Mijn haar update: Ombre hair

ombreupdate

Een nieuw jaar, nieuw haar. Ik vond mijn haarkleur een beetje saai worden en besloot voor een natuurlijke ombre te gaan. Mijn Aziatische haar heeft warme ondertonen/pigmenten. Daarom heb ik besloten om voor een askleur te gaan, omdat een askleur de warme tinten neutraliseert. Hierdoor zal je haar minder oranje of geel eruit zien als je dit lichter maakt.

Mijn haren verf ik altijd zelf. Al vond ik ombre best lastig om aan de achterkant mooi te laten overlopen. De truc is om eerst je uitgroei of de bovenkant te verven. Daarna kam je het voorzichtig naar beneden zodat de kleuren blenden. Voor de bovenkant heb ik een donkerblonde askleur gebruikt van het merk Sensus in combinatie met 9% waterstofperoxide. Ik gebruik 9% in plaats van 6% omdat ik mijn zwarte uitgroei lichter moet maken.

Voor de onderkant heb ik een platinum asblonde haarverf gebruikt in combinatie met 12% waterstofperoxide. Dit is een hoger procent wat je haar nog lichter zal maken, maar is ook het meest schadelijke. Hoe lichter je je haar wilt, hoe hoger het aantal procent. In de punten heb ik aluminium folie gewikkeld. Dit zorgt ervoor dat het proces wat sneller gaat.

Je haar voelt zelfs wat warmer onder de folie. Het is belangrijk om je haar in de folie, regelmatig te checken of het al de juiste kleur is. Omdat ik het een beetje eng vond, heb ik de folie er na 15 minuten eruit gehaald. Ik zag wel duidelijk dat er verschil was. Het geheel heb ik ongeveer 40 minuten laten intrekken. Na het uitspoelen heb ik een verzorgend haarmasker gebruikt.

Het resultaat vind ik wel mooi, maar ik ben nog niet tevreden. Na een paar keer wassen zal de kleur wat lichter worden. Echter vind ik het niet licht genoeg en zou ik graag wat blonder willen zijn aan de onderkant. Ik denk dat ik het over een paar weken opnieuw ga verven. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte. 

Op mijn Youtube kanaal heb ik een filmpje gemaakt waarin ik mijn ervaring met jullie deel. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

Volg mij op: Bloglovin ♥ Youtube ♥ Instagram ♥ Facebook

x Liefs,

Sunseeree

 

12 Comments

 1. Marije 14 januari 2014 / 19:53

  Mooi! Ik vind ombre haar altijd erg mooi. Leuk om te lezen hoe je dat zelf kan doen. ik verf mijn haar ook graag zelf.

 2. Beautydagboek 17 januari 2014 / 00:01

  Leuk om te horen hoe jij je haar verft. Ik heb het ook zelf gedaan, maar dan met twee pakjes van L’oreal. Het is gewoon even proberen, maar het is gelukkig allemaal goed gegaan 🙂 Je haar ziet er trouwens super uit!

  • Koalabeautymama 20 januari 2014 / 09:15

   Als je het eenmaal doorhebt hoe je het moet verven dan is het een makkie 🙂 Thanks, jouw haar ziet er ook heel mooi uit! x

 3. Camilla 11 februari 2014 / 16:20

  Ik vind het er wel mooi uitzien hoor…. mooie kleur!

 4. anna 20 mei 2014 / 18:12

  wat ziet het er mooi uit en ben van plan hetzelfde te doen wat jij hebt gedaan, maar alleen de blonde plukken aan de onderkant. wat ik me af vraag is van welk merk die platinum asblonde 12% is ?

 5. Jessica 21 mei 2014 / 09:09

  hoi, wat een super resultaat!

  Ik heb zelf nu een tijdje ook ombre haar alleen wat oranje achtig
  en ik zou het ook graag asblond willen krijgen.

  Maar ik wil eigenlijk niet mijn hele haar verven… zou ik dan alleen de ”óranje ombre” overheen kunnen doen met as blond? zodat het mooi blond word?
  of werkt dit niet?

  ik heb van mezelf gewoon donker bruin haar of er warme tinten in zitten vind ik moeilijk in te schatten me eigen roots volgens mij niet .

  Jessica

  • Koalabeautymama 22 mei 2014 / 07:57

   Ombre kan best lastig zijn om zelf bij te houden omdat het snel vervaagd. Als je een deel verft, ben ik bang dat je verschil gaat zien. Ik weet niet hoe je haar er nu uitziet. Je kan het beste even naar een kapperszaak of winkel gaan voor een advies, zodat ze je haar “live” kunnen zien. Een astint neutraliseert wel warme kleuren. Succes!

 6. Jessica 24 juni 2014 / 19:51

  Prachtig! Was je haar hiervoor ongeverfd? Ik wil dit oook! Kan je het niet ff bij mij doen? haha!

 7. ghiz 25 maart 2015 / 17:07

  Kei mooi!
  Alleen is het mij niet duidelijk hoe je de verf en de waterstofperoxide mengt.
  Doe je half half of maar par druppels mengen in de verf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *