Papa Mike vertelt: Alweer zwanger!

“Jaaa wij zijn weer zwanger!!” Dit is wat ze tegen mij zei nadat ze de zwangerschapstest had gedaan. Sneller dan verwacht maar het blijkt dat na de eerste zwangerschap, je veel vruchtbaarder bent dan voorheen. Ik weet niet of het waar is maar bij ons was het echt super snel gegaan. Te snel naar mijn idee maar dit had te maken met mijn persoonlijke verlangens.

Nu wordt het maar 9 maanden afwachten of ze zich lekker voelt, geen hoofdpijn heeft, geen harde buiken heeft en/of ze niet misselijk is! Want eerlijk is eerlijk, als de vrouw zwanger wilt worden dan gaan mannen over de gekste dingen fantaseren. Zo gaan wij er stiekem vanuit dat we wel 3 keer per dag de liefde mogen bedrijven en dat het vrouwtje alles maar best gaat vinden omdat ze toch zwanger wilt worden. Ja, want ook al is je vrouwtje zwanger, je mag nog steeds de liefde met haar bedrijven hoor. Sommige van ons zijn bang dat de baby deukjes krijg op zijn hoofd maar dit is echt larriekoek. Tenzij je een Anaconda in je broek hebt zitten of een Tarzan. Anders hoef je echt geen zorgen te maken.

Omdat ik al gewend was om een dochter te hebben maakte ik mij niet druk om het geslacht. Ik heb zelfs aan Suns voorgesteld om het geslacht verborgen te houden en dat wij ons maar moesten laten verrassen bij de geboorte. Dit vond zij natuurlijk geen goed idee want hiervoor was ze veel te nieuwsgierig. Het enige waar ik op hoopte was dat onze tweede de karakter zou hebben van Sunseeree. Ayumi heeft duidelijk mijn innerlijk overgenomen en het zou leuk zijn als Sunseeree ook een mini me zou krijgen. Ikzelf voelde vrijwel relaxed over het krijgen van een tweede kind, maar ik wilde toch weten wat ons te wachten stond dus ging ik weer informatie inwinnen bij mijn collega’s die al 2 of 3 kinderen hadden. Wat ik van hun had begrepen is dat wij het veel drukker zou gaan krijgen. Je hebt het veel makkelijker met een kind. Je hebt dan meer tijd voor jezelf en je kan makkelijker je ding doen. Maar als je de drukte voor lief neemt smelt je straks weg als je ze samen ziet spelen. Ook is het voor de meeste kinderen leuker om een broertje of een zusje te hebben, omdat ze dan altijd op iemand kunnen rekenen. Natuurlijk zijn de ouders er ook nog, maar soms wilt een kind advies krijgen van iemand anders en van wie kan je die beter krijgen dan van je broer of zus? Daarnaast kunnen ze ook elkaar indekken als ze in de problemen zitten bij papa en mama. Ik heb mijn broertje ook vaak uit de brand moeten helpen, dus zo gek is dat niet.

In de tussentijd waren wij Ayumi aan het voorbereiden dat ze een broertje kreeg. Wijzen naar mama haar buik en zeggen “daar zit je broertje in.” De hele dag door roepen: Ja, Ayumi wordt een grote zus! En dan weer vragen; “Ayumi waar is je broertje?” Uiteindelijk kon ze aanwijzen waar haar broertje in zat en ze gaf soms kusjes op de buik van mama. Sunseeree voelde zich steeds beter en maakte regelmatig wandelingen met Ayumi. Want ja, zij moest nog steeds vermaakt worden. Ik heb toen besloten om mijn hobby’s opzij te zetten zodat ik Sunseeree optimaal kan bijstaan. Zo gingen Ayumi en ik steeds samen uitstapjes maken zodat mama lekker kon uitrusten. Ik werk gewoon fulltime en Ayumi ging nog niet naar de peuterspeelzaal. Dus een dagje me-time voor haar kon ze wel goed gebruiken. Met deze zwangerschap waren wij beiden veel relaxter omdat we ook wisten wat ons te wachten stond. Ik kon duidelijk aan Sunseeree merken dat ze dit wel fijn vond. Zij houdt namelijk niet van verassingen en zij is stiekem een controlefreak.

Geen verassingen, dat hadden wij gedacht! In de laatste trimester belde Sunseeree mij tijdens werk op om mij te vertellen dat ze de baby al een tijdje niet meer voelde. Ik heb haar meteen gezegd dat ze de verloskundige moest bellen en dat ze daar langs moet gaan. De verloskundige had haar gecheckt en het hartje klopte gelukkig nog. Toen ze de baby begon te porren liet de baby merken dat hij het niet leuk vond en bewoog alle kanten op. Dit was een goed teken, maar bij nog een keer het hartje te hebben geluisterd leek het net alsof het oversloeg. Dit vertrouwde de verloskundige niet helemaal en zij verwees Sunseeree door naar het ziekenhuis. Daar hadden ze een heel uitgebreid apparaat staan om de hartslag van de baby goed vast te leggen. En inderdaad, de hartslag van de baby was niet goed. Het was niet echt ernstig want dit kwam wel vaker voor maar dit moest wel in de gaten worden gehouden. Dus moesten we voorlopig elke dag naar het ziekenhuis voor een check up. Na dit 4 dagen te hebben vol gehouden hebben wij om een alternatief gevraagd. Ik moest gewoon werken en ik kan niet elke keer vrij pakken zodat ik Ayumi kan opvangen wanneer Suns naar het ziekenhuis moest. Haar beste vriendinnen waren zelfs een keer mee naar het ziekenhuis geweest om haar bij te staan en om Ayumi op te vangen. Zij hebben daar wel 2 uur moeten rondhangen. Mijn moeder werkt ook fulltime en mijn schoonmoeder woont in Alkmaar dus even snel een oppas regelen zat er niet echt in. Wij hebben de situatie uitgelegd en hebben een zuster aan huis gekregen. Elke dag kwam ze met het apparaat langs huis om de hartslag van onze kleine boef vast te leggen. Dit ging gepaard met gesprekken met de gynaecoloog. Uiteindelijk heeft de gynaecoloog gezegd dat als zijn hartslag niet bevorderde, zij Sunseeree ging inleiden. De datum werd geprikt en de baby had tot die tijd de kans om zich te bewijzen dat er helemaal niets aan de hand was.

5 September. Hier leefden wij allemaal naartoe! Wij waren zo benieuwd hoe hij eruit zag en of hij wel helemaal gezond was. Op wie gaat hij lijken? Van wie zou hij zijn neus hebben en heeft hij al veel haar? Helaas maken wij altijd wat mee in ons leven en tot nu toe hebben wij alle tegenslagen verslagen. Maar de angst om je kind te verliezen in de laatste periode van de zwangerschap is niet te omschrijven. Natuurlijk probeer je te focussen op positiviteit maar de negatieve gedachtes prikken stiekem toch in je rug. De enge artikelen en verhalen over het mis gaan in de zwangerschap kan je maar amper afschermen en op mijn werk kon ik mij moeilijk concentreren. Elk uur van de dag leek een maand te duren en een dag een jaar. Bij elke test kwam steeds hetzelfde uit. De hartslag meting was redelijk goed. Hier en daar een versnelde hartslag en soms sloeg het over. Nieuws waar ikzelf weinig aan had, want eigenlijk willen ze zeggen: “ja opzich is het wel goed, maar eigenlijk toch weer niet.” Iedereen om ons heen was dan ook gespannen en iedereen kon niet wachten tot het zover was! Kan jij je voorstellen hoe blij we waren toen 5 september eindelijk aanbrak?

Zo dit was een lang verhaal! Volgende week ga ik verder.

Daddy Mike

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

8 Comments

 1. Annemijn 8 januari 2015 / 09:21

  Wat een goede titel! Ik was gelijk nieuwsgierig. Weer leuk om te lezen!

 2. Manon 8 januari 2015 / 10:02

  Eng is dat he… Als het hartje van je kind niet “goed” doet wat ie moet doen! Bij ons was dat zo tijdens het persen bij de bevalling, ik vond het zo eng dat ze zeiden dat Nilo binnen 5 minuten geboren moest worden. Ze zeiden niet eens wat de consequenties waren als dat niet zo zou zijn. Brrr. Het eerste wat ik ook zei toen hij geboren was was: leeft hij? doet hij het wel? Dood eng! Gelukkig is alles goed met onze mannetjes <3

  • Koalabeautymama 9 januari 2015 / 14:13

   Ja heftig dan he! Gelukkig is alles goed gekomen en zijn onze kereltjes gezond en wel. 🙂

 3. Anouk 8 januari 2015 / 11:03

  Super goed geschreven, het laatste gedeelte las ik vol spanning! Het lijkt me zo moeilijk, al die tijd gaat het goed en dan is er toch nog die grote onzekerheid

 4. Kirya 8 januari 2015 / 14:00

  Wat goed geschreven! Nooit geweten dat jullie zo in spanning hebben gezeten!

  • Daddy Mike 12 januari 2015 / 13:02

   Ja dat was echt even slikken maar wij zijn blij dat alles super goed gaat 🙂 zolang zijn bolle wangetjes er nog zijn en veel lacht gaan wij er vanuit dat hij een tevreden baby is.

 5. Anneleen 10 januari 2015 / 21:35

  Wat heb je dit mooi geschreven! Best heftig om te lezen dat de hartslag van Masato niet goed was. Dan komen er heel veel angsten naar boven denk ik… Gelukkig is alles in orde nu! Jullie hebben twee prachtige kindjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *