Onze dochter liet voor de eerste keer oorbellen schieten!


Voor de eerste keer oorbellen laten schieten is behoorlijk spannend! Mike en ik hebben besloten dat onze dochter daarover zelf mocht beslissen. Dat mocht ik vroeger ook van mijn moeder. Het was dan echt de keuze van het kind en niet perse van de ouders. Hoewel het maar een paar seconden zijn dat het geplaatst wordt, is het toch een piercing door het oor.

We hebben meerdere keren gevraagd of ze oorbellen wilde. Een half jaar geleden wilde ze niet meer, omdat ze het een beetje eng vond. Op school heeft ze in haar klas vriendinnetjes met oorbellen en stiekem vond ze het best mooi. Ze vroeg af en toe aan mij wanneer zij oorbellen kreeg. “Ja schat, pas als jij dat graag wilt!”

Van de week liepen we in de stad en spontaan vroeg ik opnieuw of ze nog steeds graag wilde. Ayumi was super enthousiast en zo gebeurde het. We liepen de winkel binnen en legde onze dochter uit wat ze precies gingen doen. Nog steeds was ze blij haha. Tja, ze moet het toch zelf ervaren hoe het is. Ze koos mooie bloemetjesoorbellen en ging dapper op de stoel zitten. “Niet huilen hoor” zei ze tegen haar broertje. Lol. Haar oor werd ontsmet en er werd een stipje gezet waar de oorbel moest komen. So far, so good. PATS! Hij zat erin..

Van de schrik moest ze huilen. Dat was wel zielig om te zien, maar ze moest nog heel even volhouden voor de tweede oorbel. Dat vond ze natuurlijk niet meer leuk. Met tranen gaf ze de mevrouw geld om af te rekenen en papa tilde haar naar de dichtstbijzijnde winkel voor een ijsje. Dat deed de pijn een beetje verzachten. 😉 Achteraf hoorde ik van mensen dat ze in sommige winkels met 2 medewerkers tegelijkertijd de oorbellen zetten. Dat is natuurlijk veel handiger!

Wow, onze dochter heeft oorbellen! Even wennen, want het is zeker een ander gezicht. Het staat haar prachtig! De “pijn” was snel verdwenen en al snel wilde ze iedereen haar nieuwe oorbellen laten zien. Drie keer per dag doen we het goed ontsmetten. Ze is er trots op en wij op haar dat ze zo dapper was.

Omdat de gaatjes dicht kunnen groeien, moet ze de oorbellen 6 weken inhouden. Als ze dit volhoudt krijgt ze van ons nieuwe oorbellen cadeau. Leuk idee van papa (wie anders). 😛 Ayumi zit vol spanning te wachten tot het dinsdag is. Dan mag ze aan al haar vriendinnetjes op school haar nieuwe aanwinsten laten zien.

*Het moment van het zetten, zie je in deze vlog* 

Heeft jouw kindje oorbellen? Zo niet, waarom? Zo ja, hoe hebben jullie het ervaren? 

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

2 Comments

  1. Wingie 19 april 2017 / 10:05

    Ayumi is echt een bikkel hoor! Mijn nichtjes hadden bij claires oorgaatjes laten schieten. Daar doen ze we wel beide tegelijkertijd. Achteraf moesten ze ook even huilen, maar dan voelde ze de pijn in 1x haha

  2. Nini 21 april 2017 / 10:57

    Echt heel stoer van Ayumi! Ik vond ‘t op m’n vijftiende nog steeds eng hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *