Kun je als vrouw jezelf fysiek verdedigen tegenover een man?

Kun je als vrouw jezelf fysiek verdedigen tegenover een man? Als je op straat uit het niets wordt aangevallen door 3 personen, zou je dat aankunnen? Tegenwoordig lees en hoor je de gekste dingen die gebeuren. Zinloos geweld of vrouwen die zwaar mishandeld worden. Niet te vergeten de verschrikkelijke gebeurtenissen van meiden/vrouwen die vermist zijn opgegeven en blijkt dat ze buiten verkracht en vermoord zijn. Wat had je kunnen doen tijdens een aanval? Is er überhaupt iets wat je had kunnen doen?

Geweld

Deze angstige gedachte speelt al jaren door mijn hoofd, omdat ik als vrouw ben overtuigd dat je kansloos staat tegenover een man. Als iemand je stevig tegen de muur duwt of op je zit en je probeert te wurgen, wat doe je dan? Heeft dat nut tegen zo’n kracht? Oké, soms denk ik dramatisch. Maar ja, het kan iedereen overkomen. Als moeder hoop je dat als je kinderen later groot zijn, dat ze geen slachtoffer worden van zinloos geweld. Of dat je op internet naar een filmpje moet kijken van een buitenstaander waarop je ziet dat je kind in elkaar getrapt wordt. Bizar..

Toen ik klein was, werd mij geleerd dat ik altijd voor mezelf moest opkomen en zo nodig terug moest vechten. Dat heb ik inderdaad gedaan en dit leren we onze kinderen ook. Nee, ze zijn niet agressief. Echter kunnen ze een flinke mep uitdelen om zichzelf te verdedigen. Niet slecht voor een 5 jarige meid al zeg ik het zelf. Het geeft haar zelfvertrouwen en het stelt ons gerust dat ze niet over zich heen laat lopen. Nu zal je je vast afvragen, waar gaat dit verhaal heen? Dat zal ik je vertellen..
Mijn man is een paar jaar geleden in contact gekomen met Krav Maga. Hij is inmiddels met veel passie Krav Maga instructeur geworden en vertelt graag wat het inhoudt. Ik had geen idee. Het is totaal niet te vergelijken met Karate of Judo bijvoorbeeld.

Wat is Krav Maga?

Hieronder een duidelijke uitleg van wat het precies is en waar het vandaan komt.

Krav Maga (spreek uit als KRAHV muh-GAH, wat in het Hebreeuws “contact gevecht” betekent) is een simpel, agressief, makkelijk te leren en gemakkelijk te onthouden zelfverdedigingssysteem. Krav Maga is ontwikkeld in Israël in een vijandige omgeving waarbij het voor de Israelische soldaten niet mogelijk was veel tijd te steken in het leren van zelfverdedigingstechnieken. Krav Maga is niet mooi om te zien. Het heeft geen elegante bewegingen en sluit waarschijnlijk niet aan bij het idee dat de meeste mensen hebben van een vechtkunst zoals Kung Fu, Tai Chi of Judo. Bij Krav Maga gaat het puur en alleen om simpele en agressieve bewegingen die gericht zijn op zelfverdediging. Krav Maga is, in tegenstelling tot veel andere systemen, vooral een overlevingssysteem waarbij het gaat om de persoonlijke veiligheid. Het is een moderne zelfverdedigingsmethode welke ontworpen is om gebruikt te worden tegen één of meerdere ongewapende of gewapende aanvallers. Binnen het Krav Maga bestaan dan ook geen kata’s of vormen, regels of vastgestelde combinaties voor specifieke aanvallen. Krav Maga training is vooral gericht op het aanleren van simpele zelfverdedigingstechnieken die gebaseerd zijn op de natuurlijke reacties van het menselijk lichaam. Krav Maga is daarbij een geïntegreerd systeem. Dit betekent dat geleerde technieken toepasbaar zijn in meer dan een situatie, waardoor het mogelijk is een beperkt aantal technieken te leren die werken tegen veel verschillende aanvallen. Bij Krav Maga training ligt de nadruk daarom ook meer op de principes van het systeem dan op de technieken. Dit, omdat geen twee aanvallen ooit hetzelfde zullen zijn. Ook mensen zijn niet gelijk (groot/klein, dik/dun, zwaar/licht, man/vrouw e.d.). Daarnaast zal iemand die geconfronteerd wordt met een bedreiging de ene dag anders reageren dan de andere dag.

Uniek & nieuw in Etten-Leur: Krav Maga lessen, Fit 2 fight en meer

Dan het leuke nieuws, want mijn man Mike introduceert als eerste in Etten-Leur deze unieke en effectieve zelfverdedigingslessen! Het maakt niet uit of je nu vrouw of man bent, jong of oud, iedereen is van harte welkom om het te ervaren.

“De grote opening is op 7 maart en jij bent uitgenodigd! Vanaf dan kun je bij Mabuhay Self-defense terecht voor Krav maga, Fit 2 Fight en Boksen. De openingsdag staat in het teken van kennismaken. Wie zijn wij en wat kun je van ons verwachten? Wij zullen al jullie vragen beantwoorden onder het genot van een hapje en een (fris)drankje.
Ook zullen er 2 demo’s te zien zijn en kun je een impressie krijgen van onze lessen. Neem je vrienden en/of familie mee en zet 7 maart alvast in je agenda, want dit wil je niet missen!”

Waar: Heilig Hartstraat 4 – 4873 CZ in Etten-Leur
Wanneer: Woensdag 7-maart-18 van 19:00 uur tot 22:00 uur

 Ben je nieuwsgierig geworden of lijkt het je gaaf om dit te leren? Neem dan vrijblijvend contact met op met Mabuhay Self Defense voor een gratis proefles. Alle informatie kun je vinden op https://mabuhayselfdefense.nl   of volg Mabuhay Self-Defense op Facebook en Instagram voor nieuws, updates en een kijkje achter de schermen.

Onlangs was ik wezen kijken tijdens een les om foto’s te maken. Toen besefte ik pas echt wat voor toegevoegde waarde de lessen hebben. Je ziet mannen en vrouwen gemixt met elkaar trainen. Je hoeft niet sterk of mega fit te zijn om dit te kunnen. Iedereen behandelt elkaar met respect en er is een positieve sfeer. Ik ben trouwens zelf ook aanwezig tijdens de grote opening. Het zou gezellig zijn om samen te toasten! 😀


Volg me ook op
: Instagram Facebook Bloglovin Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *