Papa blog: Hoe zou mijn leven eruit zien zonder kinderen?

Laatst vroeg een goede vriend aan mij, hoe mijn leven er uit zou zien als ik geen kinderen zou hebben. Ik vond dit wel een goede vraag, maar kon hem op dat moment geen antwoord geven. Ik zit nu helemaal in de flow van vader zijn, dat ik het verleden achter mij heb gelaten. Sowieso waren wij niet zo van het uitgaan. Sunseeree en ik waren meer van de goodlife. Samen spontaan ergens naar toe gaan en zeker wel om de twee weken uiteten. Als ik nu die vraag zou moeten beantwoorden zou ik zeggen…

Wij zouden nu zeker in een koophuis zitten, want Sunseeree zou dan ook aan het werk zijn. Dan zou het veel makkelijker zijn om een geschikte woning te vinden dan wanneer we een huis moeten kopen van 1 loon. Daarnaast zou ik denk ik al mijn motorrijbewijs hebben en rond cruisen op een dikke motor.
Ik zou extra uren kunnen draaien op mijn werk, zodat we elk jaar op vakantie konden gaan. Dit kan nu niet omdat ik veel liever bij mijn gezin wil zijn dan werken.
Ik zou naast Krav Maga ook nog aan het paintballen zijn. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan, maar omdat dit een hele dure sport is, kan het nu bijna niet meer. Zoals ik al eerder aangaf zouden wij nu veel restaurants kennen, want wij zijn echt van de goodlife en we houden enorm van lekker eten.

Ik denk dat ik eerder moet denken: wat als ik niet voor Sunseeree in Nederland was gebleven? Ik zou namelijk voordat ik Sunseeree had ontmoet gaan emigreren naar Amerika. Mijn tante woont daar en wij hadden het een en ander al afgesproken dat ik na mijn studie met mijn neef uit de Filipijnen bij haar zou gaan wonen tot wij een eigen appartement zouden krijgen.
Dit alles is niet door gegaan, omdat ik ervoor had gekozen om bij Sunseeree te blijven. Nu hebben wij samen twee prachtige lieve kinderen en gaan binnenkort trouwen. Ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt en ik geniet dagelijks van mijn mooie gezin.

Het lijkt mij dan ook niet echt goed voor je relatie als je teveel over “wat als” gaat piekeren. Natuurlijk hou je veel geld over als je geen kinderen hebt en je hebt dan ook heel veel vrijheid over, maar als je eenmaal de liefde hebt gekend van een gezin, dan kan je niet meer zonder. Ik richt mijn pijlen meer op onze toekomst en de dingen die ik graag zou willen doen of wil hebben als ik geen kinderen had. Dat komt later vanzelf wel. Uiteindelijk heb je er naar toe gewerkt en ben je blij dat je het voor elkaar hebt kunnen krijgen. 🙂

Daddy Mike

Hoe zou jouw leven eruit zien zonder kind(eren)? Let me know in de comments! 😉

Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

2 Comments

  1. Saskia 22 oktober 2015 / 06:53

    Zonder kinderen zou je leven natuurlijk heel anders zijn. Emigreren naar Amerika zou misschien ook wel tegen zijn gevallen. Fijn dat je nu zo gelukkig bent met je gezin!

  2. Charlotte 22 oktober 2015 / 14:55

    Wat als, tja, dat zal je nooit weten. Ik ben voorstander van in het hier en nu leven. Het verleden is geweest en je kan er toch niks meer aan veranderen, dus waarom zou je er nog over piekeren? Je hebt een prachtig gezin en inderdaad de andere dingen komen vanzelf wel! Leuk stukje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *