Lief! Fien & Teun flapjesboek

lief

Met voorlezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Het is een gezellig moment samen met je kindje, wat bovendien ook nog eens de taalontwikkeling stimuleert. Het kindermerk Lief! heeft een nieuw kinderboek uitgebracht. In dit boekje lees je over de kinderen Fien & Teun en wat ze meemaken op de boerderij. Het is een leuke manier om dieren te leren kennen. De plaatjes zijn vrolijk en zien er vriendelijk uit.

Verwacht geen uitgebreide verhalen, maar wel veel om naar de kijken. Met dit soort boekjes vind ik het leuk om zelf verhaaltjes te verzinnen en lekker te kletsen met mijn dochtertje. Ze zien kleuren, dieren en kunnen zelf ontdekken. Omdat het boekje niet al te groot is, is het prima om helemaal met je peuter door te lezen. Ayumi is nu ongeveer 18 maanden en vindt het prachtig om achter de flapjes te gluren. Inmiddels herkent ze de dieren en kan ze daar de bijbehorende dierengeluiden bij nadoen.

Fien & Teun is naar mijn mening echt Hollands. Je ziet de Nederlandse cultuur terug in de kledij en ook de typische boerderij met koeien, varkens etc.

Het materiaal van het boekje is van stevig karton gemaakt. Je kindje kan het gelukkig niet zo snel ombuigen. Voor de boefjes onder ons, moet je wel even opletten dat ze de flapjes niet uit enthousiasme eruit scheuren. Verder vind ik het erg leuk om Fien & Teun aan onze boekencollectie toe te voegen. 

Meer informatie en filmpjes kan je bekijken op de website van Fien & Teun.

x Liefs,

Sunseeree

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *