Mijn ervaring met het Cambridge 800 dieet

Na ruim 2 maanden na de bevalling vond ik wel eens tijd worden om die kilo’s kwijt te raken. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n sporter meer en met alle drukke dagelijkse bezigheden zit er amper tijd in voor een uurtje bewegen (naast het wandelen met de kids etc). Ik besloot om opnieuw het Cambridge 800 te volgen. In het verleden had ik hier goede ervaringen mee dus voor mij een logische keuze. Je kiest 2 maaltijdvervangers. Dit kunnen zijn shakes, soepen of repen. Ik houd persoonlijk meer van de shakes, want die vind ik het lekkerst. Dus op een dag drink ik 2 shakes, veel water en in de avond eet ik een normale gezonde maaltijd. In een boekje staat een richtlijn van alle dingen die je mag eten en drinken. Er staan ook lekkere recepten in en tips. Altijd handig.

Bij mijn eerste weegmoment gaf de weegschaal: 72.8 kilo aan. Bijna 73 kilo. De consulente vertelde me dat mijn BMI gezond was, maar dat ik net niet op het randje van overgewicht zat. Overgewicht? Hoorde ik dat goed? Nou, daar was ik wel een beetje van geschrokken. Na de zwangerschap van Ayumi was ik 75 kilo en ben ik met Cambridge 800 afgevallen naar 66 kilo. Kort daarna werd ik zwanger van Masato. Ik ben trouwens niet extreem aangekomen tijdens mijn zwangerschap.

Oké, nu is mijn doel om gewicht te verliezen tot ik 65 kilo weeg. Als ik dat doel heb bereikt, wil ik uiteindelijk graag 60 kilo wegen. Met veel enthousiasme begon ik aan mijn dieet. De eerste 3 dagen is het even wennen. Ik had regelmatig dat honger gevoel. Als ik op zo’n moment dat ik dacht: O my god ik trek het niet meer, dan was het alweer tijd voor een shake. De avondmaaltijd vult goed en ik had geen honger meer. Jammer genoeg had ik halverwege de week een heftige ingreep bij de kaakchirug om mijn verstandskiezen te laten verwijderen. Ik kreeg daarvoor medicijnen waarbij ik iets moest eten. Tja, in zo’n situatie kan ik me niet 100% aan de regels houden van het dieet. Ik at dan een stukje brood erbij. Ik hoop dat het niet teveel invloed heeft op mijn resultaten. Over het algemeen heb ik de eerste week positief ervaren. Ik vond het niet moeilijk om eten te negeren. Thuis heb ik veel afleiding en ook zonder dieet, vergeet ik soms om te eten vanwege de drukte. Met shakes hoef ik niet na te denken en dat bevalt me wel.

Op Instagram kreeg ik vooral gemengde reacties van mensen. Sommigen vinden het een slecht dieet, anderen zijn na het dieet 3x zoveel aangekomen enzovoorts. Over het algemeen waren ze wel nieuwsgierig naar mijn ervaring. Daarom deel ik het ook op mijn blog en op mijn Youtube kanaal voor de geïnteresseerden. Ik heb mijn best gedaan om alles zo goed mogelijk op te volgen. Ben heel erg benieuwd naar het volgende weegmoment! Eerlijk gezegd heb ik niet het idee dat ik al ben afgevallen, maar we zullen zien. Ik loop de hele week al met een opgezwollen gezicht en ben meer bezig met beroerd voelen helaas.. We gaan het zien.

♥ Op een rij:

• Ik woog 72,8 kilo toen ik begon aan het Cambridge 800 dieet
• Mijn streefgewicht is momenteel 65 kilo
• Ik heb 1 week achter de rug
• Ik drink 2 shakes en eet ‘s avonds een gezonde maaltijd
• Heb tot nu toe geen bijwerkingen
• Ik volg dit dieet onder begeleiding

♥ Tips:

• Zoek voldoende afleiding om niet te denken aan eten
• Houd je doel voor ogen met bijvoorbeeld een foto van jezelf als motivatie
• Schrijf de dingen op waar je echt super veel zin in hebt om te eten. Als je dieet klaar is kan je naar dit lijstje terugkijken. Waar heb je nu nog steeds super veel zin in? Eet dat dan met mate. Veel dingen zal je geen eens meer missen.
• Drink lauw of warm water. Dit vult beter dan koud water vind ik.
• Bereid je shakes voor met water en ijsblokjes. Door ijsblokjes toe te voegen mixt je shake veel beter en is je shake lekker koud ipv lauw.


Wat zijn jouw ervaringen met het Cambridge dieet?

 

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

8 Comments

 1. Kaya-Quintana 10 november 2014 / 14:40

  Een vriendinnetje ging aan de poeperitis van dit dieet dus toen durfde ik niet meer maar ben wel nieuwsgierig, ik ga jouw avontuur volgen 😀

 2. Nelleke 10 november 2014 / 17:58

  Ach, volgens mij moet je je niet teveel aantrekken van reacties van andere mensen 🙂 Zolang jij dit maar volhoudt en jij je er fijn bij voelt. Toch?
  Succes!

 3. Nancy 10 november 2014 / 18:13

  4 jaar geleden CB500 gedaan 6wkn 15 kg eraf waarvan nu nog 10kg over. Het was zwaar maar de moeite waard. Vond de tomatensoep lekker, deed daar zelf nog wat tabasco en kerrie bij. De mintblaadjes voor een frisse mond waren ook fijn. Heb er veel van geleerd Succes.

 4. Lara 10 november 2014 / 18:47

  Wow knap van je! Ik weet niet echt wat ik er van moet denken haha. Denk persoonlijk niet dat het heel goed is om maar 2 shakes en een maaltijd te eten maar goed. Ik ben wel benieuwd naar het volgende, hielp het bij jou niet om alleen te letten op wat je eet en gewoon gezonde keuzes te maken? Succes in ieder geval!

  • Koalabeautymama 11 november 2014 / 08:56

   Haha ja heb ik wel gedaan hoor maar dat gaat te langzaam naar mijn wens 🙂 Thanks meid

 5. Tamara 11 november 2014 / 19:55

  Hi meid.

  Ik ben altijd een stille lezer maar wil nu even reageren.
  Na 2 zwangerschappen heb ik ook geprobeerd om Cambridge te doen.
  Helaas was mijn ervaring erg naar.
  Werd licht in mijn hoofd, duizelig en had gewoon echt honger.
  Vond het ook zo ongezellig om niet met mijn kindjes mee te eten (ontbijt/lunch/avondeten) maar dat ik alleen maar aan die shakes zat. Ik ben ermee gestopt en eigenlijk op m’n voeding gaan letten.
  Alles minder en met mate. Niet snoepen en water drinken!! Echt een goed resultaat heb ik ermee bereikt!
  Ook wandelingetjes maken met je kindjes doet wonderen.

  Succes meis!

  • Koalabeautymama 12 november 2014 / 09:19

   Hoi Tamara, Wat vervelend dat het voor jou niet hebt gewerkt! Wel prettig dat je nu je draai hebt gevonden. Voor mij werkt het wel ideaal, ook omdat ik vaak niet weet wat ik moet eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *