Papa Mike plog: Mijn weekend in Parijs!

Vorige maand had ik met de Fantastic Friday van Vodafone een reis naar Parijs gewonnen. Omdat wij met oppas moeilijk zaten besloot ik met mijn goede vriend de reis te maken. Dit natuurlijk in overleg met Sunseeree! Het was een weekend vol met bezichtigingen en een hoop lol. Het leek mij dan ook leuk om hier een plog over te maken.

Nadat ik mijn rugtas had ingepakt konden wij meteen vertrekken. Natuurlijk stond mijn thuisfront klaar om ons uit te zwaaien en dit wordt altijd met veel enthousiasme gedaan.


Ik wist dat deze reis ook in het teken stond van lekker eten dus wij hebben op het station het startsein gegeven. Ik ben voor een lekker kopje verse bonenkoffie gegaan met een sandwich en mijn maat was voor een mini rijstengebakje gegaan. Ik weet niet meer precies hoe zij het noemden maar het rook wel super lekker.


Ons hotel lag lekker centraal en het was erg knus. Typisch Parijs? De lift was heel klein en de gangen heel smal. De kamer zag er wel leuk uit en de badkamer was gelukkig schoon.


Voor deze reis had ik speciaal een fles whisky mee genomen, namelijk de Explorer’s club collection van Johnny Walker. Ik vond dit helemaal passen voor onze weekend weg. Helaas is de helft van de whisky gelekt in onze tas dus moesten wij het maar doen met dit klein beetje. Ik besloot nog gauw een selfie te nemen van onze uitzicht en dankzij mijn selfiestick heb ik deze foto kunnen maken. Lang leve de selfiestick!


Omdat we een reis van 3 uur achter de rug hadden besloten wij om ergens te gaan lunchen. Wij kwamen al heel gauw kleine eettentjes tegen met verschillende specialiteiten. Wij besloten bij de chinees te eten omdat de noodlesoup op hun foto’s er super lekker uit zagen. Helaas was de realiteit anders, want wat wij voorgeschoteld hadden gekregen leek totaal niet op die van de foto. Dat was echt een bummer.


Een van de eerste stop van ons was de gamestore van Parijs. Dankzij de plattegrond en mijn goeie gids (mijn maat) hebben wij het kunnen vinden. Er zouden twee naast elkaar moeten zitten maar helaas was er 1 gesloten en die ene die open was verkocht voornamelijk mangapoppetjes.


Een van de belangrijkste dingen waar we perse naar toe wilden gaan was de Chinatown van Parijs. Na kilometers te hebben gelopen (dit was echt afzien) kwamen wij eindelijk aan bij Chinatown. Wat was dit een teleurstelling zeg. Op Youtube werd het door Nicolette van BNN sterk aangeraden maar geloof mij, Amsterdam heeft een veel mooiere Chinatown dan Parijs! Die Nicolette vertrouw ik dus ook niet meer.
Wij besloten maar om onze teleurstelling weg te eten bij de Thai, maar ook dit was geen succes. Het eten was opzich wel oké alleen de satés waren niet helemaal gaar. Het was nog een klein beetje rosé van binnen. Wij waren bang om voedselvergiftiging op te lopen dus hebben wij het maar voor alle zekerheid laten staan.


Suns wilde heel graag een lipgloss hebben van Too Faced en wij hebben echt heel Parijs afgezocht voor dat ding. Na een aantal winkels te hebben gehad kwamen wij erachter dat je dat ding alleen maar kon halen bij de Sephora winkel bij de Champ-Elysees. Eenmaal daar aangekomen wist ik gewoon niet waar ik moest kijken, het leek net de Media markt maar dan alleen met cosmetica producten. Hier weten ze wel de vrouwen gek te maken. Wat een gekkenhuis was het.


Wij wilden onze vrouwtjes graag verassen met de Macarons van Raymond. Hij is blijkbaar de beste patisserie bakker van de hele wereld dus dat moeten wij onze vrouwtjes wel even laten proeven!

Toen wij terug naar ons hotel liepen, zagen wij een hele leuke sushi tent bij ons om de hoek staan. Omdat wij nog wel trek hadden besloten wij een midnightsnack te doen. Check onze boot! Vanaf het moment dat het geserveerd werd zaten wij alleen maar met een dikke grijns op onze gezicht. Dit was echt hemels! Een van de beste sushi die ik ooit geproefd heb! En het was nog niet eens zo duur. Als wij ooit nog eens terug gaan naar Parijs gaan we hier zeker weer eten. Yummy…!

De volgende ochtend heb ik dit als ontbijt genomen.

We besloten deze dag te benutten door alle bekende plaatsen te bezoeken. Zo zijn wij onder andere naar de Notre dame geweest en de Sacre coeur.

We konden geen besluit nemen waar we konden lunchen dus besloten wij maar een Maccie te pakken. We waren bang om net als de dag ervoor teleurgesteld te worden dus hebben wij maar voor de zekerheid gekozen. Heel slecht maar voor een keer kan het opzich geen kwaad. 😉

Een van de laatste hotspots die wij hadden bezocht was natuurlijk de Eiffeltoren. Hier hebben wij echt een hoop lol gehad. Wij hebben van alles geprobeerd om een gekke foto te nemen met die Eiffeltoren maar bijna alles mislukte. Dit zijn nog een van de beste die uit zijn gekomen. Fun fact, de foto VOOR de Eiffeltoren is hetzelfde “spot” waar Sunseeree en ik een foto hadden genomen toen wij daar jaren geleden samen waren.


Als afsluiter van dit te gekke weekend hadden wij lekker bij de Buffalo Grill gegeten. Ik had chili con carne met twee buffalo wings, een stukje spareribs en een gepofte aardappel gekozen samen met een Margarita cocktail. Mmmm wat was dat smullen zeg! Daarna zijn wij lekker op ons gemakje naar huis gegaan met de Thalys en waren wij rond 21:30 uur weer thuis in de avond. Home sweet home.Dit was de plog van mijn weekendje weg naar Parijs. Wat wil je de volgende keer graag zien/lezen van mij? Let me know in the comments! 🙂

Daddy Mike


Volg me ook op:
InstagramFacebookYoutube Bloglovin

5 Comments

 1. Saskia 12 november 2015 / 15:46

  Leuk dat je samen met een vriend naar Parijs bent geweest. Jammer dat het eten zo tegenviel. Wat fijn trouwens dat je vanaf waar jullie wonen eigenlijk in 3 uurtjes in Parijs staat. Als ik vanuit het hoge Noorden zou gaan ben ik toch ruim het dubbele onderweg..

 2. Nicetobeout 13 november 2015 / 17:40

  Wat leuk zo’n uitje met je werk te hebben gewonnen! Leuke foto’s, ziet eruit als een geslaagde break. Vorig jaar december waren wij ook in Parijs. Heerlijke stad. En die sushi boot ziet er zalig uit zeg.

 3. Lissy 14 november 2015 / 11:00

  Moest echt ff lachen bij ‘Die Nicolette vertrouw ik dus ook niet meer’! BTW coole selfies bij de eiffeltoren haha funny dudes

 4. Nadia 14 november 2015 / 13:54

  Leuk hoor, samen met je maat even naar Parijs!

 5. Anneleen 17 november 2015 / 11:30

  Je hebt er duidelijk van genoten, leuk! En schattig hoe Suns en Ayumi je staan uit te zwaaien! Ook wel een beetje gek om jouw vrolijke foto’s in Parijs te zien en te weten dat er nu zoveel slachtoffers en doden zijn gevallen…niet te begrijpen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *