Overweeg jij een borstvergroting? Ik deel mijn tips!

Overweeg jij een borstvergroting? Ik deel mijn tips! In 2015 liet ik mijn borsten vergroten bij Velthuis Kliniek in Rotterdam. Vanaf het moment dat ik besloot om het te doen, heb ik mijn ervaringen gedeeld op mijn blog en via mijn vlogs op Youtube. Ik heb het uitgebreid gehad over onderwerpen zoals: de reden, de weg er naar toe, de operatie en het herstel. Ik heb geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt en ben er elke dag blij mee. Ook super lief dat ik zoveel steun heb gekregen van mensen/volgers die meeleven! 😀

Maar goed, in deze blog wil ik graag mijn tips delen. Helemaal onderaan het artikel zal ik wat links plaatsen naar mijn vorige blogs omtrent dit onderwerp. 

DE START:

De start. Je hebt besloten dat je graag een borstvergroting wilt, maar weet niet waar je moet beginnen. Onderzoek is alles! Neem hier dan ook ruim de tijd voor. Een jaar of meer is heus niet gek. Het is ten slotte jouw lichaam en een operatie wat je straks ondergaat.

♥ Kijk eens rond (op internet) of er een kliniek in de buurt is. Is de eerste indruk goed? Kijk dan eens goed naar de recensies. Er zijn zoveel ervaringen van vrouwen die bij diverse klinieken zijn geweest en door verschillende artsen zijn behandeld. Soms delen ze ook voor en na foto’s. Je kunt wellicht een indruk krijgen hoe een bepaalde borstgrootte eruit ziet bij een bepaald lichaamsvorm. Alle informatie is meegenomen.
Op het platform IdealBody.nl kun je meer lezen over de borstvergrotende operatie, het herstel en de risico’s. Ook kun je hier klinieken en kosten vergelijken en de nodige ervaringen lezen en delen.

♥ Ben je online op de hoogte? Dan is het tijd om een eerste consult te maken met de gekozen kliniek.
Ik ben gelijk voor Velthuis gegaan na 1 consult, maar kan mij gerust voorstellen dat je er bijvoorbeeld bij 3 verschillende langsgaat. Laat jezelf goed informeren en wees niet bang om vragen te stellen. Neem anders een lijstje mee met punten en vraag erop door. Heb je een goed gevoel? Dan past deze kliniek wellicht bij jou! Zo niet, laat je dan vooral niks aanpraten. Jij bent de baas over jouw eigen lichaam!

♥ Het leukste vond ik de borstprotheses passen. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en vormen. Ik dacht dat ik de juiste maat had gekozen, maar ben toch teruggegaan voor een extra passessie.
Uiteindelijk koos ik een maat groter en daar was ik onwijs blij mee! Ik lees zo vaak dat vrouwen achteraf een maatje groter wilde hebben. Omdat het best meevalt. Ik kan mezelf hier bij aansluiten. Het belangrijkste is wat jij denkt wat mooi staat en natuurlijk wat de arts jouw adviseert bij jouw eigen borsten en lichaamsvorm.

♥ Check of de kliniek een keurmerk heeft en met welke soort (merk) protheses zij werken. Wil je rond of anatomisch? Boven of onder de borstspier? Of misschien wel “dual plane” geplaatst? Nogmaals, neem de tijd, doe je onderzoek en laat je adviseren.

♥ Heb je een budget? Kies voor kwaliteit dames! Informeer wat de exacte kosten zijn van de borstvergroting. Is alles erbij inbegrepen? Komen er nog eventuele extra kosten bij? Moet je overnachten na de operatie? En is er een programma die jou begeleidt tijdens het herstel na de operatie?

VOORBEREIDING:

De knoop is doorgehakt en je gaat ervoor. Good for you! Voorbereiding is heel belangrijk voor bij het herstel straks. Ga er vanuit dat je de aankomende dagen bijna niks mag/kan doen en al helemaal niet zwaar tillen of huishoudelijke klusjes. Autorijden is ook not done. Hoe ga je dat doen?!

♥ Je hebt sowieso hulp nodig. Dit moet je van te voren OP TIJD gaan regelen. Kan er een familielid of vriend(in) helpen? Hebben ze tijd om jou bij te staan of moeten ze vrij vragen? Als het niet meteen lukt, kun je kijken of 2 mensen elkaar bijvoorbeeld kunnen afwisselen. Heb je kinderen? Dan moet je echt oppas vragen. Bespreek jouw thuissituatie met de arts, zodat hij kan meedenken en jou kan laten weten wat je wel en niet kan zonder dat het jouw herstel in de weg zit. Bedenk ook wie jou naar de kliniek gaat brengen en halen…

♥ Door de spanning zou je het misschien vergeten. De boodschappen! Doe bewust boodschappen en koop lekker in. Dit kan je na de operatie sowieso niet zelf en je maakt het eventuele hulp in huis makkelijk als er al voldoende eten en drinken is. Als je er van houdt, kan je verse maaltijden invriezen of aan meal prepping doen.

♥ Straks ben je blij met je nieuwe voorgevel, maar eerst heb je een flink herstel. Je hoeft in deze periode niet gelijk “mooi” te zijn. Genezen is het belangrijkste. Als voorbereiding kan je een goede, stevige sportbh erbij kopen, losse comfortabele kleding voor de dag van de operatie en fijne pyjama’s.

♥ De dag voor de operatie kan je alvast je slaapkamer opruimen en klaarmaken. Het kan ook een bed in de woonkamer zijn. Extra kussentjes voor ondersteuning, waterflesjes, opladers, medicijnen en bijzetkrukjes of tafeltjes zijn handig als je beperkt kan bewegen.

♥ Woon je ver weg van de kliniek? Misschien een optie om daarvoor in een hotel te overnachten. Bespreek trouwens of er een optie is om een nacht te blijven slapen bij de kliniek. Het hoeft niet, maar bij sommige kan het niet dus wel zo handig om te vragen. 🙂 Indien je blijft overnachten is het fijn om alvast een tasje klaar te hebben liggen met spullen.

DE OPERATIE:

The big day! Volgens mij moet je nuchter zijn dus volg goed de instructies die je hebt meegekregen en neem eventuele medicijnen in als die zijn voorgeschreven. Lees alle info van de arts/kliniek goed door en kleedt je comfy aan. Dit is geen modeshow maar een operatie!

♥ Wees op tijd, informeer je hulp thuis en probeer te ontspannen. Dit is het moment waar je zo lang op hebt gewacht. Heb je een tas bij met jouw spulletjes voor het geval dat?

♥ Ik heb het zelf over mij heen laten komen. Ik vond het niet eng. Toen ik wakker werd na de operatie schrok ik wel een beetje. Wat heftig! Ik had veel pijn, voelde veel druk op mijn borstkas waardoor ik het benauwd kreeg en was slaperig door de narcose. Gelukkig kreeg ik iets tegen de pijn. Je weet eigenlijk niet helemaal wat je te wachten staat na de operatie tenzij je het zelf meemaakt. Stress hier niet te veel over en go with the flow. Mocht je pijn hebben of andere klachten, vertel het aan de arts/verplegers. Zij kunnen jou helpen. Je moet er even doorheen. You can do it!

♥ Wanneer mag je naar huis? Wanneer laat je weten dat iemand jou mag komen ophalen? Je mag alles vragen.

HET HERSTEL:

Persoonlijk vond ik het herstel de eerste 1.5 week echt afzien. Anderen lijken wel zo fris als een hoentje. Dit ligt denk ik onder andere aan de techniek/duur van de operatie en in wat voor conditie jouw lichaam is. Het belangrijkste: NEEM RUST. HERSTEL! Wees alsjeblieft niet eigenwijs. Door dingen te forceren kun je inkapseling en dergelijke krijgen en we willen natuurlijk geen risico op misvormde borsten!

♥ De eerste dagen wilde ik alleen maar slapen. Het leek trouwens alsof ik eerder aan mijn rug was geopereerd dan aan mijn borsten. Het zal even aftasten zijn welke houding voor jou fijn is om in de zitten/liggen. Heb je een programma of oefeningen meegekregen om het herstel te bevorderen? Volg deze dan op.

♥ Niet schrikken van de vorm van jouw nieuwe borsten! Ze zullen waarschijnlijk strak staan van de zwelling en dit is niet de vorm die het straks gaat krijgen. Naar mate de tijd verstrijkt zakt de zwelling, gaat het vocht weg en krijg het een natuurlijke vorm. Ik kon pas na 6 maanden echt zeggen wat de werkelijke vorm was. En na 1 jaar kan ik pas echt zeggen dat ze net zo voelen als mijn eigen borsten. Soepel, zacht en stevig zonder klachten! Het heeft tijd nodig. Wees niet gelijk teleurgesteld.

♥ Maak een afspraak  de arts voor een na controle. Vaak voel je je na zo’n afspraak beter, omdat je op de hoogte bent van het hele herstelproces.

♥ Wees niet te snel met nieuwe bh’s kopen. Je borsten veranderen nog de aankomende weken. Volgens mij staat er ongeveer 6 tot 8 weken voor? Doe rustig aan. Het zou zonde zijn als je straks weer nieuwe moet kopen toch? Wees alsjeblieft niet haastig met push ups bh’s… Doen jouw kersverse borstjes niet veel goed tijdens het herstel.

♥ Het kan moeilijk zijn om hulp te accepteren. Misschien kriebelt het zelf wel om allerlei klusjes in huis te doen of toch je kindje op te tillen. Don’t do it. Laat het los. Accepteer de situatie en bouw alles langzaam op. Als je niet de tijd neemt om te herstellen kan je achteraf een terugval krijgen.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips. Dit is allemaal uit eigen ervaring. Wil je iets vragen, delen of weten? Laat vooral een comment achter! 🙂

Reden waarom ik kies voor een borstvergroting
♥ Afspraak bij de kliniek voor de grootte
♥ Update en info over mijn borstvergroting
♥ Dag van de operatie en het herstel daarna
♥ Update 3 weken na de operatie
Een jaar na de borstvergroting

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

* Dit is een advertorial

2 Comments

  1. Noor 7 maart 2017 / 20:07

    Wat fijn geschreven dit ! Ik twijfel nog steeds of ik een borstvergroting wil.. Ik ben niet heel tevreden over de mijne maar het is op dit moment ook geen extreme last voor mij. Natuurlijk zou ik er wel wat beter willen uitzien in een bikini of zo’n jurk met een diepe decolleté..maar dan meteen een vergroting..moeilijk! Zoals je al zegt..ik neem de tijd om er over na te denken. Maar echt heel fijn om jouw ervaring te lezen 🙂

    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *