Mugcake met superfoods en bosbessen

Graag deel ik dit heerlijke mugcake recept met jullie. Het is een mugcake met superfoods en bosbessen. Zelf ben ik wat gaan experimenteren en daar kwam deze verrassende combinatie uit.

Het is super makkelijk en snel om te maken. Bovendien is het een lekkere afwisseling voor in de ochtend of voor de lunch bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig:

• 1 rijpe banaan
• 1 eetlepel gebroken lijnzaad
• 1 eetlepel chiazaad
• 4 eetlepels havermoutvlokken
• 1 snufje kaneel
• Een paar bosbessen
• 1 middelgroot ei
• Kokosrasp
• Extra’s zoals bijv. walnoten, gojibessen etc.

• Je hebt verder een bordje nodig, een vork en een grote mok of kleine kom.

Ik begin met de lijnzaad en chiazaad. Deze doe ik in een bakje met een klein laagje water en laat ik even staan tot alle vocht is opgenomen. Er ontstaat dan een gel-achtig laagje, waardoor je lichaam de voedingstoffen beter kan opnemen.

Dan prak ik een rijpe banaan. Probeer het echt goed te prakken. Mocht je banaan niet heel rijp zijn, kan je er honing bij toevoegen om het zoeter te maken.

Na het prakken voeg ik 1 ei toe en meng ik dit samen tot een geheel.

Dan voeg ik een beetje kokosrasp toe en de lijnzaad + chiazaad. Meng alles weer tot een mooi geheel.


Een snufje kaneel er doorheen roeren en dan moet het ongeveer zo eruit zien.


Daarna voeg ik 4 eetlepels havermout toe aan het mengsel. Dit is ook een beetje op gevoel proberen. Te weinig havermout wordt klef en teveel havermout wordt weer te compact. Experimenteer en roer telkens goed door.


Als laatste voeg ik een paar bosbessen toe. Deze mogen vers zijn of bevroren. Maakt volgens mij niet zoveel uit. Ik haal ze uit het vriesvak bij de AH.

Het mengsel giet je in een grote mok zonder olie of boter. Er moet ruimte over zijn, want de mugcake moet nog rijzen. Heb je dit niet? Gebruik dan een klein kommetje.

Je kan de mugcake in de oven voorbereiden, maar dat duurt wel wat langer. Ik stop ‘m voor 2 minuten in de magnetron en dat is het klaar! Easy right? 🙂
In een voorwarmde oven kan je de mugcake maken op 200 graden voor ongeveer 15-20 minuten.

Je kan het zo uit de mok eten. Het staat wel leuk als je ‘m op een bordje doet. Strooi er wat walnoten op of kokosrasp en voilà! Ook fijne topping: gojibessen, cacaonibs, cranberry’s of vers fruit. Eet smakelijk en enjoy! 🙂

Ik hoop dat je deze mugcake met superfoods en bosbessen eens gaat proberen. Ik vind het een succes! Zelfs Ayumi is er dol op. Vind het het prakken teveel werk? Gooi het in een blender/mixer en klaar!

Wat is jouw favoriete mugcake recept?

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

3 Comments

 1. Het Sushimeisje 20 maart 2015 / 08:05

  Ik kende wel de chocola mugcake maar deze versie kende ik nog niet!
  Heb je nog andere verrassende mugcake recepten?

 2. Sanne 20 maart 2015 / 20:08

  Hoi, ik vroeg me af of het wel goed/ gezond is om een rauw ei te verwarmen in de magnetron? Is dat wel goed, als je dat vaker doet? Ik vind de mug cakes ook helemaal geweldig, maar ik twijfel over dat ei. En ook of dat voor kinderen wel oke is? Weet iemand dit?

  • Het Sushimeisje 21 maart 2015 / 07:18

   Ik denk dat het wel veilig is. Het ei kookt gewoon in de magnetron. Daarnaast heb ik nog nooit gehoord dat iemand ziek is geworden door een mug cake. Denk dat de blogwereld er dan echt over zou schrijven!

   Gewoon je magnetron lekker op een hoog standje doen en het komt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *