Onze droombruiloft plannen

In de zomer van 2012 werd ik hoogzwanger ten huwelijk gevraagd door Mike met een super romantisch en origineel aanzoek. Wow dit had ik nooit verwacht! Ik wist wel dat we ooit zouden trouwen, maar niet wanneer hij me zou vragen. Blijkbaar had hij het al maanden lopen plannen zonder dat ik er van af wist. Eenmaal verloofd besloten we echt voor onze droombruiloft te gaan.

Daarom hebben we de tijd genomen om te sparen, zodat we dit waar kunnen maken. Een bruiloft kost wat! Op 25-08-12 ben ik bevallen van onze prachtige dochter Ayumi en inmiddels ben ik ook trotse mama geworden van ons zoontje Masato (05-09-2014).
Ons gezin is onze nummer 1 prioriteit dus onze trouwerij hadden we even tijdelijk op nummer 2 gezet. Nu is het moment eindelijk gekomen dat we onze trouwdatum gaan vastleggen.
Als het goed is op 10-07-2016. Een speciale datum voor ons, want op 10 Juli 2005 hebben Mike en ik elkaar voor het eerst ontmoet op onze eerste date. Daarna waren we onafscheidelijk.

Oké, de datum is bepaald. Nog ruim een jaar te gaan voor de grote dag. Om geld te besparen hebben we besloten de bruiloft helemaal zelf te plannen. Ik vind het trouwens ook hartstikke leuk om het zelf te doen, want zo geniet ik van alle voorpret. Je trouwt maar 1x toch?

Thuis hadden we een afspraak gemaakt om een trouwlocatie te bezoeken in Noord-Holland. Een prachtig kasteel met een privé landgoed en hotel erbij. Klinkt ideaal. De gastenlijst ben ik druk aan het invullen en heb me ook al verdiept in wat voor soort  jurk ik het ja-woord wil geven.

Pfff wat een informatie. Nooit gedacht dat ik iets groots zal plannen (denk aan ADD in combinatie met control freak). O god. Ik voel een innerlijke bridezilla naar boven komen. Ondertussen heb ik al 4 nachtmerries gehad dat ik mijn droomjurk niet kon vinden. Adem in, adem uit. You can do this!

Ik heb er ontzettend veel zin in. Toch krijg ik lichte paniekaanval als ik denk aan wat er kan misgaan. Een hardnekkige vlek op mijn mooie witte jurk door de fotoshoot, iemand die morst op mij of make-up vlekken.
Een ceremonie meester die ons verhaal niet goed kan overbrengen en de sfeer verpest. Muziek wat vast blijft lopen, kinderen met huilbuien, ziek zijn op onze grote dag of wakker worden met gezwollen ogen en een dikke puist op mijn gezicht.

Stel je voor dat het de hele dag regent.. Wat als ik in janken uitbarst tijdens het uitspreken van onze geloftes? En dan bedoel ik geen mooie “Maxima traan”, nee ik bedoel zwijnengejank waarbij je panda-ogen krijgt van de uitgelopen make-up. Drama.

Nee Sunseeree, doe even normaal, het komt allemaal goed. Laten we niet te hard van stapel lopen en gewoon genieten van de reis naar de bruiloft. Tijd zat, geen zorgen, geen stress. Nu onze trouwplannen serieus zijn en we de locatie gaan vastleggen, komt onze droombruiloft steeds dichterbij.

Op dit moment heb ik al helemaal zin om lookbooks of moodboards te maken, te fantaseren over mijn jurk en de lekkere taart. Onze kids zullen er ook super schattig uitzien. In mijn gedachtes zie ik ze samen hand in hand lopen. O my god, ik ga mijn tissues alvast pakken.
Nog ruim een jaar de tijd om de perfecte waterproof mascara te vinden en make-up dat zelfs door een storm niet te verpesten is. Zin in! 😀

Vinden jullie het leuk om af en toe iets te lezen over onze bruiloft?

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

15 Comments

 1. Femke 10 maart 2015 / 08:43

  Oh wauw, wat een mooie datum!! Maak je er geen zorgen over joh, dat komt allemaal goed. Ik weet zeker dat je een prachtig bruidje zult worden. Maar stiekem moest ik wel heel hard lachen om je ‘maxima traan’ en je zwijnengejank, hahahaha! 😀 Superleuk om dit te lezen, lijkt me leuk om up to date te blijven over jullie bruiloft 🙂

 2. Manon 10 maart 2015 / 09:18

  Waaaaaah, spannendddd 😀 En zoooo leuk! Ik vind het leuk om op de hoogte gehouden te worden over jullie plannen hoor. Kan mijn mister vast een voorbeeld aan nemen 😉

  • Koalabeautymama 10 maart 2015 / 09:40

   Hahaha jaa eindelijk!! 😀 Let the stress begin! Haha nee hoor 😛 We proberen van elke stap te genieten. Ik durf te wedden dat jouw lover het groots gaat aanpakken als het zover is. x

 3. Nelleke 10 maart 2015 / 10:30

  Lijkt me heel erg leuk om daar af en toe wat over te lezen! 🙂 Leuk joh, dat jullie een datum hebben.

 4. Daphne 10 maart 2015 / 11:07

  Ooh wat leuk ik ben een klein tikkeltje jaloers hihi, heel veel succes met het plannen, maar daar gaan wij denk ik nog heel veel over lezen.

 5. Judith 10 maart 2015 / 11:58

  Wat super leuk!!! Ik vind het geweldig om te lezen, ik ben er zelf ook mee bezig, en ga rond dezelfde tijd trouwen!! Ik heb moodboards via Pinterest op mijn site staan, misschien een tip??
  Wat een stress al he!! We gaan volgende week de eerste lokatie bekijken, ik ben nu al bloednerveus 😀 Wat voor ideeën heb jij voor een bruidsjurk?

  • Koalabeautymama 10 maart 2015 / 13:23

   Oh echt? Nou gefeliciteerd nog met je verloving, leuk joh! Couple wedding doen haha? Wij hebben al een locatie in gedachten. Geen idee nog watvoor jurk. Chaos help haha. Heel veel plezier ook x

 6. Betty 10 maart 2015 / 12:12

  Aaah wat leuk!! De voorbereiding is al zo bijzonder!
  Ik was ook heel bang dat er van alles mis zou gaan, maar heel eerlijk: als het eenmaal jullie Grote Dag is, dan interesseert het je niet meer als er even iets niet loopt zoals je had gewild. Geniet lekker van alle voorbereiding! Ik heb het ook zelf gedaan en vond het geweldig!

  • Koalabeautymama 10 maart 2015 / 13:21

   Oh wat super dat jullie het ook zelf hebben gedaan! 🙂 Lijkt me heel leuk om zo betrokken te zijn ipv het uit handen te geven. Hahaha gaan we doen. Toch ben ik bang voor een jankuitbarsting. x

 7. mirella 10 maart 2015 / 14:07

  Op mijn grote dag had ik na het ja woord een gele vlek op mijn jurk van de bloemen. Echter maakte het helemaal niet uit, ik was getrouwd met de liefste en daar draait die dag om! S avonds tijdens het feest gooide een vriendin een glas rose over me heen, heel de voorkant roze. Tuurlijk moest ik even slikken maar bedacht me dat een leuk feest belangrijker was dan daar nu hysterisch over te gaan doen.

  Ook liepen er een aantal andere dingen niet helemaal als gepland maar who cares? Lach erom en geniet van je dag!

  • Koalabeautymama 10 maart 2015 / 14:10

   Och dat lijkt me vreselijk haha! Maar je hebt wel een belangrijk punt, namelijk genieten van de dag en geen bridezilla zijn. Dit gaat een uitdaging worden 😛

 8. Renée 10 maart 2015 / 15:18

  Ahhh wat leuk! Ik krijg weer helemaal de kriebels. Ik ben op 26 september 2014 getrouwd in Purmerend. Het ‘feest’ gaven wij bij Bobs in Uitgeest (allemaal in de buurt van jouw stadje toch? ). Voor je trouwjurk kan ik je Fem Weddingshop in Volendam van harte aanbevelen. Die vrouw is echt geweldig. Ze heeft prachtige jurken voor élk budget. Het is al een feestje op zich om daar te komen. Meid, heel veel plezier met alle voorbereidingen. Geniet ervan! (Ik kan een ceremoniemeester wel echt heel erg aanraden. Wij regelden alles zelf, maar hadden wel een ceremoniemeester op de dag zelf die bellenblaas dingen uitdeelde, zorgde dat familie op de goede plek zat etc.) Leuk om het te volgen!

 9. Anneleen 13 maart 2015 / 21:12

  Oh superlief en mooi om te lezen! Geniet van de voorbereidingen! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *