Mijn ervaring met de Stokke Scoot kinderwagen

De Stokke Scoot hebben we nu een aantal maanden in ons bezit en het leek me leuk om mijn ervaring met jullie te delen. Deze kinderwagen gebruik ik voornamelijk rondom huis. Ik wandel regelmatig naar de supermarkt om een boodschap te doen. Dit gaat prima door het ruime mandje onderin de kinderwagen.
Daarnaast gebruiken we de Stokke Scoot ook vaak als we ergens heen gaan met de auto. De hoofdreden hiervoor is dat de kinderwagen ontzettend makkelijk in te klappen is. Het kost weinig moeite en het inklapsysteem is niet moeilijk om te begrijpen. We hebben niet veel ruimte in de achterbak van onze auto. Toch past hij er met gemak in. Kijk je verder mee naar deze review?

Ayumi is nu anderhalf jaar. Het zitje heeft voldoende ruimte en voelt zacht aan. In de winter hebben we gebruik gemaakt van de bijbehorende voetenzak. Beide beentjes zijn beschut en lekker warm. De voetenzak sluit aan de bovenkant aan. Je kan er zelf voor kiezen hoe ver je de bovenkant wilt dichtritsen.

Aan de achterkant zie je 2 knopjes die je aan de zijkanten kan indrukken. Hiermee creëer je een ligstand zodat je kindje kan rusten. Er is 1 stand dus je kan niet kiezen of je het halverwege wilt of helemaal.

Aan de klep zit een extra zonneklep om je kindje te beschermen tegen het felle licht. In de klep zit een optionele opening voor meer ventilatie. Dit is ideaal bij hoge temperaturen. De opening is beschermd met een muggennet.

Wat ik zelf prettig vind, is dat er zacht materiaal om de “stang” heenzit. Het voelt wat steviger aan en houdt fijn vast tijdens het wandelen. De stang is ook verstelbaar in hoogte.

Dan mijn favoriete gedeelte, het boodschappenmandje. Extra ruim en er zit niks in de weg waardoor je minder in je mandje kan stoppen. Hierin stapel ik al mijn boodschappen. Erg handig! Alleen als het begint te regenen is het niet prettig, want dan worden je boodschappen nat. Als je teveel in je mandje doet, dan is er kans dat er spullen uit vallen. Dat gebeurt alleen als je net als mij graag boodschappen erin propt. Ik ben erg blij met de ruimte.

Er zijn 4 wielen waarvan de banden niet lek kunnen gaan. Tijdens het wandelen merk je duidelijk dat de kinderwagen goed bestand is tegen trillingen van hobbels. Je kind trilt er niet in mee en het maakt ook geen herrie.

Het meest irritante vind ik een kinderwagen die niet meewerkt. Herkenbaar dat je andere ouders ziet klunzen met hun kinderwagen bij de parkeergarage? Vreselijk. Gelukkig is het invouwen eenvoudig en het systeem is makkelijk te begrijpen. Je hoeft alleen de hendel opzij te schuiven en de knop in te drukken. That’s it!

Bij de Stokke Scoot krijg je een regenhoes en een muggennet. De regenhoes sluit aan tot over de voeten. Zo blijft je kindje droog. Het muggennet is van zacht materiaal gemaakt en sluit ook volledig aan.

Zoals je kan merken ben ik zeer positief over de kinderwagen. Het enige wat ik graag verbeterd zou zien is de veerkracht van de wielen. Het rijden gaat soepel, maar als ik een stoepje op wil gaan moet ik meer kracht gebruiken dan dat ik nodig vind.

Natuurlijk kan je zelf de Stokke Scoot uitproberen bij een winkel zoals Babypark of Prenatal. Meer informatie kan je vinden op de website van Stokke.

x Liefs,

Sunseeree

6 Comments

 1. Eline 22 april 2014 / 16:56

  lijkt mij een fijne wandelwagen! Wij hebben gekozen voor de Quinny Moodd!

 2. little bird 6 mei 2014 / 15:57

  Mooie kinderwagen en kleur! Ik lees overal dat de voetenzak van Stokke Xplory niet bij Stokke Scoot past. Wat is jullie ervaring? Zakt hij niet naar beneden? Sluit hij goed aan? Volgens mij zit je kindje daar lekker in )).

  • Koalabeautymama 7 mei 2014 / 15:43

   Ik heb helaas geen ervaring met de voetenzak van de Stokke Xplory. Wij hebben een bijpassende van de Stokke Scoot. Deze is erg fijn en blijft goed zitten. Ook sluit hij netjes aan.

 3. Amira 26 mei 2014 / 13:47

  Ik had de bugaboo, daar was ik ook heel erg tevreden mee. Maar toen werd ik onverwachts zwanger en moest overgaan op een duo wagen. Ik denk dat Ayumi na de geboorte van jouw zoontje nog steeds behoefte heeft aam een kinderwagen, of niet? We hebben nu een mooie kees wandelwagen maar geloof me, een duo wagen is zwaar. Heel zwaar. Vooral als je de stoep op wil. Dus mocht je op zoek zijn naar een duo wagen, dan raad ik je aan om daar goed rekening mee te houden. En kies ook een duo wagen waar ook een autostoeltje en wieg in past.

  • Koalabeautymama 26 mei 2014 / 16:15

   Bedankt voor de tip! Ja we twijfelen heel erg over een duo wagen of dat we zo’n extra zitje/opstapje aan onze kinderwagen maken waar Ayumi op kan meeliften zeg maar. Het kost wat die kinderen haha. 😉

   • Amira 30 mei 2014 / 23:30

    Ja, persoonlijk ben ik voor de duowagem gegaan die dus zo min mogelijk ruimte inneemt, de grote gaat voor en de kleine zit achter de buggyzit verscholen. Twee zitjes naast elkaar lijkt me niet fijn om mee te winkelen etc. Vooral de smalle gangpaadjesin de kruidvat bijvoorbeeld…
    Ja kleintjes kosten je een fortuin maar we geven het geld met liefde uit omdat we niet willem dat ze iets tekortkomen… Zucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *