Musthave gadget: review van de Apple Watch

Na lang wachten is hij er dan eindelijk! Mijn review over mijn Apple watch. De reden waarom ik er zo lang mee heb gewacht is dat ik het zo uitgebreid mogelijk wilde testen en proberen het maximale eruit te halen. Oftewel, ik had tijd te kort, omdat ik te druk was met andere dingen. Om jullie toch een idee te geven of een Apple watch nut heeft, geef ik hier eerlijk mijn mening over. Lees hieronder mijn bevindingen en oordeel zelf.

Je hebt verschilllende types en zij beginnen vanaf €419,- euro en het loopt op tot €16.400,-. Ja, je leest het goed, zestienduizend en vierhonderd euro! Dat is bijna de helft van mijn jaarsalaris! Je zou denken, wie koopt nu zoiets? Het is dan ook alleen maar weggelegd voor mensen die geld als water hebben en het niet interesseren hoeveel iets kost. Voor een doorsnee Nederlander zal dit hem dus nooit worden.

Wat maakt deze horloge nu zo duur? Het horloge is onder andere gemaakt van 18 karaats goud en het is van Apple. Apple staat erom bekend dat zij prijzen koppelen aan hun producten waar je soms u tegen zegt. Zoals met hun allerduurste horloge. Naast deze gouden horloge heb je ook de normale Apple Watch en de Apple Watch Sport.
De prijzen worden dan verder bepaald door de band die je erbij kiest. De aller goedkoopste die je kunt kopen is dus de Apple Watch Sport met de sportband twv €419,-. Zelf heb ik voor de Apple Watch gekozen, en dan wel de “space zwart roestvrij staal“. Dit kost €1.269,- in de winkel.
Het is de duurste in zijn klasse maar dan heb je ook wat. Hij is zo goed als krasvrij en ik vind hem het mooiste eruit zien van allemaal. Ook is het scherm gemaakt van saffierglas. Omdat ik een hekel heb aan krassen was dit de doorslag om voor dit model te gaan.

DE EXTRA’S BIJ DE APPLE WATCH 

In mijn pakket zat een oplader in, een zakje om je schakels in te bewaren en een schoonmaakdoek om je scherm mee schoon te maken. Naast de luxe doos en de boekjes krijg je er dus verder niets bij.
Ik heb nooit begrepen waarom zij er zoveel moeite en geld in verpakkingsmaterialen stoppen, want hoe mooi die doos ook is, het ligt nu in mijn kast te verstoffen.

Ik had liever een iets minder mooie verpakking en meer accessoires erbij gehad. Maar helaas, dit is wat je erbij krijgt. Je kunt natuurlijk wel van alles erbij bestellen om je horloge te “pimpen”. Zo kun je een extra polsband bestellen, zodat je van polsbanden kunt wisselen en er zijn oplaadstations te koop die je horloge mooi op een standaard houdt tijdens het opladen. Je kunt ook een extra beschermlaag kopen (screenprotectors) voor je scherm om het te beschermen tegen krassen en heb je beschermhoesjes die je kastje beschermen tegen stoten. Ik heb voor mijzelf een extra portband gekocht en een stoothoes met beschermlaag voor als ik hem om wil doen bij het sporten. Cause you never know!

♦ FUNCTIES & FACTS

Nu willen jullie natuurlijk weten wat dat ding allemaal kan. In principe kan het net zoveel als je iPhone zelf.
Ik kan er mee bellen, smsen en emailen. Ik kan er ook mee navigeren en wat ik het meest handig vind, het houdt je gezondheid bij!
Het laat dagelijks zien hoeveel jij bewogen hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het geeft ook aan wanneer je moet staan als je te lang zit en de hartslag meter is geweldig! Ik houd elke dag nauwlettend in de gaten hoe hoog mijn hartslag is bij elke handeling. Zo kan ik zien hoe mijn gezondheid ervoor staat en kan ik er rekening mee houden.

Elke melding die je normaal gesproken op je telefoon zou krijgen, krijg je nu op je horlge te zien en mis je op die manier nooit meer belangrijke gesprekken. Ik heb mijn horloge zo ingesteld, dat als er iemand iets van mijn bankrekening af zou schrijven, ik daar meteen een melding van zou krijgen. Ja ja, ik houd alles in de gaten!
Als je iemand kent die ook een Apple Watch heeft, kun je leuke dingen naar elkaar toe sturen. Zo kun je een tekening maken op je horloge en die naar hem of haar sturen. Je hartslag kun je naar die persoon sturen of een tik op de pols.
Leuk om die persoon te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Verder heeft het geen toegevoegde waarde. Wat ik wel een leuke functie vind, is dat ik mijn camera ergens kan plaatsen en via mijn horloge een foto kan maken. Zo kun je hele leuke selfie maken zonder de hulp te vragen aan andere mensen. 😉

Ik denk dat dit wel de ultieme mannengadget is omdat mannen toch meer weg zijn gelegd voor horloges. En met de functies die het horloge allemaal kan, is het helemaal geweldig om dat ding om je pols te hebben. Het is net als de eerste mobiele telefoon die je ooit hebt aangeschaft.
Ongelooflijk wat dat ding allemaal kan. Ik vond het vroeger al super gaaf om de tv te bedienen met mijn horloge (ik weet niet of jullie die horloges nog kennen) maar nu kan ik zelfs internetten vanuit mijn pols. De techniek staat er voor niets.

Ben je van plan om er ook een aan te schaffen? Ga dan eerst langs de Apple winkel of Media Markt om te kijken wat het beste bij je past. Je kunt hem om je pols houden en er een beetje mee spelen. Zonder dat je verplicht bent om het aan te schaffen. Wat ik nog wil vertellen is dat er ook nog eens twee verschillende maten zijn. De 38 mm kastjes en de 42 mm kastjes. Ik vond de 38 mm net iets te klein dus mijn aanrader is de 42 mm.

In de praktijk gebruik ik mijn horloge elke dag! Niet alleen om de tijd te checken, maar ik kijk ook altijd even snel hoe het weer van die dag is. Ik hoef veel minder mijn telefoon erbij te pakken waardoor ik nu langer met mijn accu doe.

♦ CONCLUSIE 

Ben jij net zo’n gadgetfreak als ik? Dan moet je het zeker aanschaffen. Het is een hoop geld maar je krijgt er echt kwaliteit voor terug. Het ziet er niet alleen heel erg gaaf uit, ik heb tot nu toe nog nooit problemen ermee gehad. Met een volledige batterij doe ik er 2 dagen mee, en dat is van 8 uur in de ochtend tot 9 uur ‘s avonds.
Helaas kan ik het niet echt vergelijken met andere smart watches, omdat ik ze nooit heb getest. Ik ben er in elk geval tevreden mee. Er zijn wel een paar dingen die ik graag in de toekomst erop zou willen hebben, zoals een eigen camera en/of een infrarood zodat ik de tv kan bedienen. Maar voor hun aller eerste smart watch is dit wel een succes!

Ik hoop dat je er wat aan heb aan mijn review, mocht je nog meer willen weten, plaats het onder de comments en ik zal er antwoord op geven.

Daddy Mike


Volg me ook op: InstagramFacebookYoutube Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *