannen zeggen wel hardop dat het ons niets uitmaakt wat het geslacht gaat worden maar stiekem hopen wij dat het een jongetje wordt. Waarom? Puur, omdat dit voor ons vertrouwd aanvoelt. Ik kan zelf bijna niet wachten tot mijn zoon oud genoeg is om staand te kunnen plassen. Zodra hij dit kan, neem ik hem mee naar buiten wanneer het sneeuwt en leer ik hem zijn naam te schrijven zonder zijn handen te gebruiken. Over het krijgen van een dochter denken wij liever nog niet, want zodra wij daar aan gaan beginnen krijgen we spontane hoofdpijn. Twee vrouwen in huis? Een is op dit moment al meer dan genoeg.

Je vrouw is eindelijk af van die misselijkheid (als je geluk hebt) en ze begint weer een kleurtje te krijgen. Misschien kan ze weer een beetje naar jou lachen en is het niet helemaal meer JOUW schuld dat zij dit allemaal moet doorstaan. En misschien, heel misschien, mag jij op je verjaardag haar wel aanraken. Daar bedoel ik natuurlijk mee vol gas geven en proberen de tijd in te halen toen je droog stond. Wellicht hebben jullie al verschillende gesprekken gehad met de verloskundige en ben jij op de hoogte van wat er allemaal komt kijken bij het krijgen van een baby. Je vertelt nu met trots aan de hele wereld dat je papa wordt en dat je niet kan wachten om de kleine in je armen hebben. Samen bespreken waar je vrouw precies gaat bevallen en veel check ups voor haar en je kind. Wat misschien ook leuk is voor later, is om een pretecho te laten maken, zodat je al een idee krijgt hoe je kleine ukkepuk eruit komt te zien. Dit is meteen ook een test of je kleine al een klein beetje op jou lijkt en niet op de melkboer zoals men daar veel over grapt. Ik hoop voor jou, dat je baby een klein beetje mee werkt, want bij onze twee kinderen hebben wij heel veel moeite moeten doen om ze goed in beeld te krijgen. De ene draait elke keer met haar rug naar ons toe, zodat wij de voorkant niet kunnen zien en de andere springt als een wild aapje en drukt zijn heup op en neer om zijn slurf trots te laten zien (ja dit hebben wij ook opgenomen in onze 3d echo). Uiteindelijk hebben wij van beide een leuke 3d echo die wij in de toekomst aan hun kunnen laten zien.

Denk je er ook aan dat jullie alvast luiers moeten aanschaffen? Hou de aanbiedingen goed in de gaten, want het kan een hoop schelen! Natuurlijk kunnen we dit aan de vrouw over laten, maar als wij hier zelf een beetje actiever in zijn, kunnen we geld besparen en mogen wij weer een nieuw spel halen voor de Playstation (of Xbox)! Hetzelfde geld ook voor al je kinderspullen. Veel bedrijven stunten vaak met prijzen en dan kan je ze goed met elkaar vergelijken.

Het uitzoeken van een kinderkamer is ook een hele happening. Ik heb er enorm van genoten. Volop aanbiedingen en omdat ik zelf shopmanager ben herkende ik heel veel verkooptechnieken die ze ook bij ons verkoopgesprek gebruiken. Binnen no time zaten we ver boven ons budget maar hé, je wilt toch het aller beste voor je kind? Een matras van 150 euro waar ze maar een jaar of 2 op slapen met natuurlijk de Aerosleep, want mochten ze op hun buik rollen, dan kunnen ze gewoon door blijven ademen en anders kunnen ze stikken. Ik zie de ogen van mijn verloofde al schitteren en ik zag de verkoopster nog extra haar best doen om te glimlachen.

Dan maar een telefoontje naar de opa’s en oma’s om te kijken of ze ook het aller aller beste voor hun kleinkind willen hebben. Als je dan de verlossende “ja natuurlijk willen we jullie ook mee helpen sponsoren” krijgt, kan je met opgeheven hoofd aan de verkoopster zeggen: “Ja doe maar!” Elke keer wanneer je denkt, ja nu hebben we alles, komt de verkoopster weer met andere dingen aan die je ZEKER niet moet vergeten! Ook spreekt ze voornamelijk de mama aan, omdat die natuurlijk vol emotie zit en daar lekker op in kan spelen. Mama zegt toch wel ‘ja’ op alles, want tja zij is immers zwanger en denkt nu voornamelijk met haar hart en niet met haar hoofd. Dus als je naar buiten stapt ben je zo een paar ruggen armer. Maar hé, je hebt nu wel het aller aller beste voor je kind hè! De babyspullen zijn nu in ieder geval geregeld en straks wanneer het geleverd wordt, mag papa aan de slag gaan met de babykamer, want zodra alles klaar is, zijn jullie er bijna!

Daddy Mike

Volg me ook op: Instagram ♦ Facebook ♦ Youtube

5 Comments

 1. Vicky 1 oktober 2014 / 10:30

  Weer heel erg leuk geschreven Mike. Interessant om te lezen hoe jullie, mannen er over denken!

 2. Manon 1 oktober 2014 / 13:00

  Leuk stukje weer Mike 😀 De eerste 3 maanden hebben wij overleefd, de eerste 6 ook… Nu nog de laatste 3 😉

 3. Willemijn 2 oktober 2014 / 15:19

  Hihi super leuke stukjes Mike! Heb het met een grote glimlach gelezen.

 4. Whitney 7 oktober 2014 / 15:45

  Leuk om te lezen. Mijn vriend is er heilig van overtuigd dat hij alleen jongens maakt, echt een mannen ding. Nu nog even overige week lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *