Ons gezellige toetjes moment aan tafel

Toetjes! Wie is er nu niet dol op? Kinderen hoef je het geen tweede keer te vragen of ze een toetje willen. En zeg nu eerlijk, zelf ben je er ook niet vies van toch? 😉 De woorden die ons dochtertje Ayumi het beste onthoudt zijn: toetje, ijs, taart en koekies. Typisch hè, maar niet gek want elke dag er bij ons tijd voor iets lekkers.

Melkunie vroeg zich af hoe het toetjes moment er bij ons aan toe ging. Zoals ik al eerder aangaf, is er elke dag een moment waar we een toetje eten of gewoon iets anders lekkers. Dat hoeft niet perse iets ongezond te zijn. Denk bijvoorbeeld aan smakelijke vla gecombineerd met vers fruit.

Zuivel is natuurlijk gezond, maar vooral lekker op verschillende manieren. Het toetjes moment moet bij ons leuk zijn en daarom proberen we creatief te zijn. Smaken met elkaar combineren of grappige gezichtjes maken. De meeste (oudere) kinderen vinden dit geweldig om zelf iets te maken. Snijdt bijvoorbeeld fruit zoals banaan, druiven of aardbeien in stukjes. Hiermee kan je figuren maken of iets anders. Laat je fantasie op de vrije loop. Plezier gegarandeerd. 😉

Met mijn gezin heb ik allerlei vla-soorten getest. Je snapt dat dit geen straf was haha. De kant-en-klare opgeklopte slagroom is echt een aanrader. Vol van smaak en niet te zoet. Vanille vla vinden wij altijd goed, maar de gevulde koek vla heeft ons verrast. Er zitten zelfs stukjes koek in. Als je niet van zoet houdt, vind je de citroen vla misschien wel wat. Die is namelijk fris van smaak. 

Op de zijkanten van de pakken staan recepten die je kan maken ter inspiratie. Mijn moeder maakte vroeger ook altijd voor mij hele creaties met vla voor mij. Dat deed ze ook met ijs en andere dingen. Gewoon omdat het kon. Ik heb hier fijne herinneringen aan en wil dit moment ook bij mijn gezin erin houden.

Wat ik als ouder wel belangrijk vind, is om balans te houden met alle zoetigheid. Eet ze die dag meer zoetigheid? Dan compenseer ik dat met haar drinken. Ik bied haar dan water aan of lauwe thee. Of ze eet die dag meer hartig beleg op brood. Ayumi is ook dol op fruit dus dat verwerken we graag in haar toetje. Zo krijgt ze genoeg vitamines binnen. 

Een beetje kliederen hoort erbij. Daar ben je kind voor vind ik. Voor meer informatie kan je op de site van kijken: http://bit.ly/Melkunie. Hoe gaat het toetjes moment er bij jullie gezin er aan toe? Eten jullie elke dag een toetje? Wat eten jullie dan graag? Ben benieuwd! 😉 

x Liefs,

Sunseeree

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

– advertorial – 

5 Comments

 1. Angela 4 oktober 2014 / 08:26

  Wij eten niet elke dag een toetje, maar als we er een nemen dan nemen we het er wel van. Genieten!

 2. Beautydagboek 4 oktober 2014 / 10:24

  Dat ziet er heerlijk uit! Wat lekker die gevulde koek vla, lijkt me echt heel lekker. Zelf eet ik niet iedere dag een toetje, maar de kinderen krijgen na het eten altijd een schaaltje yoghurt en vinden dat heerlijk :).

 3. Anneleen 4 oktober 2014 / 19:36

  Haha die eerste foto van Ayumi, zalig! Die stroopwafel vla lijkt me zo lekker!

 4. Malou 5 oktober 2014 / 10:16

  Echt heel leuk om te zien, zelf eet ik eigenlijk bijna nooit een toetje. Ja, soms vanillevla, maar dat komt doordat ik steeds vaker last krijg van maagzuur.

 5. Janine 5 oktober 2014 / 18:21

  Wij eten niet elke dag toetjes, Kan weken en maanden ook geen toetjes eten.
  Maar laatst kwamen me ouders thuis met stroopwafel vla en gevulde koek vla
  maar ik hou TOTAAL NIET van gevulde koeken. Maar stroopwafel is wel heerlijk!
  maar mijn favoriet normaal is karamel toetjes / vla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *