Me time als je moeder bent

Me time. Tijd voor jezelf. Even geen koters om je heen. Gewoon even een moment waar je tot jezelf kan komen. Rust, stilte, muziek, een magazine lezen, whatever. Even een time-out zonder je kids. Klinkt als muziek in mijn oren. Ja, zeg eerlijk, iedereen heeft dat op z’n tijd toch nodig?

Wat betekent me-time tegenwoordig? Tijdschriften lezen heb ik opgegeven en heb dus mijn abonnement opgezegd. Mijn kont zit zelden op de bank te rusten. Vaak alleen als ik Masato een fles moet geven of als Ayumi op schoot tv wilt kijken.

Geloof me, ik zou niet anders meer willen. We zijn gezegend met ons gezin en ik ben gelukkiger dan ooit. Toch fantaseer ik stiekem over ons vorige kinderloze leven. Dan besef ik wat een vrije tijd we eigenlijk hadden. En hoe we het verspilden. Wat deed je in hemelsnaam allemaal? Beetje series kijken, naar vriendinnen, op visite bij familie of vrienden. De stad in of beetje online surfen. Alles kon op je gemak. Heerlijk..

Terug naar de realiteit. Bij deze een overzicht wat me-time is voor mij als moeder.

ME-TIME IS:

• Dat ene moment dat je alleen kan douchen. Dit moment voelt als een mini vakantie.

• Een blogpost afmaken of een video bewerken zonder gestoord te worden. (Lees een Ayumi die op je toetsenbord ramt voor de gein)

• Even snel boodschappen doen terwijl Mike oppast. Elk moment alleen is meegenomen. Nooit gedacht dat een tripje naar de Lidl of Appie Heijn therapeutisch kon zijn.

• Youtube video’s opnemen. Wel snel natuurlijk, want als de kids moeten slapen dan kan ik niet meer boven zitten met mijn camera.

• Mijn nagels lakken of mijn wenkbrauwen epileren als de kinderen tussen de middag slapen. Dit vind ik heerlijk. Even mezelf verzorgen hoor…

• Eindelijk eens een aflevering kijken van mijn favoriete serie voordat ik naar bed ga. In bed chillen met een iPad of iPhone. 1 aflevering want ik slaap uiterlijk om 21:30 uur..

• Rustig mijn avondmaal opeten terwijl Masato zichzelf vermaakt en Ayumi ook rustig aan tafel zit.

• Een lunchdate met vriendinnen. We hebben allemaal een druk gezinsleven dus na een paar uurtjes bijkletsen (lees kippenhok), gaan we met een schorre stem naar huis.

• Alleen in de auto zitten met de muziek hard aan. Uiteraard alle liedjes meezingen. File? Geen probleem. Heerlijk die rust.

• Shoppen. Ook window shoppen telt mee. Oja, en stom online kijken wat er allemaal te koop is. Niet dat er uiteindelijk wat in mijn winkelmandje terecht komt…

• Dat moment dat ik de fles geef en gelijk de gelegenheid neem om een Youtube filmpje te kijken.

• In bed liggen. Nee, niet uitslapen. Dat hoort helaas niet meer bij ons leven. Bewust in je bed ploffen. Je hoofd raakt het kussen en je bed ligt hemels. Ik hoef niks, alleen te slapen. (voor kort, maar toch).

Bloggen is mijn grootste me-time. Ik doe het met veel plezier en kan mijn creativiteit kwijt. Er gaat heel wat tijd inzitten naast mijn Youtube kanaal. Soms denk ik wel eens: wat zou ik met alle tijd doen als ik niet zou bloggen? Of als ik met Youtube zou stoppen?

Kan me dat niet voorstellen, want ik vind het veel te leuk om te doen. Ik mag niet klagen hoor. Ik ben allang blij dat ik thuis kan blijven om voor ons gezin te zorgen. Alle extra “vrije” tijd wat ik heb kan ik besteden aan hobby dingen.

Wat is voor jou echte ME TIME? Heb jij nog een aanvulling? Let me know in the comments! Fijn weekend. x

Volg me ook op: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

8 Comments

 1. Manon 9 mei 2015 / 07:52

  Oh ik dacht dat ik de enige was die om 21:00 u uiterlijk 21:30 u gaat slapen. Voelt soms zo stom om je avond te “verpesten” maar anders is het gewoon niet haalbaar om de volgende dag een beetje normaal te functioneren als onze “wekker” weer om 5:30 u afgaat -_-

  • Koalabeautymama 9 mei 2015 / 08:49

   Whahaha ja snap je! Ik ga gewoon gelijk met de kinderen naar boven hoor.. Douchen, ff chillen in bed en dan slapen. 21:00 is het bedtijd hier haha. Nilo kent de leuke tijden ook zo te zien 😛

 2. alexa 9 mei 2015 / 09:45

  zelf heb ik geen kinderen maar begrijp je wel heel goed, tegenwoordig als je mama bent moet je van de kleinere dingen genieten als je even alleen onder de douche staat!

 3. Jennifer 9 mei 2015 / 15:20

  Moet weleens oppassen op mijn neefje en nichtje tegelijk.
  Harstikke leuk maar vergt ook wel veel aandacht.
  Wat ik zelf fijn vindt is een dagje naar de welness, ook heerlijk!!

 4. Eline 9 mei 2015 / 18:19

  Ooh wat heerlijk om te lezen! Ik denk dat ik de laatste weken nog maar extra ga genieten van me-time; dat zal wel heel anders worden als de kleine er straks is.

 5. Elisabeth 9 mei 2015 / 23:28

  Haha heel herkenbaar. En mijn zoontje is pas 5 maanden, ik denk dat het nog wel erger al worden om me-time te vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *