Laat jij ook vluchtelingen welkom voelen met dit statement t-shirt?

Vluchtelingen welkom heten was nog nooit zo makkelijk! Laat je kleding spreken! Namelijk met een t-shirt met als opdruk het woord marhaban: wat “hallo” in het Arabisch betekent.
Het is de simpelste manier om vluchtelingen welkom te heten en daarmee de wereld weer een stukje mooier te maken. Het shirt staat symbool voor de missie van Whocares.
Whocares is een movement van happy activists: gewone mensen die de wereld beter willen maken met positieve acties. Ze vertellen verhalen van betrokken Nederlanders en initieert eigen acties voor een mooiere wereld.

♥ Over het idee:

Statementshirts zijn een handige manier om snel een bericht te verspreiden. ‘Wij wilden er eentje maken met een boodschap waar vluchtelingen direct iets aan hebben, simpelweg door het te lezen. Een bericht dat via een heleboel mensen recht naar hun hart wordt gestuurd’, vertelt oprichter Matthijs Jaspers.

Het t-shirt staat symbool voor dit gedachtegoed en helpt met het verspreiden van de boodschap. Ontwerper Husam Sh, die zelf ook uit Syrië naar Nederland is gevlucht, is verantwoordelijk voor het ontwerp.
Dat Whocares niet alleen staat in de wens om vluchtelingen warm te verwelkomen, blijkt wel uit de massale interesse vanuit bekend en onbekend Nederland. Er zijn sinds de lancering in juni vorig jaar meer dan 2000 t-shirts verkocht en een scala aan bekende Nederlanders is opgestaan als ambassadeur. Onder anderen Sanne Vogel, Georgina Verbaan en de bandleden van B-Brave dragen het shirt en veel fans volgden hun voorbeeld.

Ik vind het een te gek initiatief. En zo simpel ook! Het is een comfortabel (unisex) shirt, van 100% biologisch katoen en handgemaakt in Portugal. Makkelijk te combineren met diverse outfits en musthave als je de liefde voor de medemens wilt doorgeven. Ik ben voor! Wil je ook het marhaban statement shirt bestellen? Kijk dan even op deze website.  Voor 15,00 Euro heb je er eentje in je kast hangen. 🙂 x

Wat vind jij van dit initiatief en het ontwerp? Ga jij het dragen?

 photo liefs2_zps7pb6cfyj.jpg


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

* Dit is een samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *