Mijn ervaring met Bio Oil tot nu toe

bio1

Als mama en beautyblogger deel ik graag mijn ervaring met jullie. Vandaag vertel ik je hoe de Bio Oil tot nu is bevallen. Bio Oil is een multifunctionele olie die je onder andere kan gebruiken voor je gezicht, maar vooral ook voor je buik tijdens een zwangerschap. Ik ken het product voornamelijk van zwangere vrouwen die het rijkelijk smeren om hun striemen te verminderen.

Ik ben de olie eerst gaan testen op mijn gezicht. Mijn huid is vrij droog, gevoelig en heeft hier en daar wat littekens en pigmentvlekjes. Daarom vond ik mezelf het perfecte proefkonijn. De olie voelt wat dikker aan en is makkelijk te doseren vanuit de dop. Het is zuinig in gebruik waardoor je weinig nodig hebt. Een paar druppels voor je gezicht is meer dan voldoende. In de ochtend en in de avond voor het slapen gaan heb ik de Bio Oil aangebracht op mijn gezicht.

Bij mij bleef er altijd een vettig laagje op mijn huid zitten. Geen goede basis voor make-up. Ik gaf de olie de tijd om in te trekken om vervolgens het overtollige product met een tissue eraf te deppen. Na een aantal dagen merkte ik dat mijn huid niet voldoende had aan de olie alleen. Dit vond ik apart, omdat het juist geschikt moest zijn voor de uitgedroogde huid. Ik heb het een aantal weken gebruikt in afwisseling met een voedende crème. Eerlijk gezegd voelde mijn huid niet prettig aan en ik zag ook geen verbetering. Sommige vrouwen zweren erbij, maar ik heb dit helaas niet ervaren. Het was het proberen waard.

Voor mijn gezicht was het geen succes. Echter heb ik wel veel plezier van de Bio Oil voor mijn zwangere buik. Ik zit nu in zo’n groeispurt waarbij je buik ineens naar voren steekt. Mijn huid voelt strakker aan en ik merkte dat het tijd was om te smeren. Dit ritueeltje doe ik 2 keer per dag. Ik verdeel het product op mijn huid en masseer het met ronddraaiende bewegingen. Rond mijn navel, buik en de zijkanten. Ook voor dit lichaamsdeel heb ik weinig product nodig.

Mijn huid voelt aangenaam en soepel. Het trekt vrij snel in. Dat vind ik prettig, omdat ik mezelf daarna verder kan aankleden.
Het is me opgevallen dat oudere striemen en nieuwe rode plekjes rondom mijn buik verminderd zijn. Ze zijn veel lichter geworden waardoor ze minder opvallen. Tijdens mijn zwangerschap blijf ik lekker doorsmeren!

Wat is jouw ervaring met Bio Oil?

x Liefs,

Sunseeree

7 Comments

 1. Mayara Esther 28 mei 2014 / 08:26

  Ik heb striemen rondom mijn buik omdat ik in 1 maand 10 kilo’s lichter werd en daarom wil ik deze graag proberen, hopelijk werkt het ook bij mij want nu durf ik geen bikini’s aan te doen alleen als ik wat donker ben want dan zie je het bijna niet.

 2. Ik heb geen ervaring met Bio Oil. Oprah Winfrey zweert op Bio Oil toch?

  Tijdens mijn zwangerschap smeerde ik alles op mijn buik wat ik tegen kwam, als de huid maar soepel blijft. Gelukkig na twee zwangerschappen (+34 kilo per keer) is mijn buik nu helemaal ok.

 3. Monique 28 mei 2014 / 22:04

  Ik heb Bio Oil ook met veel plezier gebruikt op mijn buik toen ik zwanger was. Vond het ook zo heerlijk ruiken! Helaas heeft het bij mij de striemen niet kunnen voorkomen, maar ik weet zeker dat het erger was geweest als ik niet gesmeerd had!

 4. Rosa 29 mei 2014 / 12:14

  Hier was ik wel benieuwd naar! Ik vind het zelf wel jammer dat er parfum in zit.

 5. Flaviena 29 mei 2014 / 14:40

  Ik heb het nog nooit gebruikt, maar ben er wel benieuwd naar 🙂

 6. Camilla 30 mei 2014 / 06:30

  Hai,

  Ik gebruik bio-oil ook altijd als herstellende olie na het epileren bijvoorbeeld.
  En ná de zwangerschap werkt het vooral om de striae lichter te maken. Ik heb het dan ook al in huis om straks te gaan smeren als ik bevallen ben!

  Xxx Camilla

 7. Chinouk 7 juni 2014 / 11:13

  Jammer dat het niet voor je gezicht werkte, maar wat fijn voor je buik! Ik heb er zelf geen ervaringen mee, maar ik hou het zeker weten in gedachte mocht ik ooit zo gezegend zijn een kindje te krijgen. Ik weet wel dat mijn schoonmoeder er bij zweert voor de littekens op haar benen van meerdere operaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *