OPVOEDING | Positief gedrag belonen en geen straf meer

Een tijdje terug vertelde ik al meer over de knikker methode in een blog. Met deze methode leg je de nadruk op het positieve gedrag van je kind in plaats van het negatieve en hoeven kinderen niet meer “gestraft” te worden. Ik vond het fijn om het ook in een video uit te leggen, dus bij deze de knikker methode in videovorm. 🙂 Hoop dat je er wat tips uit kan halen. Wil je de blog rustig teruglezen? Klik dan op deze link.Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

1 Comment

  1. Astrid 13 juni 2016 / 15:36

    Oejjj ik heb altijd nog moeite met de niet straffen of belonen opvoedmethodes.
    Want alles in het echte leven draait om straf en beloning… Je werkt, dus je krijgt je loon (beloning) je rijd te snel dus je krijgt straf (een boete). Als je dit hele concept uit het leven van een kind haalt, en ze daar vervolgens op de middelbare school mee in aanraking komen, vind ik niet dat je ze goed genoeg hebt voorbereid op deze maatschappij.

    Ik denk dus niet dat jullie als opvoedmethode hebben het niet straffen en belonen, want het krijgen van de knikkers of het wegdoen van speelgoed is in feite straffen en belonen.
    Verder lijkt het me wel een goed systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *